Book agriturismo [Landbrugsferie] i Toscana | Dansk rejsebureau

Hvad betyder "agriturismo" egentligt?

 

Ordet agriturismo er en sammenskrivning af de italienske ord agricultura (landbrug) og turismo (turisme). Et agriturismo er med andre ord et landbrug, der også modtager gæster – på dansk har vi et lignende udtryk som ”bondegårdsferie.

Det betyder, at man som gæst bor på en italiensk gård, hvor der typisk produceres vin, olivenolie, honning, marmelade – og i nogle tilfælde et der også mere traditionelle landbrugsprodukter (set med danske øjne) i form af korn, majs og husdyrhold.

Hvordan er begrebet opstået?
De italienske landbrug er ofte små og familieejede, hvor indtægterne i mange tilfælde er begrænsede. Op gennem det 19.århundrede var der mange langbrug, der havde svært ved at få økonomien til at løbe rundt, og mange af dem blev derfor enten blev helt forladt eller – eller der blev nogle få medlemmer af familien tilbage. De ofte store bygninger på ejendomme stod som følge heraf tit mere eller mindre tomme. Og der var en udbredt frygt for at selv landbrugskulturen, der historisk har haft stor betydning i Italien, ville uddø.

Ny lov i 1985
For at bremse og vende denne uheldige udvikling vedtog den italienske regering i 1985 en lov, der officielt anerkendte begrebet ”agriturismo”. Derved fik de små landbrug mulighed at skaffe et bidrag til deres indtægter ved at indlogere turister på deres gårde. Dermed er agriturismo med til at bevare en vigtig kulturarv, landskabet og små lokale samfund.

Konkret betød loven, at de små brug kunne søge om økonomisk støtte til at ombygge og renovere deres ejendom til turister. Men det var ikke noget ”tag-selv-bord”. Bønderne skulle også selv investere store beløb for at komme i betragtning til støtte.

Et Agriturismo er ikke et hotel
Der er i dag va. 5.000 agriturismo i Toscana. De er stort set alle familieejede, og ejerne deler ofte deres tid mellem gæsterne og de traditionelle landbrugsaktiviteter. Kvaliteten af de enkelte ejendomme varierer fra de relativt simple til høj luksus. Det varierer afhængigt af ejernes vilje, evner og interesse. Alle de agriturismo Toscana Vacanze samarbejder med har en pool på ejendomme – da det er et must for de stort set alle danske turister

Men man skal som gæst gøre sig klart, at det er et landbrug man besøger – ikke et hotel. Der er som hovedregel relativt få værelser/lejligheder. Der er ingen 24 timers reception, room service e.lign. Til gengæld kan man forvente italiensk gæstfrihed og en varm velkomst

Udvalget af ferieboliger
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster. Og når jeg er ude og besøge mulige nye potentielle boliger, så spørger jeg altid mig selv: "ville jeg selv have lyst til at holde ferie her - eller endnu vigtigere; ville jeg foreslå stedet til vores venner eller børn som feriebolig" 

Det er ud fra de kriterier alle de vingårde, der er vist på denne side, er valgt.

Praktiske oplysninger.
Du kan finde praktiske oplysninger om Italien via disse link

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden

Har du brug for hjælp eller vejledning?

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål - eller gerne vil have hjælp til at finde lige præcis den bolig der passer til dig og den eller dem du skal rejse sammen med.

Jeg har besøgt alle ferieboligerne og kender alle ejerne. Jeg har desuden kørt Toscana tyndt og besøgt rigtig mange af de spændende og smukke områder i regionen.

Den viden jeg har, deler jeg meget gerne med dig 

Du kan kontakte mig enten per telefon eller mail på

tlf: 2060 8282

Mail: info@toscana-vacanze.dk

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig