Udskift din gamle ordbog med Google oversæt

 

 

Tips og tricks til at få det bedste ud af Google Oversæt

 

Google oversæt

Google Oversæt er et gratis online oversættelsesværktøj, der kan oversætte tekst, tale og og websider mellem to sprog. Før du begynder at oversætte, skal du sørge for at vælge de sprog, du ønsker at oversætte til og fra.

Du kan vælge mellem mere end 100 sprog, herunder dansk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk, russisk, kinesisk og mange flere.

Det er især nyttigt, hvis du ikke er fortrolig med et bestemt sprog, eller hvis du har brug for at oversætte et dokument eller tekst - f.eks. menuen på en restaurant hurtigt.

Google oversæt bruger en kombination af teknologier, herunder statistisk maskinoversættelse, til at oversætte tekst. Google Oversæt er ikke perfekt, og der kan være fejl i oversættelsen. Men det er et godt værktøj til at få et hurtigt overblik over tekster på andre sprog.

Når du bruger Google Oversæt, skal du sørge for at bruge kun pålidelige kilder. Der er mange websteder, der tilbyder dårlige oversættelser, så det er vigtigt, at du kun bruger pålidelige kilder.

Google har lavede for et par år siden en stor opdatering til Google Oversæt (Google Translate).

Efter opdateringen kan Google Oversæt automatisk registrere hvilket sprog, der er tale om, når du holder din telefon over en tekst på et fremmedsprog.

Oversættelsen til dansk vises direkte på skærmen ovenpå originalteksten efter kun et øjeblik. 

Det er en særdeles nyttig funktion, når du fx skal tyde et menukort eller et vejskilt på Italiensk.

 

 

 

 

GOOGLE OVERSÆT APP TIL MOBILEN

I de "gode gamle dage" var der ikke ret mange italienere, der kunne tale engelsk - og ikke ret mange danskere der kunne tale italiensk. I dag er der stadig ikke ret mange danske, der taler italiensk. Til gengæld er der rigtig mange italienere, der taler et udmærket engelsk. Det betyder, at man som dansk turist meget nemt kan klare sig mange steder ved at tale engelsk med italienerne.

Google translate

Men hvis du løber ind i en situation, hvor du skal kommunikere med en italiener, der ikke taler engelsk, så kan jeg anbefale at bruge Google oversæt som app på din smartphone (også kendt som Google translate)

Du kan finde den på App Store på din smartphone. Den er gratis og meget nem at bruge på følgende måde (OBS: tjek at det er den rigtige app, du downloader. Der er mange der ligner i grafik og layout)

Indtast tekst
Du kan indtaste din tekst på dansk og så oversætter app'en til italiensk.

Indtal besked eller spørgsmål
Der er også en en funktion, der hedder  "samtale". Hvis du slår den til, kan du indtale dit spørgsmål på dansk. Det bliver oversat til italiensk og afspillet - hvorefter din italienske modpart kan indtale sit svar.

 

Det lyder måske lidt omstændelig, men tro mig, det fungerer faktisk meget nemt i virkeligheden

Tag et billede
Hvis du ser et skilt med en tekst, du ikke forstår, eller vil du gerne have oversat restaurantens menukort, tager du ganske enkelt et billede. App'en vil så genkende teksten og oversætte den for dig.

Offline brug
Du kan vælge at downloade de ønskede sprogpakker - f.eks. dansk og italiensk. Det er praktisk, da sandsynligheden for at møde en italiener, der ikke taler andet end italiensk typisk vil være størst i områder langt fra alfarvej - hvor der også typisk kun vil være en dårlig eller slet ingen Wifi forbindelse.

 

 

 

GOOGLE OVERSÆT TIL PC

GOOGLE OVERSÆT TIL PC

 

Det er nemt at skrive en tekst ind og få den oversat.

Der er tale om en maskinoversættelse. Men Googles database er efterhånden blevet så god, at der faktisk er tale om rigtig gode og valide oversættelser.

 

 

 

INSTALLER OG BRUG

 

Installer og brug Google oversæt på din telefon

  • Hent og åbn Google oversæt-appen - eller opdater, hvis du allerede har den
  • Når du åbner Google oversæt-appen første gang skal du vælge dit primære sprog (dansk)n og det sprog du vil oversætte fra. (du kan altid ændre det, hvis du har brug for andre sprog).
  • Vælg dernæst om du vil kunne bruge Google oversæt-app'en offline. Det tager noge plads på din telefon, men jeg vil anbefale, da nettet i Italien ikke altid dækker alle områder.
  • Tryk på kameraet og giv Google oversæt-app'en tilladelse til at den må bruge kameraet
  • Nu kan du pege tekster - dokumenter, vejskilte, menukort - med kameraet og få indholdet oversat
  • Tryk på mikrofon og giv Google oversæt-app'en tilladelse til at oversæt tale

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL ITALIEN?