Kør selv ferie Italien | Book nu hos Toscana-Vacanze

 

 

Tag på kør selv ferie til Italien og få de bedste oplevelser.

 

1. Introduktion til kør selv ferie i Italien og Toscana

Efter min opfattelse er en kør selv ferie til Italien en helt unik måde at opleve det bedste, som Italien og det italienske landskab har at byde på. Uanset om du er på udkig efter en afslappende strandferie, en kulturel oplevelse eller en aktiv ferie, så har Italien og Toscana det hele.

 

 

 

 

2. Forberedelse

Før du tager afsted, er det vigtigt at du forbereder dig godt. Jeg anbefaler at  du undersøger de forskellige områder, du ønsker at besøge, og at du planlægger din rute.

Det er også en god ide at kontrollere, om du alle de nødvendig papirer og dokumenter, og om du har det rigtige udstyr til at køre i Italien. Du kan læse mere herom via artiklen Bilferie til Italien

 

3. Kørsel i Italien

Jeg oplever mange, der er lidt nervøse over at skulle køre i bil i Italien. Men det synes jeg ikke der er grund til

Generelt er det min oplevelse, at det er meget nemt at være bilist i Italien - italienske bilister er i virkelighedenlangt bedre end rygte.

Min opfordring er derfor, at man som dansker kan slappe af og bare nyde det. Læs mere om Italienske færdselsregler og hvordan man er Bilist i Italien.

 

4. Oplevelser

En kør selv ferie til Italien er en rigtig god måde at opleve det bedste, som landet har at byde på. Du bestemmer selv tempoet og hvor du vil lave et stop. Du kan selv vælge om du vil søge mod de smukke strande, de historiske byer, de smukke landskaber og de berømte seværdigheder.  Der er frit valg på alle hylder.

For mange vil det også være kærkommen oplevelse at rejse i et land, der har en fantastisk køkken med en masse velsmagende lokale retter.

Læs mere om Italiensk mad og Italiensk byer

Toscana er virkelig den perfekte destination for en bilferie og kør selv ferie i Italien. Afstanden fra Danmark er overkommelig. Og så er der garanti for sol og varme og en masse gode dage, når du kommer frem. Samtidigt er det en oplevelse at besøge et land med en kultur, der er anderledes.

Toscana har gennem århundreder været et yndet rejsemål. Og med god grund, da det er kendt for at sine uovertrufne smukke landskaber med bløde grønne bakker så langt øjet rækker, krystalklart vand og smukke skovområder.

Summa summarum:  det er smukt, dejligt og spændende

Men Toscana er ikke kun smuk natur og billedskønne landskaber. Området har også nogle af Italiens mest spændende og historiske byer. Særligt Firenze, Siena, Lucca og Pisa er et must at besøge på en ferie. Men glem ikke de mange mange små skjulte perler som blandt andet byen Arezzo, der gemmer på alt det, der gør Toscana til en af de skønneste feriedestinationer i Italien og Europa. Det er indbebrebet af La dolce vita in Italia - og de er nemmest at komme til hvis man selv kører rundt i egen bil.

 

5. Fordele ved at køre selv i Italien

En af de største fordele ved at køre selv i Italien er, at når du rejser, har du fuld kontrol over din ferie. Du kan planlægge din rejse, som du ønsker, og du kan stoppe, hvor du ønsker. Det er meget værd fordi, det giver dig mulighed for at se og opleve det, som du ønsker, og du kan også spare penge ved at køre selv. Det er også en god måde at opleve det bedste, som Italien har at byde på, og det er en god måde at udforske landet på.

 

6. Hvordan du får det bedste ud af din kør selv ferie

Det korte svar er, at det gør du ved at nyde det, og være åben over for steder og mennesker du besøger.

Hvis du husker både at være lidt nyhsgerrig og samtidigt slappe af med familien, så har du de vigtigtigste ingredienser til en god ferie

PS
Husk at tage mange billeder, så du kan huske de bedste øjeblikke fra din kør selv ferie, når du er hjemme igen.

 

 

 MERE INFO OM KØR SELV FERIE I ITALIEN

 

Her er en række artikler fyldt med gode informationer om forberedelsen af køreturen på Bilferien og Kør selv ferien til Italien; turen ned gennem Europa og endelig om, hvordan det er at være blist i Italien. 

God fornøjelse

 

 

HVORHEN I TOSCANA?

kort over Toscana i Italien

Nord, Syd, Øst eller Vest? 

Hvor i Toscana og Italien skal vi tage hen på Jeres Bilferie og kør selv ferie? Ja, hvis I har været i området før, så har I sikkert nogle præferancer. Og så vil I muligvis derhen igen.

For Jer, der ikke har været på ferie i området før, og derfor ikke ved, hvad I skal vælge, vil jeg bare sige. Tag det roligt! Toscana er så fyldt med dejlige steder, at I ikke kan vælge forkert. Ligegyldigt hvor I ender op med at køre hen på jeres bilferie og kør selv ferie, så er jeg sikker på, I vil få en pragtfuld ferie i Italien.

Nedenfor kan I klikke på billederne af de forskellige regioner i Toscana og læse mere om dem og blive inspireret.

 

 

PROVINSERNE I TOSCANA

Værd at besøge på kør selv ferie til Italien

 

 

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

 

 

 

HVORDAN VIL I BO?

Toscana Vacanze har en bred vifte af ferieboliger i denne skønne region, der er alle er velegnede til en kør selv ferie til Italien. Du kan her tjekke Toscana Vacanzes store udbud af ferieboliger – eller du kan bruge søgefunktionen i toppen af denne side. 

Alle ferieboligerne i Tocana er personligt udvalgt af mig. Jeg har besøgt den alle, så jeg kender dem og ejerne rigtig godt - det er din garanti for, at kvaliteten er i orden, og du derfor ved at den del af Jeres ferie er der styr på.

Du kan finde masser af inspiration til en god kør selv ferie her på hjemmesiden, men du er  ogå altid meget velkommen til at ringe eller skrive til mig for personlig rådgivning. På den måde  kan du bruge mig og min viden til at sikre, at I får et feriehus, der bedst muligt matcher Jeres ønsker og behov for Jeres ferie.

 

 

 

FORDELENE VED EN KØR SELV FERIE TIL TOSCANA, ITALIEN

 

Rigtig mange foretrækker bilferie og en kør selv ferie til Italien i egen bil. Det er der da også mange fordele ved denne type ferie. Det vigtigste er nok friheden til at køre lige hvornår og hvordan man vil. Man bestemmer selv tempoet og hvor mange stop der skal gøres undervejs. Man slipper desuden for bagagebøvl i en lufthavn, og så kører man direkte til ferieboligen i Italien

 

 

Betyder en kør selv ferie til Italien en lang køretur?

kør selv ferie, Toscana, Italien

Nogle vil måske tænke, at en kør selv ferie til Italien indebærer rigtig lang tid i en bil. Og det er da også en lang tur – der er ca. 1.600 km, og det tager mange timer. Men hvis I bare husker på at ferien starter i det øjeblik, I sætter jer ind i bilen, så kan de mange timer blive til en meget positiv oplevelse. Der kan blive skabt en lille boble, hvor der på en kør selv ferie til Italien er masser tid til at snakke og hygge jer sammen.

Der er også noget dybt fascinerende ved at opleve, hvor langt der faktisk er til Italien, og til at se, hvordan landskabet forandrer efterhånden som man kommer længere ned i Tyskland. Klimakset herpå er at krydse de altid imponerende Alper  - og fra toppen af dem køre nedad mod Italien, og så se hvordan temperaturen uden for bilen stiger langsomt men sikkert. Så er man rigtigt på ferie.

 

 

Gode fælles oplevelser på bilferie og  kør selv ferie til Toscana, Italien

Vi tog altid selv på Bilferie og Kør selv ferie til Italien, Kroatien, Spanien og Frankrig, da vores børn var små. Og det var nogle dejlige oplevelser. Glæden ved at pakke bilen – og få ungerne ind på bagsædet, ned i en sovepose med en pose slik og en walkman i ørerne. Lige dér i indkørslen startede vi vores ferie. Vi kørte som ofte afsted sammen med et hold rigtig gode venner - og altid ned gennem Tyskland om natten, da der så var bedre plads på Autostrada’en.

Vi fik gennem årene opøvet nogle faste rutiner, hvor vi altid holdt ind på de samme rastepladser. Her stod vi voksne ud af bilerne for at strække benene, drikke en kop stærk kaffe – og ryge en smøg (det var dengang😊). Og det slog aldrig fejl: efter et par minutter dukkede børnene også frem fra bilens indre, med små søvninge øjne, men med stor lyst til at komme ud og være samme med de voksne.

Vi husker stadig med glæde tilbage på pauserne på en tysk rasteplads midt om natten med kaffe smøger, chokoladekiks, gulerødder og juice - børn og voksne sammen. Vi var alle fyldte med forventningens glæde over at være på vej på ferier. Det har givet os nogle fantastiske fælles oplelvelser fortællinger – som stadig her 30 år efter er dejlige tænke tilbage på. Så vores børn er nærmest opvokset med kør selv ferie til destinationer rundt om i Europa

Dengang var vi voksne unge og med masser af gå på mod – så vi kørte til Sydeuropa i ét stræk fra Danmark. Vi skiftedes til at køre og sove. Og vi havde hver især vore foretrukne musik, der blev spillet for at holde chaufføren vågen. Min kone hørte f.eks. altid Poul Krebs’ album: ”Dansen, måned og vejen”. Fantastisk plade! Hver gang vi hører den, bringer det minder om fede kør selv ferier. 

 

 

Bilferie og Kør selv ferie til Italien med overnatning undervejs

Men når jeg ser tilbage på det, må jeg sige, at det var dumt at køre til Itailen i ét stræk. Så et af mine gode råd til alle, der overvejer en kør selv ferie til Italien vil være, at lave minimum et stop med overnatning undervejs. Det har givet os nogle fantastiske oplevelser – og være med til at åbne børnenes øjne for, at f.eks. Tyskland er andet og meget mere end bare en lang motorvej.

Det er nemt at finde overnatningssteder langs ruten til  Italien. Det smarteste er at søge efter hoteller, der ligger 10-15 km fra motorvejen, da er både bedre, mere charmerende og biligere.

Det er spørgsmål om temperament om man foretrækker at bestille værelser inden man tager afsted – eller om man hellere vil gøre det undervejs.

Schnitzel, kør selv ferie, Tyskland, Toscana, Italien

Personligt foretrækker jeg at gøre det undervejs, da vejarbejde, ulykker mm kan betyde forsinkelser. Derfor giver det en større fleksibilitet at bestille undervejs. Og med moderne smartphones er det nemt at finde hoteller via de mange forskellige søgetjenster somm Hotels.com, booking.com, Trivago.com osv. Det sætter også stemningen på en god måde: vi er på ferie, så vi beslutter selv, hvornår vi skal gøre holdt. Vi er ikke bundet af aftaler.

Og der er noget meget livsbekræftende ved ata sidde på et lille hotel og nyde en god Wienerschitzel ”mit pommes” og sammen med en velskænket, stor fadøl. Det er helt fantastisk. Og som et ekstras plus, så får man sovet i en rigtig seng: Når man står op næste morgen er man frisk og veludhvilet, og efter et godt morgenmåltid kan man køre videre.

 

Bilferie og Kør selv ferie til Italien med børn

Køreturen kan være meget lang og kedelig for de yngste medlemmer af familien. Så derfor er det en god ide at tænke på underholdning til dem.

Ann-Christine, der driver bloggen  www.valdemarsro.dk boede for nogle år siden i et af mine huse, og i den forbindelse skrev hun om sine oplevelse på deres ferie – herunder også tips til underholdning på turen.

Læs de gode råd fra Valdemarsro :

  

Bilferie og Kør selv ferie til Italien: gode råd

Husk at holde pauser med jævne mellemrum. Både af hensyn til børnene – men sandelig også af hensyn til chaufføren. Jeg har selv i sin tid kørt rigtig meget i Tyskland som sælger. Og jeg husker en gang. at jeg på en af mine første ture til München faldt i søvn 1-2 sekunder, mens jeg kørte afsted med 140 km/t! Dvs. jeg sov over en strækning på 39 m, hvor bilen bare kørte. DET GØR JEG ALDRIG MERE!!!

Hvis jeg mærker, jeg er træt, holder jeg ind på en rasteplads og nupper et powernap på 10-15 minutter. Og når I er afsted på en kør selv ferie, er der typisk mulighed for at skifte chauffør. Lad være med at presse jer selv. Husk at det allerbedste og mest dyrebare i hele verden sidder i bilen sammen med jer. Og det er jeres ansvar, at sørge for I kommer sikkert frem – I skal ikke bevise, at I er i stand til at køre igennem Tyskland på X timer.

På mange skilte langs motorvejen står der skilte med teksten ”Reisen statt Rasen” – dvs. tag det med ro.

Så hvis øjnene bliver trætte er det kun én ting at gøre: KØR IND PÅ DEN FØRSTE OG BEDSTE RASTEPLADS - OG LUK ØJNENE, ELLER SKIFT CHAUFFØR!

 

 

 

Regler på udenlandske veje

Vignette ØStrig, kør selv ferie, Toscana, Italien

Sørg for at tjekke op på om der er specielle regler i de lande I kører igennem på turen til Italien. F.eks skal betales en afgift for at køre gennem Østrig og Schweiz. Det gøres rent praktisk ved at man køber en lille såkaldt have en vignette, der skal klistres i forruden af bilen. Vignetterne købes på rastepladser tæt på de respektive grænser.

Vær også opmærksom på om der er særlige miljøzoner, der kræver en særlig miljømærkning af bilen. Det gælder f.eks.i en række byer i Tyskland. Vær især opmærksom på Zona Traffica Limitato i byerne i Italien. Her er der en meget enkel regel: kør ikke derind! Det er dumt og ærgeligt at få ødelagt jeres kør selv ferie med bøder.

 

Husk endelig også  - både for jeres egen og andres skyld - at holde jer fuldstændig fra alkohol, når I skal køre. Det gælder både i Tyskland og Italien

Det er også både dumt og forbudt at bruge mobiler eller GPS under kørslen. Man må gerne kaste et kort blik på dem, men man må ikke betjene dem. Hvis politiet ser det, risikerer man såvel både som kørselsforbud. Kør derfor hellere ind på en rasteplads e.lign. hvis der skal laves søgninger på telefoenen - eller lad co-driveren gøre det. 

 

 

Vejarbejde og kø på motorvejene i Tyskland

En af de store udfordringer ved bilferie og en kør selv ferie til Toscana og Italien, at der er altid meget vejarbejde i gang i Tyskland gennem hele  sommeren.  I kan læse en opdateret trafikinformation fra FDM her

Det er generelt en stor fordel at undgå weekender, da det er der trafikken er tættest og køerne dermed længst. 

Og hvis I kan holde til det, vil jeg helt klart anbefale: kør om natten! Der er langt mindre trafik på dette tidpsunkt af døgnet - og dermed er det nemmere at komme frem.

kø på motorvejen, kør selv ferie, Toscana, Italien

 

Hvordan finder man vej på sin kør selv ferie.

Da vi startede med kør selv ferie, sad co-driveren altid med en stor og tyk kortbog og guidede chaufføren. Det har en del gange i tidens løb givet anledning til skarpe meningsudvekslinger i vores bil når chaufføren og personen i passagersædet diskuterede hvordan kortet skulle tydes.

Senere fik vi GPS i bilen. Det var meget stort fremskridt. Nu behøvedes vi ikke længere diskutere, om vi skulle have været drejet til højre af den lille sidevej. Jeg husker første gang, vi kørte på ferie i Frankrig med en GPS. Det var fantastisk – vi blev uden problemer ledt uden om Paris. Det var mig, der havde tjansen som chauffør på denne del af turen. Og med den nye GPS kunne min kone sidde afslappet og læse et blad imens. Vi var sædvanen tro afsted med vores venner. De havde ikke GPS i bilen. Vi mistede dem lidt nord for Paris, da de valgte en rute, der førte dem tættere ind mod centrum.

Da vi fandt hinanden igen syd for Paris, kunne vi godt mærke, at stemningen i deres bil ikke var helt god. Deres børn fortalte os senere, at de var kommet ind på nogle meget små gader i forstæderne i Paris. Og det gik helt galt med stemningen i bilen, da de for tredje gang kørte ind over det samme arabiske marked! Det blev først godt igen, da vi om aftenen sad i vores feriebolig i det sydlige Frankig og fik en flaske god fransk vin.

Året efter havde de også GPS i deres bil!

 

 

Google Maps på telefonen

GPS, kør selv ferie, Toscana, Italien

I dag bruger jeg ikke længere en separat GPS i bilen, men  udelukkende Google maps på min telefon på kør selv ferierne hvad enten det er i Italien eller et andet land. Jeg har et abonnement, der gør det billigt at være online hele tiden. (Man kan iøvrigt gratis downloade kort på Google maps, når man er online. Dette kort kan så bruges med GPS funktionen, når man er offline - dog uden at opdaterede trafikinformationer)

Fordelen ved Google maps ift mange GPS er, at Google maps altid er 100% opdateret på trafikken.

Hvis der sker noget på længere fremme på  den planlagte rute registrerer Google maps det med det samme, da deres store computere med det samme kan se, at de smartphones, der sidder i bilerne foran jer bevæger sig langsommere (en af glæderne i det overvågningssamfund, vi lever i). Og så kan Google maps med det samme komme med forslag til en alternativ rute. Min erfaring siger mig, at det er der ingen af de andre købte eller fastmonterede GPS’er, der kan matche.

 

 

Trafikinfo i radioen

I de fleste moderne biler, kan radioen indstilles på at  bringe trafikmeldinger. Men hvis du ikke er skrap til tysk, kan det være at fange hvad der bliver sagt.  

 

Tag vin, olivenolie mm. med hjem på din kør selv ferie til Toscana, Italien

Italien er med rette kendt for landets gode råvarer. Det være sig vin, olivenolien, ost, pølser o.m.a. En af fordelene ved en kør selv ferie til Italien er, at der er nemt at tage nogle af disse dejlige råvarer med hjem. Der en særlig glæde ved i løbet af vinteren at lave mad med rigtig god ekstra olivenolie -eller åbne en flaske vin, man selv har købt direkte fra den toskanske vingård. 

 

Kør selv ferie til Italien - mine erfaringer.

Det er som sagt en lang tur ned gennem Tyskland på vej mod Italien på en kør selv ferie. Og for mange kan det være en lidt overvældende oplevelse første gang man kører på Autostrada’en. På mange strækninger er der ingen hastighedbegrænsning, så man kan risikere at bliver overhalet af biler med store motorer, der kommer kørende med hastigheder på et pænt stykke over 200 km/t. Der for skal man altid huske at trække ind til højre efter en overhaling.

Man skal også huske at være opmærksomme på, at der ikke er fri hastighed overalt. Det er der mange danskere, der tror - og derfor trykker de bare speederen i bund. Det er en stor fejl. Når der står skilte med hastighedsbegrænsninger, så skal det overholdes – eller kan der meget vanke bøder. Det gælder både på motorveje, landveje og i byer. Vær også  opmærksom på, at hastigheden skal sættes ned, hvis der er dårlig sigtbarhed som følge af f.eks. regn eller tæt tåge. Her gælder reglen: kør forsigtigt.

Men jeg vi samtidigt sige, at hvis der er første gang I skal prøve kræfter med de tyske Autobahn'er, så skal I ikke være nervøse. Jeg har kørt tusindevis af kilometer på de tyske motorveje både alene som eksportsælger og på ferie med familien – og jeg har generelt kun mødt søde og hensynsfulde med-trafikanter. Så tag det roligt, men lad for endelig være med at presse jer selv, så I bliver trætte eller ukencentrerede. I skylder jeg selv og resten af familien - det dyrebareste i hele  - der sidder sammen med jer i bilen, at I kommer sikkert frem.

 

 

Prøv en Bilferie og Kør selv ferie til Italien

Alt i alt er der mange gode grunde til at vælge en kør selv ferie når I skal ned til Jeres feriebolig i Toscana og Italien. Vi har i vores familie kun har gode erfaringer hermed – og jeg er sikker på, at I med den rette planlægning og indstsilling vil kunne få tilsvarende gode oplevelser.

 

 

Fly og tog kombineret med lokal kør selv ferie i Italien

Der er nogle der synes, at det er for lang en tur at køre, og de vælger typisk at flyve eller køre med tog. De lejer så som oftest en bil i Italien, og brugen den til at komme rundt med. Du kan læse mere om lejebiler her

 

RIGTIG GOD TUR PÅ JERES KØR SELV FERIE TIL ITALIEN OG TOSCANA!