Vejafgift og mijøzoner i Europa| ferie i Italien

 

 

Vejafgifter og betalingsveje

Betalingsafgifter på motorveje og miljøzoner i byer er blevet en almindelig praksis i mange europæiske lande, herunder Tyskland, Østrig, Schweiz og Italien. Disse betalingsafgifter og miljøzoner er designet til at reducere trængsel, minimere miljøpåvirkningen af vejtransport og generere indtægter til vedligeholdelse af infrastrukturen. De giver derfor rigtig god mening.

Men for at I kan kende til reglerne i de forskellige lande, I skal igennem på jeres tur ned til ferie i Italien, har jeg her lavet en oversigt

 

Tyskland

Vejafgift
For personbiler er det gratis at køre på motorvejene

Møljøzoner
Der er oprettet miljøzoner i ca. 80 af de største tyske byer. . Disse zoner er mærket med et rundt skilt med rød kant og ordet "Umweltzone". For at køre i en miljøzone skal du have en miljømærkat i forruden på din bil, der angiver bilens emissionsniveau. Overtrædelse straffes med en bøde på €80

Du kan købe denne mærkat hjemmefra enten hos FDM, Applus Bilsyn elle TÜV – og hvis I ikke nåede det inden afrejsen kan I købe mærkatet i på TÜV stationer eller DEKRA værksteder.

Mærkaten gælder hele bilens levetid

 

Østrig

Vejafgift
I Østrig kræves der en vignette (vejafgift) for at køre på motorvejene. Vignetterne fås i forskellige varigheder (10 dage, 2 måneder eller et år) og skal være synligt fastgjort på forruden. De kan købes på rastepladserne ned gennem Tyskland eller - hos FDM

Der skal desuden betales ekstra vejafgift på 6 udvalgte motorveje - f.eks. for at krydse Brennerpasset via A13 Det kan du læse mere om på hjemmesiden ASFiNAG.

Her kan du også lave en beregning af, hvor meget det i alt koster at køre gennenm Østrig for både en vignette og den ekstra såkaldte  "Section toll"

Miljøzoner
ifølge FDM er de ikke miljøzoner i byerne i Østrig

For yderligere info om trafikregler i Østrig klik her

 

 

Schweiz

Vejafgift

Schweiz opererer med et årligt vignette-system for brug af motorvejene. Dette betyder, at du køber et klistermærke, der gælder for et helt kalenderår. Med hensyn til miljøzoner har byen Zürich indført et "Low Emission Zone" (LEZ) program, der kræver, at alle dieselbiler skal have et partikelfilter.

De kan købes på rastepladserne ned gennem Tyskland tæt på grænen ind til Schweize – eller hos FDM

 

 

Italien

Vejafgift

I Italien varierer betalingen for brug af motorveje, da det er baseret på den afstand, du kører. Du trækker en billet, når du kommer på motorvejen, og betaler, når du kører af, baseret på den distance, du har kørt.

Betaling foregår som hovedregel ved udkørsel – enten med kort eller kontanter enten ved bemandede stationer eller automatiske. Jeg betaler altid selv med kort, men nogle gange virker det ikke – og så ewr det godt at have kontanter.

Visse steder betales der et fast beløb, når man kører ind på motorvejsstrækningen.

 

Miljøzoner
Italien har miljøzoner i visse byer, kendt som "Zona Traffico Limitato" (ZTL), der er designet til at begrænse trafikken i bycentre for at reducere forurening. Dem kan du læse mere om her.

 

Link til Kør-selv-ferie Italien

Retur til forsiden. Klik her

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Inspiration til ferier og oplevelser