Overnatning på vej mod Italien | Book din feriebolig her

 

 

Overnatninger i Tyskland eller Østrig

I de gode gamle dage

I "gamle dage" - dengang min kone, Lissy og jeg tog på kør-selv-ferie rundt om det centrale eller sydlige Europa, kørte vi altid afsetd om natten.  Der var god plads på vejene, så vi kom hurtigt fremad ud at skulle holde i kø på motorvejene.

Ofte kørte vi afsted med gode venner. Og der var altid en meget speciel og hyggelig stemning, når vi i løbet af natten gjorde holdt på en rasteplads. De voksne skulle ud og stække benene, drikke en kop medbtragt kaffe og ryge en smøg (det var gengang). Og efter et par minutter så dukkede der altid et para søvndrukne unger fra soveposerne på bilernes bagsæder. De ville nemlig også være med til at snakke, hygge og spise lidt. Vi havde en fast menu bestående af chokoladekiks, frikadeller og cola. Den dag i dag er de natlige pauser på rastepladserne og samværet mellem børn og voksne noget af det vores nu voksne piger snakker om som de allerbedste minder fra deres barndom. 

Det var ikke kun på grund af trafikken vi valgt at køre om natten. Det var også fordi vi derved kunne spare en overnatning - og det var vigtigt, da pengene den gang var lidt små.

 

Hvad vi gør i dag

I dag er vi blevet for gamle og for magelige til at holde til at køre om natten. Så der overnatter vi undervejs. Og det anbefaler jeg faktisk alle mine kunder også at gøre  - selv om de er unge. Husk på, at det er "guld" der sidder på bagsæddet: Derfor er det vigtigt at chaufførerne altid er friske - og ligegyldigt hvordan man end vender og drejer det, så er alle mennesker lidt mere friske om dagen.

 

Pres adrig jer selv.

Jeg har gennem mange år kørt Tyskland tyndt som sælger. Og jeg kan huske, at jeg en gang oplevede, at jeg faldt i søvn 1-2 sekunder, medens jeg kørte ud ad Autobahnen med en hastighed af 150 km/timen. Der skete heldigvis ikke noget. Menm jeg blev meget forskrættet - og jeg lovede mig selv, at det ALDRIG nogensinde skulle ske igen. Derfor holder jeg altid ind til siden på en rasteplads, hvis jeg kan mærke, jeg er træt. Så holder jeg en pause og lukker i ca 10 minuter - og går derefter en tur rundt om bilen. Tro mig, sådan en lille pause gør underværker!

Det skal I love at huske på når I kører sydpå med hele familien på passagersæderne. 

Tyskerne har en meget godt udtryk det: "Reisen statt rasen"

 

Hvordan finder I overnatningssteder

Når vi kører afsted i dag bruger vi vores mobiltelefoner til at finder overnatningssteder. I løbet af eftermiddagen tager vi en pejlig på, hvor langt, vi tror, vi kan nå at køre, inden vi skal gøre holdt for natten. Og derefter er det co-driverens opgave at søge efter hoteller på enten booking.com  eller hotels.com - eller en af de andre søgemaskiner. 

Det er nenmt og effektivt.

Vi søger efter små lokale hoteller, der ligger 5-10 km væk fra motorvejen. Det er vores erfaring, at vi dermed får nogle gode og billige værelser. Ofte er der restaurant på hotellet - eller også er det et spisested i gåafstand. Her nyder vi så en "Wienerschitzel mit Pommes" ledsaget af en stor velskænket fadøl. Det er nærmest himmelsk.

Det er vores kriterier for at finde et værelse - I kan selv definere jeres. Men ligegyldigt hvad jeres kriterier er, så vil det være nemt at finde værelser på nettet.

 

RIGTIG GOD TUR

 

 

 

Øvrig info om kør selv ferie

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - inspiration og attraktioner

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

HAR DU BRUG OG HJÆLP?

tel

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

CM