Seværdigheder i Toscana i Italien. Book dine ferieboliger her

 

 

Steder i Toscana du ikke må snyde dig selv for at se

Der er nok at komme efter i Toscana. Du kan dykke ned i gastronomien, naturen, kulturen, arkitekturen, historien for blot at nævne et lille udpluk af det, Toscana har at byde på.

Man kan med rette argumentere for, at naturen er så fantastisk i Toscana, at alene det at bevæge sig rundt i den og nyde den, er en oplevelse i sig selv.

Men hvis du gerne vil have nogle forslag række seværdigheder i Toscana, der helt sikkert er et besøg værd, så får du her en lille liste. Den er på ingen måde udtømmende - men kan bruges som inspsiration. På den måde bliver det forhåbentlig lidt nemmere for dig at planlægge din tur til den smukke italienske region.

God læselyst – og god tur!

 

 

Chianti området

Hvis du tager til Toscana for at opleve smuk natur, bør du besøge Chiantiområdet. Du har sikkert hørt navnet før, for nogle af de mest udsøgte vine i verden kommer netop herfra. Området og vinproduktionen er enorm, og er du bare lidt begejstret for velsmagende dråber, er Chianti derfor også et rent slaraffenland for dig. Besøg gerne nogle af de smukke vingårde på dit visit – mange af bønderne er særdeles begejstrede for at fortælle om netop deres vine, så du kan helt sikkert tilegne dig en masse ny viden.

Udover massevis af vinmarker finder du også en lang række olivenlunde i Chianti. At køre rundt i det idylliske område er en oplevelse, du næppe vil være foruden, så tag selv bilen med, eller lej en på ferien, så du kan komme ud at opleve Chianti.

Se ferieboliger i Chianti området

 

 

Det skæve tårn i Pisa

Ved en gennemgang af seværdigheder i Toscana kan vi naturligvis ikke komme uden om det skæve tårn i Pisa. Ser man bort fra det faktum, at tårnet grundlæggende er helt forfærdeligt bygget, hvorfor det netop er blevet skævt, er der tale om et ganske smukt bygningsværk. Desuden ligger tårnet sammen med flere andre smukke arkitektoniske perler, som i høj grad er et besøg værd.

Det skæve tårn i Pisa ligger på Piazza dei Miracoli, hvor du også finder Pisas domkirke samt det tilhørende dåbskapel. Domkirken er (naturligvis) imponerende, men faktisk er dåbskapellet grunden til, at jeg vil råde dig til at besøge Mirakelpladsen. Det fine kapel er virkelig noget for sig, så aflæg det et visit, når du alligevel skal forbi det famøse skæve tårn.

Se ferieboliger i området omkring Pisa

 

 

Cinque terre

De fem byer – Cinque Terre – ligger faktisk ikke i Toscana, men lige uden for Toscanaområdet. De fem byer er imidlertid så meget et besøg værd, at de alligevel får lov til at komme med på listen over seværdigheder i Toscana.

De fem byer er kendte for deres idylliske, pastelfarvede huse, de mange skrånende terrasser, deres gode vandremuligheder og den fantastiske udsigt ud over havet. Cinque Terre er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det er der god grund til. Kan du tage på en smuttur væk fra Toscana, bør du ikke snyde dig selv for at besøge De fem byer, som ligger på række langs Italiens kyst.

Find ferieboliger i nærheden af Cinque Terre i regionerne Massa Carrara og Lucca

 

Firenze

Firenze er indbegrebet af renæssance. Byen har en fantastisk historie og byder på arkitektur, der mildest talt overgår din vildeste fantasi. Dertil kommer, at Michelangelo var særdeles aktiv i Firenze, hvorfor der også er virkelig meget at komme efter for den kunstinteresserede netop her.

Du finder blandt andet Michelangelos David i Galleria dell'Accademia i Firenze. Derudover ligger Medicikapellet, som Michelangelo var med til at udsmykke, i den historiske by. Michelangelos sidste hvilested finder du ligeledes i Firenze, og selvom han ikke selv har udsmykket sin grav, er den alligevel noget for sig rent kunstmæssigt.

Den ikoniske katedral i Firenze er selvfølgelig heller ikke til at komme udenom på et besøg i Italiens tidligere hovedstad.

Se ferieboliger i regionen Firenze

 

 

Val d'Orcia

Hvis du forestiller dig grønne, bølgende landskaber, når du tænker på Toscana, forestiller du dig Val d’Orcia. Området er rendyrket toscansk idyl med smukke landskaber så langt, øjet rækker. Det er da heller ikke uden grund, at Val d’Orcia er på UNESCOs verdensarvsliste. Det vil du kunne medgive, så snart du lader blikket glide over det bakkede landskab med de mange høje cypresser, der strækker sig imod solen.

I Val d’Orcia finder du mange hyggelige byer, som bestemt er et besøg værd. Du kan blandt andet opleve varme kilder i en række af byerne, og derudover er der nok at gå i krig med for vinelskeren på en tur til Val d’Orcia. Vil du opleve natur, der er et postkort værdig med et glas fremragende vin i hånden, er Val d’Orcia stedet for dig.

Se ferieboliger i og omkring Val d'Orcia

 

Volterra

Hvis du vil have bjergidyl, er Volterra svaret på dine bønner. Det er derfor også det næste punkt på vores liste over seværdigheder i Toscana, du bør besøge.

Volterra er en af de smukkeste bjergbyer i hele Toscana, og udsigten herfra er helt igennem fantastisk. Samtidig byder Volterra på spændende historie og sender – ligesom mange andre byer i Toscana – tankerne imod middelalderen og renæssancen.

Volterra er omgivet af en bymur, og inden for denne finder du mange spændende, historiske bygninger. Blandt andet er Piazza dei Priori, Palazzo Pretorio, Volterras katedral og byens velbevarede romerske amfiteater værd at aflægge et visit på et besøg i den smukke by.

Se Ferieboliger i nærheden af Volterra i Pisa regionen

 

 

Guinigitårnet i Lucca

I byen Lucca finder du Guinigitårnet. Det var et af de mange tårne, der blev opført af rige familier, som ønskede at vise deres magt og vælde. I dag er Guinigitårnet – opført af Guinigifamilien – et af de få, der er tilbage. Tårnet er et af de helt store trækplastre ved byen Lucca og er særdeles velbevaret, hvorfor det naturligvis også skal med på listen over bemærkelsesværdige seværdigheder i Toscana.

Guinigitårnet er 44 meter højt, og på toppen finder du en lille have. Haven var oprindeligt køkkenhave, og derudover blev der plantet stenege, som den dag i dag fortsat bidrager med svalende skygge på varme dage. Fra toppen af tårnet kan du nyde udsigten ud over hele Lucca og det smukke omkringliggende landskab. Derudover kan du naturligvis se Luccas imponerende bymur, som fortsat står. Du skal have en særlig tilladelse for at måtte køre bil inden for bymuren, og det bidrager til en særligt rolig stemning i bymidten af Lucca.

Se ferieboliger i nærheden af byen Lucca

Guinigitårnet i Lucca

 

 

 

  

 

Pizza i Toscana

Pizza er måske ikke en seværdighed i sig selv, men spisen sniger sig med på denne liste over seværdigheder i Toscana alligevel. På en ferie til dette område er du naturligvis nødt til at nyde udsøgt italiensk pizza. Italiensk pizza – og italiensk mad generelt – er kendetegnet ved, at der bliver gjort brug af få, men virkelig gode råvarer.

Er du en vaskeægte pizzaelsker, kan du overveje at tage et kursus i pizzabagning på din ferie til Toscana. Det er en anderledes aktivitet, som både er sjov og hyggelig, og som samtidig giver dig en portion god viden med hjem. Ellers er det blot om at komme ud og finde de små, autentiske pizzeriaer, hvor du kan nyde pizza, som den bør være.

Se ferieboliger med egen restaurant

  

 

De 7 øer ud for Toscana

I havet vest for Toscana ligger der 7 øer af varierende størrelse. De hedder Elba, Giglio, Giannutri, Pianosa, Montecristo og  Gorgona. Du kan læse mere om øerne her

Den største og nok mest kendte er Elba. Det er en meget smuk, grøn og frodig. Man kan sejle dertil fra havnen i Piombino, der ligger i den sydlige del af regionen Livorno. Du kan finde sejlplaner og priser via dette link.

Lidt nord for Elba ligger end anden ø, Capraia.

Den besøgte jeg i sommeren 2018 sammen med min kone – og det var en fantastisk oplevelse.

Vi tog færgen fra Livorno – og det tager ca. 3 timer at komme derover.. Og da Capria er en meget lille ø med kun en enkelt vej, gav det ingen mening at tage bilen med. Så den parkede vi i Livorno og gik ombord på færgen med hver sin rygsæk.  Du kan finde mere info om færgetider og priser her

Capraia  var frem til midten af 1980’erne også en fængselsø.  Så når man dengang tog færgen derover, kunne man opleve, at der også var fanger med på turen.

Når man i dag ankommer med færgen til havnen – Porto Vecchi – så giver det mindelser om at ankomme til de små græske øer.  Det er rigtig dejligt.

Der er to små byer på øen. Det er havnebyen Poto Vecchio og så en lidt større landsby på en nærliggende bakketop, Capraia Isola. Der går en vej mellem de to byer – øens eneste - og hvis man tager bussen, der kører frem og tilbage varer turen ca. 5 minutter. Hvis man vælger at gå, tager det ca. 15 minutter.

Der er en helt speciel og dejlig afslappet stemning på øen. De folk, der besøger øen, har foretaget et meget bevidst valg om af holde ferie ”off the beaten track”. 

Vandet omkring øen er noget af det klareste, jeg endnu har oplevet. Vi tog på en sejltur rundt om øen. Der gjorde vi stop nogle gange undervejs – og hoppede vandet. Det var en fantastisk oplevelse med sigtbarhed op til 40 meter. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vauw!!!

 

 

 

Cortona

Cortona er en meget smuk by, der ligger på toppen af en bakke i regionen Arezzo i det sydøstlige Toscna. Fra bymuren er der en fantastisk udsigt ud over den omkringliggende flade slette. Byen kan spore sin historie helt tilbage til etruskertiden – dvs før romerriget opstod.

Det er en af mine yndlings byer i Toscana, da der er en dejlig stemning – og det er spændende at på opdagelse i små krogede gader, eller sidde på det centrale torv midt i byen. Her kan jeg dyrke en af mine yndlingsbeskæftigelser: drikke en god kop espresso, medens jeg kigger på mennesker.

Prøv det.

Se ferieboliger i Arezzo regionen

 

 

 

 

Pitigliano

Byen Pitigliano udgør et meget spektakulært syn, når man kommer kørende fra vest. Den er nærmest bygget ind i og oven på vulkanske klipper. Man kan spore dens tidligste beboere helt tilbage til boncezalderen – efterfulgt at etruskerne og romerne der gav den navnet, Gens Petilia (senere Pitigliano)

I Middelalderen var den i et halvt årtusinde underlagt en lokal adelsfamilie. I renæsancen overtog – som så mange andre steder i Toscana – Medici familien fra Firenze magten. Og de satte deres store præg på byen, hvilket bl.a. kan ses på den flotte akvædukt i centrum.

I 1600 tallet gjorde den daværende Storhertug af Toscana byen til et fristed for jøder. Byen er derfor også kendt som ”Lille Jerusalem” da mange jøder valgte at bosætte sig der for at nyde godt af Storhertugens beskyttelse. Under 2.Verdenskrig hjalp indbyggerne mange jøder med at undslippe nazisternes forfølgelse.

Se ferieboliger i Maremma i nærheden af Pitigliano

 

 

Monterigioni

Det sidste punkt på vores liste over seværdigheder i Toscana er endnu en fascinerende by. Monteriggioni er kendt verden over for sin middelalderfestival, der hvert år afholdes i byen i juli måned. Har du mulighed for at aflægge byen et visit i forbindelse med denne festival, vil du helt sikkert få dig en oplevelse for livet.

Monteriggioni bliver nævnt i Dantes Den guddommelige komedie, som blev udgivet umiddelbart før digterens død i 1321, hvilket har været medvirkende til dens popularitet. Derudover er byen et af stoppestederne undervejs på Via Francigena, som går hele vejen fra Rom til Frankrig. Derfor kommer et stort antal pilgrimme også til byen hvert eneste år. Du finder velbevarede middelalderbygninger i lange baner i Monteriggioni, så vil du på en historisk tur, er denne by et besøg værd

Se ferieboliger i Siena regionen

 

 

Seværdigheder i Toscana, du ganske enkelt ikke må gå glip af

Efter at have læst denne introduktion til nogle af de mange fantastiske seværdigheder i Toscana er du forhåbentlig en smule bedre rustet til at planlægge din tur. Som du nok kan fornemme, byder den italienske region på noget for enhver smag, og du har her mulighed for at fordybe dig i mange forskellige ting. Det sværeste bliver i virkeligheden at vælge, hvad du skal fokusere på, på dit besøg til Toscana.

Mange af de vigtigste seværdigheder i Toscana er imponerende bygningsværker. Toscana har spillet en væsentlig rolle både i middelalderen og i renæssancen, og dét sætter naturligvis sit præg på området. Er du interesseret i historie og arkitektur, er der massevis af seværdigheder i Toscana for dig. Det samme gælder, hvis du elsker at betragte billedskønne landskaber under den gavmilde sol eller at forkæle smagsløgene med god mad og drikke

Toscana har lidt af det hele - og mere til. En tur til Toscana er derfor også én, du sent vil glemme.

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie. Det gælderhvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur.

Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv.

 

 

 

HARS DU BRUG FOR HJÆLP?

telefon

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

carsten