Val d'Orcia Toscana ferie 2021 | Book feriebolig her

 

 

Toscanas kronjuvel

Val d'Orcia er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

Val d’Orcia har det hele: Middelalderlige slotte,  gamle landsbyer, smukke bondegårde, isolerede gårde, veje med alleer af cypresser,  bløde bølgende landskaber,fantastiske vinmarker og olivenlunde og gyldne marker med korn og solsikker. Denne rige grønne dal, der omfatter Orcia-floden, og hvorfra den har sit navn, ligger i det sydlige Toscana og strækker sig mellem provinserne Siena og Grosseto. Hele området er UNESCO Verdensarvsliste – og er derfor et beskyttet område.

Tiden ser ud til at stå stille i maleriske byer som Pienza, en lille perle kendt som den "ideelle by". Den lille by Castiglion d'Orcia med dens fæstning ser ud til at tage dig tilbage i tiden. På det  sydligste punkt er der bakketoppen Radicofani med sit imponerende slotstårn, og hvis du går vestpå ankommer du til den murede middelalderlige by Montalcino og vinmarkerne til fremstilling af Brunello-vin. Lidt længere sydpå ligger vin byen Montepulciano Et must-see er det smukke og suggestive romanske kloster Sant 'Antimo, et af de bedste eksempler på middelalderlig klosterarkitektur tilbage.

Spredt med rund hånd ud over dalen er der mange små kirker (pievi) To religiøse bygninger fortjener ekstra  opmærksomhed, både for deres arkitektur som for de landskaber, de ligger i: klosteret Sant Antimo og det smukt freskomalerede kloster Monte Oliveto Maggiore

En by, der er også er værd at udforske, er den fredelige San Quirico D'Orcia med sin fantastiske romanske Collegiata-kirke. Her ligger også nogle gode resturanter, hvora jeg bl.a. kan anbefale Antica Trattoria Toscana Al Vecchio Forno 

Mod øst grænser Val d'Orcia op mod den ligeledes smukke dal Val di Chiana

Fotografernes paradis

Val d'Orcia, toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Val d'Orcia, toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Val d'Orcia, toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

En ferie i Val d'Orcia er en speciel rejse mellem smag og fantastiske panoramaer, som du aldrig vil glemme. Dalen er sandsynligvis en af de mest fotograferede områder i hele Italien. Utallige er de fotografer -amatører som professionelle (mig selv inklusiv), der har forsøgt sig med at fange skønheden og stemningen i dette paradis!

Hvis du vil have hints til gode foto spots i Val d'Orcia og andre steder (i Toscana eller andre steder rundt Verden for den sags skyld) kan du finde mere info her. Siden giver dig GPS koordinater på de stedet, billederne er taget. Dem kan du bare donwloade til Google maps på  dinsmartphone - og så kan du nemt finde stederne Prøv også  at indtaste forskellige lokationer i Toscana og du vil nogle af de smukkeste billeder, du kan forestille dig. 

Hvor ligger Val d'Orcia?

val d'orcia, kort, toscana, italien, ferie, toscana-vacanse

kilde: https://gottowinetour.com/it/wine-tours-montalcino-val-dorcia/

Mad, vin og olivenolie fra Val d’Orcia
Dalen er rig på madvarer af høj kvalitet såsom "pecorino" ost fra Pienza (en ost fremstillet af mælken fra de mange får, der græsser græsserne i området omkring byen), ægte ekstra jomfru olivenolie, fantastiske vine, safran, svampe, kastanjer, trøfler, vildt og mange andre specialiteter

 

 

 LÆS MERE OM

 

Mine forslag

Her kan du læse mere om mine forslag til andre byer, steder og attraktioner, der er værd at besøge i provinsen Siena.

Listen gør ikke krav på at dække alle spændende steder - men det gode ved Toscana er, at man ikke kan vælge et "forkert sted" eller en "forkert by" at besøge, da alle steder og byer stort set er spændende og smukke.

 

  

 

HVORDAN KOMMER VI TIL VAL D'ORCIA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Siena. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavne    

Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

Retur til forsiden af Siena