Pisa lufthavn Toscana | Book din ferie her - ferie i Italien
Pisa lufthavn i Toscana i Italien

PISA LUFTHAVN

Transport til og fra lufthavnen

 

Pisa Lufthavn, der officielt hedder Galileo Galilei Airport, ligger kun 1 km fr Pisas centrum og 70 minutters kørsel fra Firenze. Det er Toscanas største lufthavn målt i antal passagerer - og Italiens 10.største. Den har sit navn efter den  beørmte videnskabsmand  Glaileo Galilei, der er født i Pisa. Lufthavnen er blevet stor takket de mange discout flyselskaber som Ryanair,Easyjet, Vueling m.fl., der bruger den som et centralt hub for deres flyvning til og fra Italien. 

Fly fra Danmark til Pisa

Ryan air flyver i perioden marts-oktober til Pisa fra Billiund lufthavn.

Du kan også komme dertil fra andre lufthavne i Danmark. Men det indebærer mange mellemlandinger ofte med lange transittider. Så det vil jeg ikke anbefale. Dog skal det nævnes, at Norvegian Air flver fra København til Pisa. Jyske kunder kan også med fordel tjekke afgange fra Hamburg i Tyskland.

Du kan tjekke afgangstider og priser via dette link.

Transport til og fra lufthavnen

Tog til centrum Pisa og videre...

Der kører et automatisk tog fra  Lufthavnen til hovedbanegården i Pisa hver halve time. Turen tager kun ca 5 minutter og koster €1,4 for en enkeltbillet (2020 priser). Togene kører i tidsrummet 06:50-21:00. Fra Hovedbanegården er der forbindelse til hele Italien og videre ud.

Der kører et hurtigtog direkte fra lufthavnen til Firenze. Toget standser undervejs kun på Pisa Hovedbanegård. Turen til Firenze tager ca en time og priser er € 5,80 for en enkeltbillet (2020 priser)

 

Busser

Der afgård busser fra lufthavnen til byerne Firenze, Siena, Lucca og Viareggio/Piesantra. 

De afgård fra busterminalen, som du finder lige til højre, når du går ud af ankomstshallen. Billetter kan købes i ankomsthallen i kontoret "Flight Information office"

Der går endvidere bus til Pisa Centrum

 

Taxi

Der er taxi lige uden for ankomsthallen. Turen ind til byen er meget kort. Husk at sige til chaufføren, at kan skal slå taxamtret til. Prisen er € 9-12 afhængig af, hvor i byen du skal hen. I wekenden vil der være et tillæg på ca € 2,5

 

Gå ind til Centrum af Pisa

Grundet den korte afstand til byen kan man faktisk godt gå derind. Jeg vil dog ikke anbefale det, hvis I har meget bagage med og/eller små børn. Men når jeg selv flyver hjem fra Pisa plejer jeg at leje et hotelværelse i den del af byen, der vender ud mod lufthavnen. Og da mine fly som regel afgår tidligt om morgenen nyder jeg at gå turen fra hotellet til lufthavnen medens byen er ve at vågne.

 

Leje af bil

Der er lavet en selvstændig terminal for biludlejningsfirmaerne. Den ligger ca 500 m fra amkomstterminalen. Der går gratis shuttlebus men det er faktisk nemmere og hurtigere at gå. 

Når man flyver til Pisa, er det som oftest med et fyldt fly. Og der er ofte mange af passagererne, der har bestilt en lejebil. Derfor kan der nemt opstå kø ved skrankerne hos udlejningsfirmaerne. En måde at undgår det, hvis I er flere der rejser sammen er, at lade den person, der skal køre lejebilen, igennem ankomsthallen uden at vente på sin bagage. Vedkommende går så direkte til terminalen for udlejningsbiler.

Du ka læse mere om udlejningsbiler i Italien generelt via dette link.  

 

Kort afstand til de andre provinser i Toscana

Der er ikke langt fra Lufthaven i Pisa til de øvrige provinser i Toscana - såsom  Massa Carrara, Lucca, Pistoia, Firenze, Arezzo, Siena, Livorno, Grosseto

 

 

 

 

HVOR LIGGER LUFTHAVNEN I PISA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...