Ferieboliger i Pisa » Dansk rejsebureau | Book din ferie her

Ferieboliger i Pisa 

Book en feriebolig i Pisa regionen

Man skal som turist i en feriebolig se det Skæve Tårn i Pisa i Italien. Men så snart man har set det det og den tilhørende katedral samt dåbskapel, vil jeg anbefale, at man skynder sig væk fra dette meget turistede område. Den øvrige del at Pisa er nemlig nok så interessant at besøge – for ikke at tale om regionen rundt om Pisa.

Alle ferieboliger i Pisa regionen

Destinationer og oplevelser i Pisa regionen

Byen Pisa i Italien

Det er lidt udtryk for skæbnens ironi, at Pisa er så berømt på grund af et dårligt udført byggeri. Og det var virkelig sjusk. Allerede inden bygningen nåede op i tredje sals højde hældede den på grund af en mangelfuld fundering!

Kirketårn
Tårnet er i virkeligheden et kirketårn for den pragtfuld katedral og dåbskapel, der ligger på samme område. De blev opført medens byen position, magt og rigdom var på toppen – dvs i perioden fra det 12. til det 14 århundrede. Pisa var da en af Italiens største, vigtigste og rigeste handelsbyer med herredømme over Korsika og Sardinien. Men i løbet af det 14.århundrede mistede de indflydelse til den nordlige konkurrent Genoa – og i 1406 erobrede Firenze byen og tog den i besiddelse helt frem til samlingen af Italien i 1861

Det moderne Pisa
Under 2.verdenskrig blev byen udsat for heftig bombardement af amerikanerne (der dog bevidst skånede området omkring det Skæve tårn). Derfor fremstår byen langt mere moderne end mange af de tilsvarende gamle byer.

Derfor står Pisa sjældent højt på turisternes ” must see” liste, når de kommer til Toscana. Og det er faktisk lidt af en skam. Jeg holder selv meget af at komme i byen – når blot jeg ikke er i nærheden af det Skæve tårn. Der er nemlig nogle fine kvarterer inde i centrum med forretninger, cafeer og restauranter.

Jeg har brugt en del tid i området fra Banegården og ud mod lufthavnen. Når jeg flyver hjem fra Pisa i Italien, afgår mit fly altid meget tidligt om morgenen. Derfor har jeg fundet et lille hotel i gåafstand fra lufthavnen.

Små hyggelige gader
Det betyder, at jeg kan gå ud i byen og spise en god middag aftenen før jeg skal afsted. Denne del af byen er præget af, at der er mange studerende i byen på de mange uddannelsesinstitutioner. Det giver en dejlig stemning og masser af små restauranter og osteria’er, hvor man kan spise et måltid mad til meget fornuftige priser

Spidesteder
Jeg er især blevet glad for et lille spisested, La Taverna di Pulcinella. Det ligger omme bagved gågaden i en smal gyde, der er lysstofrør i loftet og papirsduge på bordene – og det ser i det hele taget ikke ud af alverden.  Men de laver nogle af de bedste pizzaer, jeg har smagt – og ydermere til en billig penge. Det er kun et lille sted, men det er meget besøgt af lokale, så man kan risikere at skulle vente for at få et bord. Men tro mig, det er ventetiden værd.

Gåtur til  lufthavnen
Næste morgen står jeg op og går men min trillekuffert ud til lufthavnen. Det er en dejlig gåtur på 20-30 minutter, hvor jeg stille og roligt får sagt farvel til Toscana for denne gang. Det nyder jeg meget!

Spændende middelalderby
Byen Volterra i Italien ligger i den sydlige del af Pisa regionen. Den ligger ikke lang fra den langt mere berømte by San Gimignano.  Det kan godt undre, da Volterra her en masse at byde sine gæster på. Byen er af forsvarsmæssige årsager placeret på toppen af en bakketop omkranset af en bymur fra det 13.århundrede. Den har derfor bevaret meget af sit oprindelige udseende, så man kan tydeligt se middelalderlandsbyen, når man går rundt i de små gader

Twilight-sagaen
Byen har tiltrukket sig en del opmærksomhed over de senere år, da flere episoder af Twilight-sagaen  er optaget her. Da serien var på sit højeste, medførte det mere end 50.000 ekstra hotelovernatninger.

P-plads uden for byen
Men også for jer, der ikke er optaget af Twilight, er byen bestemt et besøg værd. Vær opmærksom på, at selve bykernen er Zona Trafico Limito – så der skal I ikke køre ind med bil. Der er en stor underjordisk P-plads lige ved indgangen til byen.

Her kan I med fordel parkere.

Lajatico
Den lille by Lajatico, er kendt verden rundt takket være sit berømte bysbarn,  den blinde tenor Andrea Bocelli.

På hans initiativ er der opført en kæmpestor udendørs scene i bakkerne uden for byer, kaldet Teatro del Silenzio. Her opføres der én gang  om året i juli måned en koncert med mange verdenskendte kunstnere inklusiv Andrea Bocelli. Det betyder, at der i forbindelse med koncerten kommer store mængder af turister også fra hele verden.

Her kan du læse mere om byer og attrakterioner i Provinsen Pisa

Fandt du ikke det, du ledte efter? Så prøv en af de andre regioner.

Udvalget af ferieboliger
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster. Og når jeg er ude og besøge mulige nye potentielle boliger, så spørger jeg altid mig selv: "ville jeg selv have lyst til at holde ferie her - eller endnu vigtigere; ville jeg foreslå stedet til vores venner eller børn som feriebolig" 

Det er ud fra de kriterier alle de vingårde, der er vist på denne side, er valgt.

Praktiske oplysninger.
Du kan finde praktiske oplysninger om Italien via disse link

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden