Agriturismo i Toscana, Italien | Book feriebolig her
Agriturismo i Toscana i Italien - dejlig feriebolig

AGRITURISMO I TOSCANA

"agriturismo" er bondegårdsferie i Toscana og Italien

 

Lej et agriturismo i Toscana i Italien

Lej et agriturismo i Toscana i Italien, hvor du og familien kan nyde en afslappende og inspirerende ferie. På denne type feriebolig kan du møde det autentiske Toscana og få et spændende indblik i italienernes hverdag gennem den tætte kontakt til værtsfamilien, der oftest enten bor på gården eller tæt ved.

Jeg har rejst på  kryds og tværs af Toscana for at at finde de bedste steder. Agriturismo kan oversættes til "bondegårdsferie", og det betyder, at der på stedet stadig er en produktion af traditionelle italienske landsbrugsprodukter. Disse boliger er oplagte i forhold til en kør selv ferie til Italien

 

Smag på de fantastiske vine og madvarer på et agriturismo i Toscana

Toscana er et område, der er kendt verden over for sine udsøgte vine. Derudover produceres der blandt andet olivenolie, honning og marmelade i området. Vil du helt tæt på produktionen af nogle af disse udsøgte delikatesser, skal du bo på et agriturismo som din feriebolig i Italiens smukkeste region. Det er et hit for både børn og voksne.

Du kan også se andre typer af ferieboliger i Toscana som sommerhuse, villaer, ferielejligheder, feriehuse, agriturismo, vingårde, Bed & Break fast

 

Udvalgte Agriturismo i Toscana

Se alle Agriturismo i Toscana

 

 

Hvordan er begrebet Agriturismo opstået?

Ordet agriturismo er en sammenskrivning af de italienske ord agricultura (landbrug) og turismo (turisme). Et agriturismo er med andre ord et landbrug, der også modtager gæster – på dansk har vi et lignende udtryk som ”bondegårdsferie.

Det betyder, at man som gæst på et agriturismo i Toscana bor på en italiensk gård, hvor der typisk produceres vin, olivenolie, honning, marmelade. I nogle tilfælde et der også mere traditionelle landbrugsprodukter (set med danske øjne) i form af korn, majs og husdyrhold.

De italienske landbrug er ofte små og familieejede, hvor indtægterne i mange tilfælde er begrænsede. Op gennem det 19.århundrede var der mange langbrug i såvel hele Italien som i Toscana, der havde svært ved at få økonomien til at løbe rundt, og mange af dem blev derfor enten blev helt forladt eller – eller der blev nogle få medlemmer af familien tilbage. De ofte store bygninger på ejendomme stod som følge heraf tit mere eller mindre tomme. Og der var en udbredt frygt for at selv landbrugskulturen, der historisk har haft stor betydning i Italien, ville uddø.

 

Ny lov om Agriturismo i 1985

For at bremse og vende denne uheldige udvikling vedtog den italienske regering i 1985 en lov, der officielt anerkendte begrebet ”agriturismo”. Derved fik de små landbrug mulighed at skaffe et bidrag til deres indtægter ved at indlogere turister på deres gårde. Dermed er agriturismo med til at bevare en vigtig kulturarv, landskabet og små lokale samfund.

Konkret betød loven, at de små brug kunne søge om økonomisk støtte til at ombygge og renovere deres ejendom til turister. Men det var ikke noget ”tag-selv-bord”. Bønderne skulle også selv investere store beløb for at komme i betragtning til støtte.

På grund af disse økonomiske incitamenter er driften af et agriturismo strengt reguleret. Hver region har specifikke retningslinjer, der kan variere lidt, men generelt har alle regler om at ud af den mad, der serveres, skal en vis mængde komme fra gårdens egen produktion eller lokalt fra nærliggende gårde.

 

Et Agriturismo er ikke et hotel

Der er i dag ca. 5.000 agriturismo i Toscana. De er stort set alle familieejede, og ejerne deler ofte deres tid mellem gæsterne og de traditionelle landbrugsaktiviteter. Kvaliteten af de enkelte ejendomme varierer fra de relativt simple til høj luksus. Det varierer afhængigt af ejernes vilje, evner og interesse. Alle de agriturismo, Toscana Vacanze samarbejder med, har en pool på ejendomme – da det er et must for stort set alle danske turister

Men man skal som gæst gøre sig klart, at det  et agriturismo er et landbrug  – ikke et hotel. Der er som hovedregel relativt få værelser/lejligheder. Der er ingen 24 timers reception, room service e.lign. Til gengæld kan man forvente italiensk gæstfrihed og en varm velkomst

En agriturismo i Toscana tilbyder en bæredygtig form for langsom turisme, der gavner landmændene og bevarer jorden. Der er også mange fordele for gæsterne. Under dit ophold på en agriturismo får du meget mere end et måltid og et sted at sove. Du får mulighed for at opleve livet på en gård i Italien og måske hjælpe med dyrkning eller høst. Du kan måske også lære at lave en lokal ost eller være med til at lave olivenolie. Mange agriturismi tilbyder hjemmelavede varer såsom syltetøj, vin og olivenolie. Et agriturismo i Italien er familiedrevet, og ofte vil du blive hilst velkommen, mødt og serviceret af familien. Ved afslutningen af ​​ens ophold vil mange føle, at de er blevet en del af familien!

 

  

Hold ferie på et agriturismo i Toscana i Italien

agriturismo, Toscana, Italien, ferie

Hos Toscana Vacanze kan du leje alverdens former for ferieboliger i Toscana. Ønsker du at bo på et agriturismo i Toscana i Italien, er du derfor også landet det rette sted. Jeg har mange samarbejdspartnere, som gerne lader dig og din familie komme indenfor og få et helt særligt indblik i de toscanske produktionsmetoder.

Ud over at det kan være spændende og lærerigt at pbo på et agriturismo i Toscana i Italien, er det også indbegrebet af toscansk idyl. Bliver I indlogeret på eksempelvis en mindre vingård, vil I kunne bruge timevis på at spejde ud over vinmarkerne og det frodige landskab, som fortsætter så langt, øjet rækker. Hist og her strækker høje cypresser sig imod solen, som skinner gavmildt på jer.

 

Ferie med børn på et agriturismo

Agriturismo, Toscana, Italien, ferie

Hold ferie på et agriturismo med børn i Toscana, og giv dem en anderledes oplevelse
At ferie på et agriturismo med børn i Toscana er bestemt ikke nogen dum idé. Det kan være en stor og lærerig oplevelse for børn at få indblik i livet på en gård, og særligt hvis der er husdyr, vil de helt sikkert elske det. Italienerne er meget gæstfrie, og børn bliver modtaget med åbne arme.

En bondegårdsferie i Italiens smukke region er således et godt valg for hele familien. Børnene vil elske at kunne boltre sig på gårdens udearealer og hygge med eventuelle husdyr, og de voksne vil elske at nyde livet i rolige og autentiske omgivelser.

Der er pool ved alle de gårde, jeg samarbejder med. Der er altså rig mulighed for at slappe af og nyde livet med udsigt ud over marker og bakker.

 

Ferie på et agriturismo i Toscana er en miljøvenlig ferieform

Ferie på et agriturismo i Toscana i Italien er en miljøvenlig ferieform

En feie på et agriturismo i Toscana er et godt valg for miljøbevidste rejsende. For det første støtter man bevarelsen af en eksisterende og udsat landsbrugskultur i Toscana. For det andet er er der mindre affald da størstedelen af f.eks. madvarerne er lokalt producerede.

Dertil kommer at ferien foregår i eksisterende bygninger, der i mange tilfælde har ligget i området gennem flere hundrede år, hvilket er med til mindske miljøpåvirkningen. Og da det også er ejernes eget hjem har de en naturlig interesse i at reducere for bruget f.eks. el og vand mest muligt. Der er igennem de sener år i Italien  - på linje med  i resten af Verden - opstået en meget stor miljøbevidsthed, og det ses meget tydeligt på et agriturismo.

Man anvender ofte udtrykket km 0-ferie om miljøvenlige ferie, og det er der mange amgriturismo i Toscana, der byder ind på f.eks. med brug af solcelleanlæg til ren energi og produktion af varmt vand - og med sortering af affald - tilbud om aktiviteter i tæt kontakt med naturen osv. Ejerne af gårdene lægger ofte stor vægt på principper som reduceret forbrug, genanvendelse, mindre brug af af vand og energi og promovering af regionen gennem aktiviteter, der beskytter miljøet og kulturarven og reducerer indvirkningen på disse. 

 

Fra rustik til luksus - et agriturismo for en hver smag

Måske er der nogle, der tænker, at en ferie på et agriturismo er en primitiv for for ferie, hvor man skal bo på i en nødtørftigt ombygget lade. Dertil kan jeg kun sige, at det er bestemt ikke tilfældet. Det er rigtig nok, at et agriturismo som hovedregel vil tilbyde grundlæggende værelser og bekvemmeligheder i et landsted på en rigtig fungerende gård. Men kvaliteten findes i alle afskygninger lige fra rustik til luksuriøs.

Det eneste "mine" agriturismo har til fælles er, at de alle er privatejede (ikke noget med store koncerner) og som hovedregel mindre bøndergårde i små lokale, autentiske og levende miljøer. Her kan du ikke få en all-inclusice service med fri bar og drinks. Men du møder til gengæld rigtige levende mennesker, der er meget gæstfrie, og som vil gøre rigtig meget for du og din familie får en god og unik ferie.

 

Wifi på et agriturismo i Toscana

Indtil for faktisk relativt få år siden, kunne man ikke altid være sikker på, at der var WIFI på alle ferieboliger - herunder på et agriturismo i Toscana i Italien. Men det har ændret sig nu. Wifi er nu en lige så naturlig service som rindende vand. Det skal dog nævnes, at grundet landets størrelse og naturen er dækningen ikke helt så god som i Danmark. Dertil kommer, at det kan være problemer med at få Wifi i alle rum i boligerne. Det skyldes, at der er tale om gamle bygninger, der hars flere hundrede år på bagen. Og den gang byggede man ofte gårdene med væge af kampesten - og for at holde varmen ude om sommeren var og er der tale om forholdsvis tykke vægge. Det giver en køligere temperatur indenfor - hvilket er rigtig godt om sommeren. Men ulempen er, at signalerne fra den centralt placerede router kan have svært ved at trænge igennem alle disse massive og tykke mure ind til teenagerne, der sidder inde på deres værelser og surfer på nettet.

Udlejerne vil som hovedregel placere routeren centralt tæt på et fælles område - og det vil derfor være en god ide at tjekke med udlejeren, hvor routeren befinder sig. 

I Danmark har vi mange steder 4G netværk. Det skal man ikke forvente at kunne finde i landområderne i Toscana. Så familiens unge mennesker skal ikke stille næsen op efter at kunne spille på tunge programmer som f.eks. Fortnight. Men til almindeligt forbrug er det min erfaring, at det fungerer rigtig fint.

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - inspiration til ferie og attraktioner

 

 

 UDVALGET AF FERIEBOLIGER

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger i Toscana.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor:

”Jeg lejer kun ferieboliger i Italien ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

 

Drømmen om Toscana
Det er vores mål, at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om en ferie i Toscana. Derfor har vi en bred vifte af meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en ferie i Italien

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

PRAKTISK INFO

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

Link til forsiden

 

 

 

BRUG FOR HJÆLP?

 

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål - eller gerne vil have hjælp til at finde lige præcis den bolig der passer til dig og den eller dem du skal rejse sammen med.

Jeg har besøgt alle ferieboligerne og kender alle ejerne. Jeg har desuden kørt Toscana tyndt og besøgt rigtig mange af de spændende og smukke områder i regionen.

Den viden jeg har, deler jeg meget gerne med dig 

Du kan kontakte mig enten per telefon eller mail på

tlf: 2060 8282

Mail: info@toscana-vacanze.dk

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

cam