Italiensk mad er udviklet gennem århundreder – ja måske årtusinder – og er især karakteriseret ved sin enkelhed, der mere er baseret på de gode råvarer frem for avancerede opskrifter.
Italienske opskrifter er ofte nemme at lave derhjemme, retterne er lavet med udgangspunkt i lokale traditioner, produkter, klima og sæsoner. En ægte traditionel opskrift har altid en stærk forbindelse til det område, hvor den blev udviklet - og de er ofte gået i arv i familierne i mange generationer. En hver italiener vil med ægte overbevisning i stemmen sige, at der er ingen mad, der smager lige så godt som den mad, der kommer fra den pågældendes hjemegn og ikke mindst den mad, deres Mama laver!
Italiensk mad er meget populært – også blandt turister, der besøger støvlelandet og over hele verden. Italiensk mad er udbredt og elsket over hele verden. Men det smager nu – efter min mening – bedst i Italien!
Og hvis du tænker ligesådan, har jeg her samlet nogle artikler om italiensk mad og råvarer, der kan inspirere dig og familien til en kør selv ferie til Italien, og hvor du selv kan eksperimentere med madlavning i en af de mange ferieboliger i Toscana
Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.