Pizza i Toscana Ferie | book din feriebolig her
Pizza i Toscana i Italien

PIZZA

Hvor stammer pizza'en fra?

 

 

Pizza stammer ikke fra Italien
For mange er pizza nok noget af det mest italienske man kan forestille. Men i virkeligheden blev pizza ikke opfundet i Italien. Grækerne var de første, der lavede ”fladbrød” med forskellige former for toppings. Og da grækerne  omkring i 600- tallet f.Kr. grundlagde byen Napoli som en koloni i det sydlige Italien, tog de også deres køkken med sig – herunder fladbrødene.

Den ”moderne” pizza opstår
Napoli var i 1700'erne og begyndelsen af 1800'erne en blomstrende havneby. Teknisk set et uafhængigt kongerige, det var berygtet for dens store befolkning af  fattige eller lazzaroni.Disse napolitanere efterspurgte billig mad, der kunne indtages hurtigt. Pizza - fladbrød med forskellige toppings solgt af gadesælgere eller små restauranter - opfyldte dette behov.  Disse tidlige pizzaer indtaget af Napolis fattige indeholdt de velsmagende toppings, der stadig er elskede i dag, såsom tomater, ost, olie, ansjoser og hvidløg.

Pizza Margherita
Italien blev forenet i 1861, og kong Umberto I og dronning Margherita besøgte Napoli i 1889. Legenden siger, at det omrejsende par kedede sig med deres faste diæt af fransk haute cuisine og bad om et udvalg af pizzaer fra et af byens Pizzeria.  Den version, dronningen nød mest, blev kaldt pizza mozzarella, og var en pizza toppet med den bløde, hvide mozzarellaost, røde tomater og grøn basilikum. (Måske var det ikke tilfældigt, at hendes favoritkage indeholdt farverne på det italienske flag.) Fra da af fortæller historien, at den særlige version blev kaldt pizza Margherita.

Siden har  har pizzaen spredt sig over hele Italien, hvor der over tid er udviklet en række forskellige version, der afspejler hvilken region pizzaen er lavet i.

Pizza i dag: en global spise
I dag er pizza også en global spise, og det skyldtes den store udvandring fra Italien til Amerika i slutningen af 1800-tallet og  starten af 1900-tallet. Med dem bragte de deres kulinariske kultur. Faktisk havde New York en af ​​de første dokumenterede pizzeriaer i 1905.

I 1940-50'erne, med udviklingen af den amerikanske fast food kultur blev pizza en af amerikanernes favorit retter. De amerikanske soldater, der havde kæmpet i Europa under 2.Verdenskrig var med til ast sætte skub i denne udvikling. Ved deres hjemkomst efterspurgte de nemlig pizza, som de havde fået smag for under deres ophold i Europa. Og da pizza først havde fået tag i amerikanerne spredte den sig lige som burgere og Coca Cola over hele verden.

Hvordan kommer jeg til Toscana - så jeg kan smage de ægte pizzaer?

Der er mange måder at komme til Toscana. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Fly til Toscana
Man kan flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Tansport rundt i Toscana
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

Personlig service
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom  Agriturismo, private villaer med egen pool, Luksus boliger, vingårde osv.

På forsiden kan du finde en samlet oversigt over de forskellige typer. Klik her for at komme til forsiden

Link  til forsiden af Toscana Vacanze. Klik her.