Guide til brød i Toscana, Italien | Book ferie her

 

 

Hvorfor er brødet i Toscana usaltet?

 

 

Italienerne er kendte verdenen over for deres madlavning, og ikke mindst i det toscanske køkken er der meget at komme efter. 

I særligt høj grad er toscanerne kendte for deres brød, som ikke bliver saltet. Og hvorfor gør det så ikke dét? Jo, det får du svar på her. 

(Salt)stridigheder mellem Firenze og Pisa

Der er mange forklaringer på, hvorfor der ikke er salt i toscansk brød. Her er to af de mest kendte.

Den første går på, at Pisa blokerede for Firenzes saltleverancer i en af deres evindelige stridigheder tilbage i middelalderen. 

De to områder bekrigede konstant hinanden, og legenden fortæller således, at Pisa, i et forsøg på at få Firenze til at overgive sig, blokerede for levereringen af salt til Firenze. Dermed blev det usaltede brød født. 

Den anden forklaring på, hvorfor toscansk brød ikke er saltet, er, at det ganske enkelt var for dyrt for indbyggerne i Firenze at købe salt. I middelalderen var der udbredt fattigdom i hele Italien, og derfor blev der sparet hvor end, det var muligt. Måske endda på saltet i brødet. 

 

Forskellige former for toscansk brød

Toscansk brød spises blandt andet som snack sammen med salte pølser, forskellige dips og med olie og balsamico, og derudover bruges det gerne til at suge resterne af sovsen op, når der er blevet serveret lækre pastaretter. Hvis du vil læse mere om det traditionelle italienske måltid, hvor der altid indgår brød, så læs her

Brødet består grundlæggende blot af gær, vand og mel og nogle af de mest kendte former er: 

Filone brød

Filone brød

Filonebrødet er langt og relativt tyndt, og det minder således lidt om et baguette. Det er især godt at bruge til dip, pølse og ost. 

Bozza brød

Runde Bozza brød

Denne type brød er rundt. Det er oplagt at servere til eksempelvis supper og pastaretter, hvor brødet gerne brækkes i stykker. 

Ciabatta brød

Ciabatta brød

Ciabattabrød er fladt og aflangt. Som du måske allerede ved, er denne type brød særdeles oplagt at lave sandwich af. 

 

 

LÆS MERE OM

 

Læs mere om den dejlige italienske mad og de lækre, friske råvarer, der indgår i det italienske køkken.

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

Der er mange måder at komme til  Toscana. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavne i Toscana
Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i Toscana
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.