Ferie på De toscanske øer | book din feriebolig her.

 

 

7 smukke øer ud for Toscana

 

 

Den toscanske øhav er en kæde af øer mellem det liguriske hav og det tyrrhenske hav, vest for Toscana. Øhavet indeholder øerne Elba (den største ø i gruppen), Pianosa, Capraia, Montecristo, Giglio, Gorgona og Giannutri, som alle er beskyttet som en del af Det toscanske øhavs nationalpark.

Ifølge legenden stammer den toscanske øhav fra en juvel, der gled af Venus's hals, gudinden for skønhed og kærlighed og faldt i det Tyrrhenske Hav.

Øerne i den toscanske øhav har historisk spillet en vigtig rolle for sejladsen i det vestlige Middelhav: de hjalp gamle søfolk med at beregne deres position, de var involveret i handel, de tilbød sikre steder at ankre op og skaffe friske forsyninger til mandskaberne ombord på skibene

kort over toscanas øer

Øerne i den toscanske øhav har et stort økosystem. Der er interessante dyr og meget sjældne planter. Miljøet, der  har en uvurderlig videnskabelig værdi, er meget skrøbeligt og skal berfor behandles med stor varsomhed og respekt.

Menneskets tilstedeværelse på øerne i øhavet siden oldtiden har efterladt vigtige antropologiske, historiske og kunstneriske spor. Der er en unik blanding af ​​natur, kultur og historie. Men gennem historien har menneskene også efterladt sår på det smukke, men skrøbelige område i Det toscanske øhav, hvilket har medført ændringer af den oprindelige flora og fauna.

Nationalparken, der blev grundlagt i 1989, er den største havpark i Europa. Den blev anlagt for at beskytte det eksisterende økosystem og tilbyder ly for floraen og faunaen og er en forbindelse mellem Korsika, Sardinien og den italienske halvø. Derfor er der også nogle af øerne, der ikke er åbne for besøgende – eller kun tage imod gæster under kontrollerede former.

Vin, honning og olivenolie.

Øerne er ideelle områder for små producenter, der anvende gamle produktionsteknikker til at fremstille lækker mad og vin. På Elba har man i nyere tid fokuseret på fremstilling af lokale vine. Her har vinen Elba Aleatico Passito, som den første vin fra de øerner fået DOC mærket, som tegn på dens gode kvalitet. Vinen, der har en rubinrød farve og en sød smag, er fremstillet af druer af sorten Aleatico. Der er også små, men betydningsfulde vinproduktioner på Capraia og Giglio. Jeg har ikke selv smasgt vinene fra disse øer, så jeg skal ikke kunne udtale mig om deres kvalitet.

Blandt de traditionelle produkter fra Elba, Giglio og Capraia er der også honning. Især honningen fra Capraia er en af meget fin kvalitet.

Det milde klima på øerne har begunstiget dyrkning af oliven, hvis produktion i kvantitativ og kvalitativ henseende er vokset især i de senere år. Siden 2011 har Elba-olien vundet IGP klassificeringen som anerkendelse den gode kvalitet. Oliven høstes manuelt og føres straks til den lokale oliemølle, hvor de presses og laves til en olie med en flot gylden farve og rig på aromaer.

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL FERIER OG OPLEVELSER

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana

Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana. Her har man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie.

Det gælder hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur.

Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 PRAKTISK INFO

 

 

 HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

telefon

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

cam

 

Retur til forsiden. Klik her