Adventure sport i Garfagnana| book feie her - ferie i Italien

 

 

... en super "legeplads"

Tag på en kør selv ferie til Italien, book en af ferieboligerne i provinsen - og kast jer så ud i de forskellige muligheder.  Det bliver en fantastisk oplevelse.

Der findes mange steder rundt om i verden, man kan rejse hen for at få dyrke adventure sport. Men der ikke mange steder som Garfagnana, hvor man inden for et relativt geografisk område kan prøve så mange forskellige for adventure sporet.

I Garfagana i det nordlige Toscana i provinsen Lucca er der floder eller vandløb, der løber i dybe kløfter, eller ud over kanter ned i vandfald – og her kan man prøve mange forskellige former for vandsportsoplevelser. Her er bjerge, hvor man enten kan vandre i dagevis og nyde smukke udsigter – eller udfordre sig selv med at køre rundt i dem på eksempelvis en moutainbike. I de samme bjerge er der også fascinerende grotter som man kan udforske. Og hvis man i stedet for at gå under jorden, gerne vil op i luften kan man også prøve paragliding.

 

 

Kano og Kajak

Kano og Kajak i Toscana

Tag en sejltur på Serchio floden.

Nogle af udbyderne tilbyder korte turer af blot nogle timers varighed – medens andre arrangerer turer, der varer flere dage og inkluderer overnatning på små campingpladser

 

 

River rafting

Rafting foregår på floden Lima og foregår som regel om efteråret, vinteren og foråret – men sjældent om sommeren. Det skyldes at der på denne årstid er for lidt vand i floden.

Deltagerne får udleveret det nødvendige sikkerhedsudstyr og en instruktion i, hvordan man skal forholde på turen ned ad floden og ned gennem vandfaldene.

River rafting i Toscana

 

 

Soft rafting

SOFT RAFTING

I princippet er soft rafting det samme som rafting – blot mindre vildt, og derefter velegnet til en familieoplevelse.

Sejl ned af floden i en gummibåd udstyret med redningsvest, sikkerhedshjelm sammen med en erfaren styrmand/instryktør. Det er en oplevelse som hele familien kan deltage. De fleste steder kræves det dog at børnene er min 4  gamle. (Udbyderne forbeholder sig retten til at afvise personer, de mener, der ikke bør deltage i turen)

 

 

Canyoing

Canyoing er en aktivitet, hvor deltagerne bliver udstyret med våddragt, sikkerhedshjælm, kondisko (der tåler vand) og klatreudstyr.

Og det går i al sin enkelhed ud på, at man sammen med dygtige instruktører bevæger sig ned ad et vandløb gennem små slugter, ved at kaste sig ud over små vandfald ned i søer – alternativ rappelle sig ned. Når gange går man, andre gange klatrer man, springer eller svømmer. Det varierer efter forholdene. Det eneste, der er helt sikkert, er, at man bliver våd. Det kræver ingen forudsætning ud over lysten til at lege og så lidt vovemod.

canyoing

 

 

Besøge grotter

grotter

I 1898  var en gruppe unge på vandretur i de Apeniske alper i Garfagnana. Her stødte de på et lille hul i jorden, hvor der blæste luft ud af. De klemte sig ned i et lille hul, og fortsatte ind i det, der i dag kaldes Sala dell’Orso (da: Bjørnesalen) i det store hule kompleks Grotta del Vento (da: Vindens hule) Allerede efter 20 meter vendte de dog om, da de ikke turde fortsætte længere ind i mørket.

I dag har man udforsket grotterne, så der er ca. 2.500 m gange og huler man kan bevæge sig rundt i.  Besøgende kan besøge grotterne, hvor der er 3 forskellige typer af ture at vælge imelllem – afhængig af hvor lang turen skal være og hvor dybt man skal ind i bjerget.

Læs mere Grotta del Vento.

Har du mod på lidt mere udfordrende vandringer i grotter under bjergene i Garfagnana, er det også firmaer, der tilbyder det. Det kaldes Speleology. Lider du -ligesom jeg - af klaustrofobi, kan det nok ikke anbefales.

 

 

Landevejscykler

Garfgnana har i mange år været meget populært blandt cykelryttere – både hos amatører og profesisonelle. Mange af de kendte danske cykelryttere har således boet i området. Grunden til at området er så populært er, at bakkerne/bjergene er fremragende til at træne i.  

Engagerede motionister har sandsynligvis deres egene cykler med. Men ellers er det opså muligt at leje  cykler i Lucca. Du kan finde yderligere oplysninger via dette link

cycling in Tuscany

 

 

Mouintain bike

mountainbike

Terrænet i Garfagnana indbyder også til ture på mountainbike - både i skovene og ud over bjergtoppene.

Som noget forholdvis nyt er det også muligt at leje en cykel med elmotor. Det betyder, at det bliver meget nemmere at komme op ad de til tider megete stejle stigninger. Ud fra personlig erfaring kan jeg kun anbefale det - det er stadig hårdt.

 

 

Hiking

Garfagnana er en rent paradis for folk, der kan lide at vandre. Der er tusindevis af vandreruter med fantastiske oplevelser. Hvis du køber et godt vandrekort kan du selv nemt komme rundt.

Du kan bl.a. komme op på bjerget Monte Ferato (1.230 m). På toppen finder du et af naturens vidundere; nemlig et ca. 25x32 m stort hul i bjerget. Herfra kan man i klat vejr se helt ud til Middelhavet. For de ekstra eventyrlystne er det muligt at prøve et sving i et tov i hullet. Det kræver gode nerver. Prøv f.eks. at se denne video på youtube

Der er også mange udbydere af arrangerede ture sammen med erferne guider. Fordele ved sådane ture, er at guiderne med deres lokalerfaring kan vise steder, man som besøgende ikke selv ville have fundet.

monteferato

 

 

Paragliding

Paragliding in Tuscany

For mig har det altidg stået som en drøm at prøve paragliding. Har du den samme drøm, kan du realisere den i Garfagnana.

Her er navne og links på to firmaer, der tilbyder paragliding:

Freedome

Borghi Italia

 

 

Tovbane

I 2019 blev jeg opmærksom på en ny aktivitet i Garfagana, der er interessant, for dem, der leder efter et adrenalin kick: en 1500 m lang tovbane med et fald på 350 m, og hvor man med en fart af op til 150 km/time suser hen over det smukkeste landskab. Jeg har endnu ikke selv prøvet det, men det ser ret fedt ud!

Hvis du også synes det lyder spændende, så læs mere her

Tovbane i Garfagnana

 

 

Ridning

ridning

En tur på hesteryg ud i det smukke landskab i Garfgnana vil for mange også stå som en dejlig oplevelse. Og der er hedigvis mange steder, hvor man kan leje en hest enten til kort eller en lang tur.

 

 

 

ADRESSER PÅ FIRMAER

 

Der er mange forskellige firmaer, der tilbyder forskellige former for adventure sport. 

Du kan finde nogle af dem via disse link:

Toscana Vacanze er hverken juridisk eller økonomisk forbundet med ovennævnte firmaer.

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs om de andre oplevelser, attraktioner og destinationer i provinsen Luxxa

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL GARFAGNANA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Lucca. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Lucca
Der er ingen lufthavn i Lucca. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Lucca