Internet på ferie. Læs her og få god råd og undgå fejl

Stop udbudne cybergæster på ferien...!!!

Sikring af familiens brug af internettet på ferien er lige som vigtigt som at have styr på pas, forsikringer, sygesikringskort osv....

Vi bruger alle sammen internettet mere og mere til at holde kontakt med venner og familie, søge informationer eller nyheder, spille spil, downloade film osv. Vi kan vel vanskeligt forestille os en verden uden adgang til nettet.

Men parallelt med det øgede forbrug af internettet udsætter vi os alle for en stadig større risiko for, at cyberkriminelle angriber os og hacker vores udstyr.

Og når vi rejser øges risikoen fordi vores opkobling til internettet sker via udbydere og routere, som vi ikke kender. Dermed bliver vi langt mere sårbare, og risikoen for at cyberkriminelle skaffer sig uautoriseret adgang til vores udstyr er langt, langt større.

Hvad gør jeg?
I det følgende beskriver jeg, hvordan jeg selv har sikret mig både mod utilsigtede ekstraregninger og mod cyberkriminelle og hackere mm.på mine rejser.

På mine mange rejser i Toscana bruger jeg hele tiden min mobil i forbindelse med mit arbejde. Jeg brugder den dels som telefon og dels som opkobling til internettet for min computer, når der ikke er adgang til Wifi.

Sådan sikrer jeg mig:

 1. Teleabonnement med fri roaming 
  Jeg har valgt et mobilabonnement, som giver fri roaming i hele Europa. På den made kan jeg surfe frit på nettet i stort set heIe Europa uden at være nervøs for at få en stor ekstraregning fra mit telefirma. Det er en type abonnement, næsten alle telefirmaer udbyder i dag, så kontakt dit eget selskab og hør, hvad de kan tilbyde.

 

 1. VPN opkobling 
  Jeg har købt abonnement til en VPN service (Virtuelt Private Network) til alle de enheder, jeg kobler pa internettet under rejserne.

        En VPN-forbindeIsen skaber en ”’tunnel" med krypteret internettrafik til og fra din pc eller  mobil. Derfor  vil det være            nærmest umuligt for uvedkommende at opsnappe  de  data, som du indtaster,  eksempelvis  brugernavne  og                      kodeord. Du kan derfor koble dine elektroniske enheder  på et åbent, trådløst  netværk uden at frygte for, om det                bliver overvåget, og dine følsomme data registreres.

        Du kan læse mere om VPN via disse link:

 1. Skjult IP adresse giver privatliv på nettet
 2. Info om VPN
 3. Bliv usynlig på nettet med VPN

 

 1. Antivirus programmer
  Jeg har købt et abonnement til antivirus-programmer til alle de enheder, jeg bruger på rejsen

 

 1. Opdaterer programmer 
  Jeg sørger for kontinuerligt at downloade opdateringer til mine programmer. Sørg for at alt er opdateret inden I tager afsted på turen

 

 1. Undgå åbne WIFI-hotspots 
  Ved at minimere loginkravene og undgå problemer med krypteringskompabilitet, deaktiverer de åbne hotspots meget af den sikkerhed, der er indbygget i den trådløse enhed. Det er en væsentlig svaghed. Uden kryptering sendes dine tekstdata ubeskyttet gennem luften som radiosignaler. Disse signaler kan opfanges af enhver med en modtager og nogle meget enkle og let tilgængelige værktøjer. Det betyder, at enhver, der opfanger dine data, kan læse hvad du har sendt – uanset om det en privat email eller et brugernavn og adgangskode.

 

Følger du og familien ovenstående råd, har I mindsket risikoen for, at I på turen bliver udsat for angreb af cyberkriminelle - eller får en ondsindet virus med hjem.

Jeg skal for en god ordens skyld understrege, at jeg ikke hverken økonomisk, juridisk eller på anden måde er forbundet med nogle af udbyderne af de services og tjenester, der er nævnt i denne artikel

 

Yderligere info.
Her kan du finde yderligere nyttig info

 

Tilbage til forsiden

 

                     

 

FAKTA BOKS

Fordelene ved at anvende en  VPN-forbindelse

Det forhindrer uvedkommende i at trænge i  på din computer/smartphone/tablet

Det forhindrer at uvedkommende kan overvåge din aktivitet, når du søger på nettet.

Hvis du logger på et offentligt WIFI-netværk, og derefter opretter forbindelse til et personligt VPN, vil al dit internetforbrug overhot spottet blive krypteret og        skjult for nysgerrige øjne.

Hvis du er koblet op via en VPN service, som har en dansk server med en dansk IP adresse, vil f.eks DR, TV2 og andre danske tv udbydere "tro", at du befinder dig i Italien, selvom du er faktisk er i Italien. Og dermed får du adgang til de samme programmer, som hvis du fysisk befandt dig i Danmark 

 

 

 VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor se mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, Italien, såom 

 

 

INFO OM ITALIEN

 

Forsikringer

Brug af Internettet på ferier