Forsikringer på ferien til Toscana. | Bestil din ferie her

Har du en rejseforsikring og afbestilingsforsikring?

Ifølge Forbrugerrådet Tænk viser en undersøgelse, at en fjerdedel af danskerne ikke rejseforsikrede. Og en femtedel af danskerne tror fejlagtigt, at det blå sygesikringskort har samme dækning som en rejseforsikring.

Hvis denne beskrivelse også passer på dig, vil jeg anbefale dig at læse nedenstående grundigt.

 

Husk det blå EU-sygesikringsbevis ved rejser i EU 
Rejser du til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, skal du altid have det blå sygesikringskort med.

Kortet giver dig ret til behandling i sundhedsvæsenet på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Så hvis det er kotyme, at borgerne selv betaler for undersøgelser, hospitalsophold osv. via deres private forsikringer - så skal du også selv betale for disse ydelser i det pågældende land!!! Det blå kort dækker ikke hjemtransport

Det gule sygesikringsbevis dækker ikke i udlandet.  

Det blå sygesikringskort kan du bestille på borger.dk. Husk at gøre det i god tid inden din ferie. Det tager 2-3 uger, fra du søger, til du får dit blå sygesikringskort med posten.

Bestiller du for sent, får du automatisk sendt et midlertidigt bevis med Digital Post.

Bestil det blå EU-sygesikringskort på borger.dk

Ekstra dækning kan være nødvendig 
Det blå sygesikringskort dækker ikke alt. Det dækker for eksempel ikke hjemtransport.

En forsikring, der topper op, hvor det blå rejsekort ikke dækker, eller som giver yderligere dækning, kan du få brug for. Det kan for eksempel være, så du kan få adgang til privathospitaler eller hjælp til det praktiske, hvis uheldet er ude.

På borger.dk kan du se, hvad det blå rejsekort dækker i det land, du skal til

Rejser du udenfor EU, gælder det blå sygesikringskort ikke, så der skal du altid købe din egen rejseforsikring.

Tjek om du allerede er dækket 
Køb ikke en rejseforsikring uden først at tjekke, om dine andre forsikringer allerede dækker dig. Din private familieforsikring eller din indboforsikring kan godt have rejsedækning, så se, hvordan de dækker, inden du tegner en dyr rejseforsikring.

Internationale kreditkort indeholder ofte også en rejseforsikring. Læs dog betingelserne grundigt, da der kan være stor forskel på, om forsikringen dækker alle i hele familien, eller hvor meget den dækker for eksempel i forbindelse med farlig sport.

Afbestillingsforsikring
I mange tilfælde vil der også være muligt at få en afbestillingsforsikring knyttet til din rejseforsikring. Tjek med dit forsikringsselskab.


En særlig afbestillings- eller rejseforsikring kan være nødvendig, selv om du allerede har en eller begge forsikringer i forvejen. Det gælder, hvis rejsens længde, formål og rejsested falder uden for din årsrejseforsikrings dækningsområde – for eksempel hvis du rejser mere end 30 dage, eller hvis du skal på studieophold i udlandet.

 

Rejseforsikringsguiden

Du kan læse mere om rejseforsikringer på denne side Rejseforsikringsguiden.dk

 

Hvis I rejser med børn

  • Tjek om jeres børn er dækket af Jeres forsikringer - både babyer og større børn

 

Yderligere info om transport til og i Italien
Her kan du finde yderligere nyttig info

 

Tilbage til forsiden