Vinbyer i Toscana, ferie| Book din feriebolig her

 

 

Rundrejse til de mest kendte vinbyer i Toscana

Byerne et interessante stop på en kør selv ferie til Italien hvor I bor i en af de dejlige ferieboliger i Toscana

 

Toscana er berømt over hele verden for sine vine. Fra den Sangiovese-baserede Chianti Classico og Vino Nobile produceret i Montepulciano til de mere dristige Super Toscanere

I denne artikel tager jeg dig med på en rejse gennem regionens bedste vine med en abefalinger til de bedste vinbyer i Toscana.

De bedste vinbyer i Toscana

Mange områder i Toscana har været dedikeret til produktion af vin i århundreder. Vinbønderne i dag står derfor på skuldrene af tidligere generationer og har bygget videre på deres traditioner og håndværk. Det er en verden af ​​gamle kældre, moderne vingårde, perfekt dyrkede vinmarker og byer, hvor kulturen er gennemsyret af vin.

 

 

 

UDVALGTE VINBYER I TOSCANA

Chianti Classico regionen

Enhver vinelsker bør starte sin udforskning af Toscana fra det berømte Chianti Classico-område. Denne historiske vinregion - hvis grænser blev trukket af Storhertugen af Toscana, Cosimo III de 'Medici, kan prale af den perfekte kombination af jordbund, højde og klima, der gør vine herfra værdsatte over hele verden. Med den stolte Gallo Nero (sort hane) som mærke er de rubin- og fløjlsagtige Chianti Classico-vine fremstillet med mindst 80% Sangiovese-druer.

 

Geografisk udgør Chianti Classico-området over 70.000 hektar vinmarker og inkluderer hele Castellina in Chianti, Gaiole in Chianti, Greve in Chianti og Radda in Chianti - og dele af området omkring Barberino Tavarnelle, Castelnuovo Berardenga, Poggibonsi, og San Casciano Val di Pesa.

Det meste af Chianti-byernes liv drejer sig om vinproduktion med masser af  vinbutikker, gamle vingårde og moderne virksomheder, der tilbyder vinsmagningsmuligheder. I Greve finder du Museo del Vino, og hvert forår er afholdes der i Radda in Chianti en af ​​Toscanas populære vinfestivaler "Radda nel bicchiere".

 

Bolgheri - hjemby for Super Toscanere

En relativt ny  spiller på banen med vin i Toscana er den lille landsby Bolgheri. I dette område hars vinproducenterne siden 1970'erne eksperimenteret med forskellige druetyper - såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah – og vendt ryggen til den traditionelle Sangiovese, der er kernen i alle de andre toscanske vine.

Resultatet er et interessant udvalg af røde og hvide vine, kendt som Super Tuscanere, hvis smag og egenskaber varierer meget. Nogle er meget rost af vinkritikere som Sassicaia og Ornellaia, og deres berømmelse matches af de meget høje priser.

 

San Gimignano, hvor den bedste hvidvin i Toscana laves

Vernaccia di San Gimignano er den mest værdsatte hvidvin i Toscana. Og området omkring den naturskønne middelalderby San Gimignano er fødestedet for den eneste DOCG-hvidvin i regionen.

Lavet med Vernaccia-druer, der først blev nævnt i det 13. århundrede, er disse vine kendt for deres gyldenfarvet farve, blomsterbuket og tør, sprød smag, der gør den til den perfekte aperitivo.

 

Montecarlo

Et lidt underkendt vinområdet er området rundt om Lucca. Og det er egentligt en skam, da der laves nogle fremragende vine her. Specielt hvidvinene fra byen Montecarlo, der ligger lidt øst for Lucca, er virkelig anbefalesesværdig.

Scansano

I Maremma-området i provinsen Grosseto i det sydlige Toscana er de i løbet af de sidste årtier opstået et nyt vineventyr. Her kan man som vinelsker få sigx nogle gode overraskelser, og gør gode fund blandt mindre kendte, men ikke mindre interessante vine. Disse vine er (endnu) ikke så kendte, men de fortjener bestemt opmærksomhed.

Du kan besøge vinmarkerne og vingårde omkring den charmerende Pitigliano - og smage den lækre DOC hvidvin Bianco di Pitigliano - og også Sovana, Capalbio og Monteregio di Massa Marittima, hvor der produceres en række hvide og røde DOC-vine.

Du kan også gå efter  den rubinrøde Morellino di Scansano, den røde DOCG, der tiltrækker stor ros, produceret med Sangiovese-druer dyrket på kyst bakkerne omkring Scansano, Manciano, Magliano og Grosseto.

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL BYER OG ATTRAKTIONER?

 

Feriebolig i Toscana

Find feriebolig

Termiske bade i Toscana

Termiske bade

Mad fra Toscana

Italiensk mad

Børne på ferie i Toscana

Famiieferie med børn

Vin fra Toscana

Vin fra Toscana

Siena domkirke

Historiske byer i Toscana

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

KØR SELV FERIE

Kør selv ferie Italien

fly til Toscana

Fly til  Toscana

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Nyttig viden

Nyttig viden

Imnfo om Italien

Info om Italien

Forsikringer

Jeres forsikringer

Wifi på ferien

Wifi på ferien

Lejebetingelser

Lejebetingelser

Italiensk parlør

Italiensk parlør

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

PORTRÆT