Montecarlo Toscana Ferie | Book feriebolig her - Ferie i Italien
Montecarlo i Toscana i Italien

MONTECARLO

... oplev en smuk by og et ukendt vin-distrikt

Montecarlo er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

 

Når man siger Montecarlo, vil stort se alle næsten uvilkårligt tænke på Monte Carlo i bystaten Monaco ved den franske Riviera.. Men der findes også et andet Montecarlo, nemlig en lille middelalderby, der ligger lidt øst for Lucca i Toscana.

Montecarlo i Toscana har  - i højere grad end bydelen i Monaco – berømte grundlæggere, i hvert fald hvis man spørger indbyggerne i byen. Montecarlo i Lucca  blev grundlagt af Karl IV, som havde befriet Lucca fra Pisas herredømme: deraf navnet Montecarlo, hvilket betyder Charles 'bjerg.

Det er en smuk lille landsby, der ligger midt i et smukt landskab, der er et stort vinproducerende område, hvilket tydeligt ses  på de mange vidtstrakte vinmarker.

som dets vidtstrakte vinmarker vidner om. Byens velbevarede historiske centrum ligger inden for et flot murværk på toppen af ​​en ensom bakke, der når en højde på 163 meter over havets overflade. Det højeste punkt på bakken kaldes Rocca del Cerruglio, hvilket har givet navn til den fæstning, der stadig ligger og dominerer byen.

Det uberørte historiske centrum af byen er omgivet af fæstningen storslåede forsvarsmure, selv i dag. Det topper Cerruglio-bakken, som giver sit navn til byens symbolske Cerruglio-fæstning.

Fæstningen blev bygget mellem det fjortende og det sekstende århundrede, centreret omkring et halvcirkelformet hovedtårn og to firkantede hjælpestoffer, Torre dell'Apparizione og Torre di Santa Barbara. Sammen danner de et stærkt trekantet højborg. Torre dell'Apparizione tager sit navn fra en gammel legende, der hævder, at Madonna del Soccorso i 1400 dukkede op på væggene og forsvarede fæstningen fra de angribende styrker fra Pisa.

Der var oprindeligt et større antal byporte, hvoraf der i dag er bevaret tre.Den vigtigste af disse er Porta Fiorentina, som sætter dig på vejen mod Firenze; Porticciola peger mod Lucca, mens Porta Nuova fører sydpå.

Der er naturligvis også nogle kirker i byen, der er værd at besøge, men ellers vil jeg anbefale at man bare spadserer rundt i byen og nyder den dejlige stemning. Da byen vitterligt ikke er særlig stor, er spadsereturen hurtigt overstået. Da centrum er  ZTL (Zona Trafico Limitato) er det kun de lokale, der kører rundt i gaderne, så der er en dejlig fred og ro. Husk undervejs at nyde de mange kig fra byen ud over den omkringliggende slette. Det er meget smukt. Efter rundturen og kigget ud over sletten, kan man så sætte sig på en af de mange cafeer og nyde en kop kaffe eller en is.  Der er også en række glimrende restauranter i byen. Her kan det anbefales at bestille bord, da Montecarlo er et meget populært udflugtsmål for folk fra Lucca.

Vin fra Montecarlo

Vinområdet omkring Montecarlo er især kendt for at producere fremragende DOC hvidvine. Der produceres dig også rødvine uden DOC kategorien, som er ydersts interessante. Jeg synes faktisk det er et lidt overset, men spændende vindistrikt at gå på opdagelse i.  Og hvis det har interesse, er der et utal af vingårde i området, hvor man kan booke tid til en vinsmagning.

Hvert år i slutningen af august afholdes der en lokal vinfestival i Montecarlo.. Her udstiller vingårde og lokale osterier deres vine og retter – og der er naturligvis god mulighed for smagsprøver af både vin, olivenolie, pølser, skinke, brød osv.

 

 

 

HVOR LIGGER MONTECARLO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL MONTECARLO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Lucca. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Lucca
Der er ingen lufthavn i Lucca. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Lucca