Leje af bil i Italien. | book din ferie her

HVORDAN LEJER MAN EN BIL I TOSCANA I ITALIEN?

  

Det er en fordel at leje en bil, så man nemt kan komme rundt omkring i Toscana på sin kør selv ferie til Italien. Ferieboligerne, der udlejes af Toscana-Vacanze, er ofte placeret ude på landet, hvor den offentlige transport ikke altid er til at regne med. Det giver derfor en helt anden frihed til at komme rundt, hvis man vælger at leje en bil. Jeg har flere gange selv lejet bil på mine ture til Toscana og har haft gode erfaringer med dette. Her vil jeg give mine bedste råd omkring biludlejning i Toscana.

Lej en bil inden ferien starter     
Det kan være en god idé at leje bilen hjemmefra, da I der kan skabe jer et overblik over hvilke firmaer, der giver de bedste tilbud.

Hvilken udbyder skal jeg vælge? 
Når jeg skal vælge udlejer, har jeg tre hovedregler, som jeg plejer at følge.

 • Bruger de store internationale firmaer
  • Jeg går efter at leje hos de store internationale virksomheder, som også har kontorer i Danmark. Det kan være virksomheder som f.eks. Hertz, Avis, SIXT, EuropCar og Bugdet. De kan godt være lidt dyrere end nogle af de lokale udlejere, men det giver en ro i maven at leje hos nogen, hvor man ved der er styr på det.
 • Lejer direkte hos udlejningsfirmaerne
  • Jeg sørger for at leje direkte fra udlejerne og ikke igennem udlejningsportaler. På den måde har kontrakt hos udlejeren og der er ikke nogen tvivl om hvem der står til ansvar, hvis der opstår problemer. Desuden foreslår jeg at man tilmelder sig som VIP-kunde. Det er gratis, og man udfylder basisinformationer hjemmefra. Så slipper man for at skulle udfylde en masse dokumenter i lufthavnen – og nogle gange kommer man hurtigere til ved skranken, hvis man vifter med VIP kortet.
 • Sammenligner priser
  • Sidst men ikke mindst, sørger jeg for at tjekke og sammenligne priser for de forskellige udbydere. Her kan der godt være penge at spare.

 

Hvad skal i være opmærksomme på, når I lejer en bil i Italien?

Kontrakten 
Når man lejer en bil i Italien, er det vigtigt at vide hvordan man er stillet. Derfor sørg for at læse kontrakten igennem, inden man skriver under. Det er vigtigt at være opmærksom på om det er lejet med fri kilometer eller om man skal betale kilometer takst. 

Jeg ved godt, at i praksis får man dem ikke læst igennem, da er kontrakterne fra udlejningsfirmaerne meget lange - og totalt uoverskuelige. Dette er endnu en grund til at vælge et af de store internationale firmaer. Der kan I være nogenlunde sikre på, at kontrakterne er i orden.

 

Forsikring 

 • Basisforsikring 
  Til alle lejebiler er der tilknyttet en basisforsikring svarende til en kaskoforsikring, som skal betales. Til denne forsikring er der som regel en selvrisiko, typisk på €1.500-2.000.
 • Udvidet forsikring 
  Vil man undgå denne risiko kan man tegne en udvidet forsikring. Den dækker angiveligt alle risici, men er gengæld også forholdsvis dyr.

Derfor er det en god idé at finde ud af hvordan man er dækket ind, inden man smider penge efter en dyr forsikring. Nogle private rejseforsikringer dækker ovennævnte selvrisiko, mens andre dækker alt, men undtager ridser og lakskader!  Betaler man med Mastercard er der ofte automatisk tilknyttet en form for forsikring, der dækker selvrisikoen på udlejningsfirmaets basisforsikring. Tjek med jeres udbyder af kreditkortet.

 

Betaling  
I forhold til betaling, kan det ske at de ikke tager et almindeligt Visa Dankort, det er derfor vigtigt at have et international kreditkort, som f.eks. et Mastercard.

Føreren af bilen 
Der kan være specielle krav for føreren af bilen, som for eksempel en minimums- eller maksimumsalder. Det kan man nemt orientere sig om på udlejerens hjemmeside. Man kan risikere at skulle betale ekstra, hvis man ikke opfylder disse eller i værste fald, kan man ikke få lov til at leje bilen. Husk at angive ved bestillingen, hvis der skal være mere end en chauffør på bilen.

Bilens tilstand 
Når man får bilen, skal man være opmærksom på bilens tilstand. Kig efter buler, ridser og andre skader, så i undgår, at betale for skader i ikke har været skyld i. Tag billeder af skaderne og få udlejer til at notere det. Tjek desuden at det sikkerhedsudstyr, der er påkrævet i Italien, er i bilen.

Hvis man får udleveret en bil der er bedre eller ringere end den man har bestilt, er det vigtigt at man kender sine rettigheder og ikke betaler ekstra for en dyrere bil eller samme pris for en bil, der er i ringere stand end den bestilte. Gør udlejeren opmærksom på dette med det samme.

Autostole
Når I skal sammenligne priser fra de forskellige udlejningsfirmaer, så husk at tage prisen for at leje Autostole til ungerne med i prisen - og sidst men ikke mindst,: husk at få dem bestilt hjemmefra.. Det er tit sådan, at priserne på "tilkøbsvarer" kan være meget høje - især hvis man først får det bestilt i det øjeblik, man står ved skranken hos udlejningsfirmaet i Italien.

 

Når I afleverer bilen 
Når i afleverer bilen, skal i være opmærksomme på hvilke aftaler i havde med udlejeren. F.eks. om det var aftalt at tanken skulle være fuld, når bilen blev afleveret. Det kan godt blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke overholde disse aftaler. Desuden er det en god idé at få udlejer til at tjekke at alt er som det skal være, så i undgår at få en regning efterfølgende for noget, som i ikke var skyld i. Derfor bør man aflevere bilen i åbningstiderne, da man så har mulighed for at gennemgå bilens stand med en ansat fra udlejningsfirmaet.

Hvis man uberettiget får trukket penge 
I skal være opmærksomme på at der efter lejen kan blive trukket penge på jeres konto for skader eller mangler, som ikke er dækket af jeres forsikring. Bliver der trukket penge uberettiget, skal i kontakte jeres bank, så de kan annullere betalingen. Derudover kan i kontakte Forbruger Europa, som kan hjælpe jer med at klage over en udlejer i det pågældende land.

 

Hvis uheldet er ude… 
er det vigtigt at være forberedt og vide hvem man skal kontakte. Du bør følge biludlejerens instrukser og kun få bilen repareret med udlejers skriftlige godkendelse. Hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre, så ring straks til politi, forsikringsselskab og biludlejningsfirma.

Ingen grund til panik! 
Det er slet ikke så vanskeligt at leje bil i Toscana, hvis man blot bruger sin sunde fornuft og følger de gode råd. Som sagt har jeg kun haft gode erfaringer med at leje biler fra de store firmaer, så man behøver ikke være så nervøs.

Ovenstående er baseret på egne erfaring. Det er ikke juridisk forpligtende for Toscana Vacanze.

Toscana Vacanze har ingen hverken juridiske eller økonomisk forbindelse til nogle af de nævnte firmaer

 

 

 

HVOR LIGGER TOSCANA?

toscana, italien, ferie, toscana-vacanze

Toscana er en region i den vestlige del af det centrale Italien. Køreafstanden fra den dansk-tyske grænse er ca. 1.600 km – og det er derfor nemt for danskere at komme dertil.

Toscana består af 9 provinser. Massa-Carrera, Lucca, Pisa, Livorno og Grosseto ligger mod vest og har alle en kystlinje til Middelhavet. De sidste 5 provinser: Firenze, Siena, Arezzo, Pistoia og Arezzo ligger inde i landet. Området er ca halvt så stort som Danmarks og har ca. 3,7 mio. indbyggere.

 

 

 

HVORDAN KOMMER MAN TIL TOSCANA?

Toscana, Italien, ferie, Toscana-vacanze

Der er mange måder at komme til Toscana i Italien. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen med en kør selv ferie. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik

 

 

 DRØMMEN OM TOSCANA

Inspiration til ferier og oplevelser