Aktiv ferie i Italien og Toscana | Book din ferie her
aktiv ferie i Toscana i Italien

AKTIV FERIE I TOSCANA OG ITALIEN

Rejs på aktiv ferie i det smukke Toscana i Italien 

 

 

Jeg får mange henvendelser fra kunder, der efterspørger information om muligheden for at lave en aktiv ferie i Toscana i Italien.

Jeg har derfor her samlet en vifte af forslag til inspiration

 

 

Aktiv ferie #1: Cykling

cykling, aktiv-ferie, toscanaa, Italien, toscana-vacanze

Cykling er en meget populær sportsgren i Toscana. Det er ikke uden grund at det store etapeløb Giro d’Italia bliver afholdt i landet. Området omkring Lucca – specielt Garfagnana – har igennem mange år været meget populært blandt professionelle cykelryttere, da det det bjergrige landskab der er perfekt til at træning.

Det er derfor også meget populært blandt motionister på alle niveauer, der gerne vil på en aktiv ferie. Hvis man kører på vejene i Garfagnana i løbet af weekenderne, er der rigtig mange lokale cykelryttere ude. Og det er tydeligt, at det ligger dem alle meget på sinde ikke at gå ned i udstyr.

Det er dyre cykler kombineret med stramtsiddende cykeltøj. Det får mig nogle gange til tænke på Kronprinsesse Marys tale til Kronprinsens 50 års fødselsdag –  og afsnittet om 50 årige mænd i tætsiddende lycratøj! Det er ikke altid lige kønt

De fleste af ferieboligernes ejere vil kunne være behjælpelige med at oplyse Jer, hvor i nærheden af ferieboligen, man kan leje cykler. Det kan være enten almindelige cykler med og uden elmotor, racercykler og Mountainbike med og uden el motor – hvis I da ikke er så passionerede ryttere, at I medbringer jeres egne cykler.

l'Eroica, Toscana, Italien, ferie, Toscana-vacanze

Siden 1997 har der med udgangspunkt i byen Gaiole i Chianti området årligt været afholdt et cykelløb kaldet l'Erioca (da: Helten). Det er et ikke konkurrencepræget løb, der finder sted i starten af oktober. Det handler ikke om at vinde, men om at gennemføre. Hele ideen bag løbet respekten for historien – dvs. deltagerne kører på cykler af lidt ældre model. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem hvor længden varierer mellem 46-209 km, hvoraf en stor del foregår på grusveje!

Du kan læse mere om L’Eroica her og på Youtube kan du se denne pragtfulde video om L’Eroica. Jeg bliver i godt humør, hver gang jeg ser den

 

 

Aktiv ferie#2: Hiking og vandreture

hinking, vandreture, Toscana, Italien, aktiv ferie, Toscana-vacanze

Toscanas smukke natur er oplagt til en aktiv ferie f.eks. i form vandreture. Det kan både være vandreture ud i det blå på egen hånd eller meget organiserede ture.

Jeg har selv været på nogle vidunderlige vandreture i området Garfagnana. Her ligger bjergkæden de Apuanske Alper, der næsten inviterer til  vandreture – både for øvede og ikke så øvede. Men også i resten af Toscana er der gode muligheder – f.eks. nede i den sydlige og ikke særligt kendte del, kaldet Maremma.

Igen er det oplagt at spørge jeres værter om råd. De kan helt sikkert komme med nogle gode anbefalinger til gode vandreture i deres lokalområde

 

 

Aktiv ferie #3: Golf

golf, Toscana, Italien, aktiv ferie, toscana-vacanze

Golf er ikke helt så udbredt i Italien, som i mange andre lande. Men der er da heldigvis en række fremragende golfbaner spredt ud over Toscana. I kan se dem via kortet nedenfor.

Læs mere om de forskellige golfbaner her

 

 

Aktiv ferie #4: Vandsport

vansdsport, aktiv ferie, Toscana, Italien, toscana-vacanze

Toscana har en ca. 230 km lang kyststrækning ud til det Azurblå Middelhav.

Det giver mange muligheder for en aktiv ferie i Toscana i Italien.

De fleste vil måske vælge at være alt andet end aktive, når de kommer ud til kysten. De vil i stedet nyde strandlivet enten på de offentlige strande, der er gratis at ophold sig på – eller på betalingsstrandene.

Du kan her læse mere om strandene i Pisa, strandene i Livorno, Versilia kysten i Lucca, Strandene i Grosseto – eller mere generelt om badeferier i Toscana

Men er du på udsigt efter en mere aktiv ferie, med aktiviteter som vindsurfing, kitesurfing, seljlads eller prøve at dykke i er der rig mulighed for det. Det kan du f.eks. på øerne ud for Toscana – eller i det sydlige område Maremma. Du kan læse om aktiv ferie i Maremma her.

 

 

Aktiv ferie #5: Ridning

Ridning, aktiv ferie, Toscana, Italien, toscana-vacanze

Ridning er en anden populær form for aktiv ferie.

Nogle af ferieejendommene har heste på ejendommen. Og ellers vil de i mange tilfælde kende en nærliggende rideskole eller lignende, hvor man som turist kan booke sig ind på en ridetur sammen med en lokal guide, der kender området.

 

 

Aktiv ferie #6: Adventure sport

adventure sport, aktiv ferie, Toscana, Italien, toscana-vacanze

Nogle vil være interesserede i mere specielle former for aktiv ferie – det der med et samlede ord kaldes for adventure sport. Dvs aktiviteter som riverrafting, softrafting, canyoing, paragliding, kano og kajak, tovbaner og spelology (hulevandring)

Det forholder sig sådan, at området Garfagnana nord for Lucca er meget velegnet til lige netop den slags aktiviter. Det skyldes at det bjerrige område er som skabt til  adventure sport. Du kan derfor læse mere om adventure sport i Garfagnana her.

 

 

Aktiv ferie #7: Løb

løb, aktiv ferie, Toscana, Italien, toscana-vacanze

Løb er gennem det sidste par årtier blevet en folkesport. Og det er naturligvis også en form for aktiv ferie, man kan udøve i Toscana.

Man kan jo sagtens tage nogle løbeture ud i naturen i området, hvor ferieboligen ligger. Jeg har f.eks. selv med stor fornøjelse løbet den knap 5 km lange tur på den gamle bymur rundt om Lucca

Andre er måske interesserede i at deltage i organiserede løb. Der er f.eks. en 6 større marathonløb rundt om i Toscana.

Derudover en lang række kortere løb. Du får det bedste overblik via hjemmesiden calendariopodismi

Du kan også finde inspiration til løberuter via hjemmesiden greatruns

 

 

Aktiv ferie #8: Madlavningskurser

madlavningskurser, aktiv ferie, Toscana, Italien, toscana-vacanze

Masterchef, Brdr. Price, Bagedysten - der er ingen tvivl, at der er en enorm interesse for madlavning i disse år. Derfor er der også mange, der er gerne vil lære mere om det italienske køkken, og prøve kræfter med de mange dejlige retter. 

Der er række af "mine" ferieboliger, der udbyder sådanne kurser, hvor ejerne selv underviser deltagere i forskellige, ofte lokale retter.

Du kan finde en oversigt over de ferieboliger, der udbyder madlavningskurser her

 

 

 

HVOR LIGGER TOSCANA?

kort over toscana

Toscana er en region i den vestlige del af det centrale Italien. Køreafstanden fra den dansk-tyske grænse er ca. 1.600 km – og det er derfor nemt for danskere at komme dertil.

Toscana består af 9 provinser. Massa-Carrera, Lucca, Pisa, Livorno og Grosseto ligger mod vest og har alle en kystlinje til Middelhavet. De sidste 5 provinser: Firenze, Siena, Arezzo, Pistoia og Arezzo ligger inde i landet. Området er ca halvt så stort som Danmarks og har ca. 3,7 mio. indbyggere.

   

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.