Versilia kysten Toscana ferie| Book feriebolig - Italien
Versilia kysten i Toscana i Italien

VERSILIA KYSTEN

... badeferie med de unge, rige og smukke

Den smukke kyst og badestrandene er oplagte mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

 

Versilia kysten ud for Lucca har nogle pragtfulde brede sandstrande. I baglandet er et spændende landskaber med mange små landsbyer og naturreservater, der venter på at blive udfordsket. Læg dertil et behageligt klima og en række af badebyer, der er fyldt med fashionable cafeer, restauranter, natklubber og butikker. Når man lægger alt dette sammen kan det ikke undre, at Versilia-kysten, der strækker sig  20 km, er blevet et meget populært feriested

Om sommeren er der mange strandgæster og masser af begivenheder med forfattere, kunstnere og kunstnere. Om vinteren trækker litterære messer og filmfestivaler eksperter og amatører fra hele verden.

Havet, bjergene, bakkerne, uendelige sandstrande og den tætte middelhavsvegetation er de elementer, der gi’r charmen i et område, der i den kollektive fantasi altid har været synonymt med underholdning, turisme og ubekymring.

Uanset om det er om dagen eller om natten, tilbyder Versilia underholdning, forestillinger og sjove aktiviteter, lige fra de typiske begivenheder, der findes på dette sted, hvor dets somre har gjort det berømt til det brede udvalg af begivenheder resten af ​​året, det være sig den legendariske Carnevale i Viareggio eller den stemningsfulde Puccini Festival.

Der er tale om et meget smukt og dejligt sted at være. Men der er også meget turistet område, og derfor er det også et dyrt område at holde sin ferie i. De fleste strande er betalingsstrande, hvor man betale for en parasol og nogle liggestole, for at gå lov til at opholde sig der. Dertil kommer at priserne i cafeer og restauranter er markant højere end priserne i resten af Luca – for ikke at tale om priserne på overnatning på et af de mange hoteller.

Toscana Vacanze har ingen ferieboliger  langs Versilia-kysten. Det skyldes, at jeg ikke har kunnet finde boliger, der lever op til mine krav om autencitet. Så jeg vil i stedet anbefale mine gæster, at leje en feriebolig længere inde i landet, og så tage en dagstur ud til kysten. Det er som sagt pragtfulde strande, og det er en oplevelse at gå rundt i byer som Pietrasanta eller Forte die Marmi, hvor nogle af de mest velhavende italienske familier har deres ”sommerhuse” – som f.eks. Agnelli familien, der ejer Fiat fabrikkerne. Her er der rig lejlighed til at møde både de unge (og knap så unge) rige og smukke mennesker. Det er fascinerende at iattage den skødesløse elegance, der er blandet blandt mennesker, for hvem penge aldrig er et problem.

God råd, når I skal på stranden

  • Ved de populære strande bør I altid stille bilen på en betalings P-plads. Lad være med at bruge tid på at finde en gratis parkering. Det er som at finde en nål i en høstak Og sidst min ikke mindst: lad være med at parkere som italienerne. I vil med stor sandsynlighed få en bøde.
  • Husk en en god solcreme - og smør jævnligt huden ind. Solen er meget skarp ved havet. Til de mindste er det en god ide med en hat.
  • Giv børnene en t-shirt på uden på badetøjet. Det beskytter mod solen.  
  • Husk de øvrige remedier som solbriller, håndklæder, snorkler osv.
  • På strande med klipper er det en god ide at iføre sig badesko. Indrømmet - det er ikke smart ud. Men klipperne kan være meget, meget skarpe. Jeg har selv prøvet at gå ud uden badesko, og var så uheldig at begge fødder samtidigt fik dybe sår - så meget at det i flere dage stort set var umuligt for mig at gå.
  • På de gratis strande er der ikke toiletter - her må I gå til den nærmeste cafe, og købe en kop espresso, is e.lign., og så låne deres toilet som kunde
  • Husk at medbringe og drikke rigeligt med vand og hold øje med at de mindste også får vædske nok. 
  • Middelhavet bliver hurtigt dybt - så vær forsigtig.
  • Og allervigtigst: NYD DET!!!

 

Find den rigtig strand for dig
Du kan selv tjekke de forskellige strande langs kysten via den glimrende hjemmeside "Trova spiaggi". De har en kortfattet beskrivelse af 183 strande i Toscana. Og du kan desuden selv tilføje nogle filtre, der passer til dine ønsker, så du får en henvisning til de strande, der lige præcis matcher dine ønsker. Læs mere her

Viareggio

Viareggio

Viareggio – byen med Middelhavet på den ene side og bjergtoppene i de Apeniske Alper  på den anden.

Det er ikke så sært, at byen gennem årene har været et populært feriested for mange italienere.

 

Byen blev grundlagt i 1172 og fungerede op gennem Middelalderen som Lucca havneby. I 1822 valgte Napoleon Bonaparte’s søser at holde sin ferie. Det lagde grunde til byen succes som feriedestination, en position, den stadig har i dag.

 

Strandene er brede med blødt sand og vandet er lavvandet, hvilket gør det til et ideelt sted for familier med børn.

 

Husk også at besøge byens marina. Her har jeg set nogle at de allerstørste og mest imponerende private både og yachter.

Pietrasanta

Pietrasanta

Den middelalderlige by Pietrasanta betragtes som den historiske hovedstad i Versilia

Tiltrækning af kunstnere fra hele verden har i de seneste årtier forvandlet sig til et ægte friluftsmuseum, hvor man i mange gallerier og pladser i byen kan se moderne kunstværker og skulpturer af høj kvalitet.

Byen har fået kaldenavnet Lille Athen takket være koncentrationen af kunstnere, der har besluttet at bosætte sig her.

Den historiske pilgrimsrute Via Francigena går lige forbi byen.

Lido di Camiore

Lido di Camiore

Camiore blev grundlagt helt tilbage i romertiden, og har således en lang historie med sig. Siden Anden Verdenskrig er Camaiore først og fremme kendt for sine dejlige sandstrande, der sommeren i gennem tiltrækker mange turister – især italienske.

Her kan man nyde dagene ved vandet og om aftenen trække ind på de mange fashionable cafeer, restauranter og natklubber. Der er også rige muligheder for shopping i de mange fancy butikker med kendte mærkevarer

Forte dei Marmi

Forte dei Marmi

Forte dei Marmi er et af de mest eksklusive og elegante turiststeder i hele Versilia og er en lille juvel, der har været et ægte stilikon siden 1960'erne.

Byen er især centreret omkring luksusturisme, hvilket gør den perfekt til high fashion shopping i luksusbutikker og berømt for sine restauranter ved havet og det glitrende natteliv.

 

Mange af de mest velhavende italienske familier har sommerhuse i byen – og i det hele tage emmer byen af penge.

 

 

 

HVOR LIGGER VERSILIA KYSTEN?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL VERSILLIA KYSTEN?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Lucca. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Lucca
Der er ingen lufthavn i Lucca. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Lucca