Via Francigena Toscan ferie| book feriebolig her

 

 

Besøg den gamle pilgrimsrute der går fra Cantebury til Rom

Via Francigena er en historisk pilgrimsrute, der strækker sig fra Canterbury i England til Rom i Italien. Ruten blev først brugt af pilgrimme i middelalderen og var en vigtig vej for religiøs og kulturel udveksling i Europa.

Ruten blev etableret i det 9. århundrede, da Sigeric, ærkebiskop af Canterbury, rejste til Rom for at modtage sit pallium (et symbol på hans myndighed) fra paven. Han nedskrev sin rejsevej i detaljer, og hans nedskrevne rute blev senere kendt som Via Francigena, hvilket betyder "den frankiske vej", da den går gennem Frankrig.

kort over via Francigena

I middelalderen blev Via Francigena brugt af pilgrimme, der rejste til Rom for at besøge graven for apostlen Peter og andre hellige steder. Ruten var også populær blandt handlende, da den gav dem mulighed for at transportere varer over lange afstande.

Via Francigena spillede en vigtig rolle i middelalderens kulturudveksling, da den førte til en sammenblanding af kulturer og ideer. Pilgrimme og handlende bragte nye ideer, kunst og teknologi med sig, hvilket bidrog til en kulturel blomstring i Europa.

I dag er Via Francigena stadig en populær pilgrimsrute og en vigtig del af Italiens kulturarv. Ruten er blevet restaureret og markeret med skilte og er nu en del af Europæiske Kulturruter. Mange mennesker vandrer ruten hvert år for at opleve den smukke italienske natur og kultur og for at forbinde med Europas historie og traditioner.

 

I dag er Via Francigena stadig en populær pilgrimsrute og en vigtig del af Italiens kulturarv. Ruten er blevet restaureret og markeret med skilte og er nu en del af Europæiske Kulturruter. Mange mennesker vandrer ruten hvert år for at opleve den smukke italienske natur og kultur og for at forbinde med Europas historie og traditioner.

Via Francigena er også blevet en vigtig turistattraktion, da den tiltrækker besøgende fra hele verden, der er interesserede i at udforske Italiens historie og kultur. Ruten er nu en vigtig del af Italiens turistindustri og bidrager til landets økonomi.

En af de mest populære dele af ruten er strækningen mellem Lucca og Siena i Toscana, som er kendt for sin smukke natur og sine historiske byer. Her kan pilgrimmene opleve den smukke toscanske kultur og besøge historiske seværdigheder som Siena-katedralen og San Gimignano.

 

 

 

BILLEDER FRA VIA FRANCIGENA

 

Via Francigena

Via Francigena

Via Francigena

Via Francigena

 

Vil du selv vandre?
Vil du selv ud på La Via Francigena, kan du enten tage (en del af) ruten til fods, på cykel eller til hest. Små dele af ruten er bilvenlige, men kun i et begrænset omfang.

Du kan naturligvis vælge bare at kigge på vejen, eller selv vandre et stykke ad den på egen hånd. Men der er også en række firmaer, der arrangerer længere vandreture over flere dage på den historiske vej. Læs mere om mulighederne via dette link

På ruten La Via Francigena bliver du mødt af imponerende natur, der kan få enhver til at tabe underkæben. Derudover finder du her velbevarede middelalderbyer, som bedst af alt kan beskrives som små tidskapsler, der sender dig mange hundrede år tilbage i tiden. 

 

Byer langs ruten
Lucca, Siena og San Gimignano er blot et udpluk af de fantastiske byer, der ligger nær La Via Francigena. Du kan naturligvis booke din feriebolig i en af disse fantastiske middelalderbyer igennem Toscana Vacanze. Jeg har specialiseret mig i ferieboliger i netop Toscana, og hvor end du ønsker at feriere i den smukke region, kan jeg være behjælpelig. Jeg har personligt besøgt samtlige af de ferieboliger, jeg udlejer, og jeg tør godt love dig, at du kan få en fantastisk ferie i hver og én af dem. 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL FERIER OG ATTRAKTIONER

 

 

 

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

 

Tilbage til forsiden

tel

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål - eller gerne vil have hjælp til at finde lige præcis den bolig der passer til dig og den eller dem du skal rejse sammen med.

Jeg har besøgt alle ferieboligerne og kender alle ejerne. Jeg har desuden kørt Toscana tyndt og besøgt rigtig mange af de spændende og smukke områder i regionen.

Den viden jeg har, deler jeg meget gerne med dig 

cam