Lucca Toscana ferie | Book din feriebolig her - Ferie i Italien

 

 

Provinsen med den smukke, historiske  "hovedstad"

Byen Lucca og dens mange seværdigheder er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

Lucca er med sin bymur og fantastiske bymidte en af perlerne blandt byerne i Toscana.  Lucca i Italien er en af de mange bystater, der eksisterede i Toscana i Middelalderen, og som lå i næsten konstant krig med hinanden. For at styrke sit forsvar opførte man i 1500-tallet en godt 4 km lang og 12 m høj og 30 m bred bymur i rødsten. Muren står der stadig og omkranser den smukke og charmerende by med alle de gamle huse og de smalle krogede gader. Lucca er en by og en region, det er nemt at blive forelsket i.

Lucca ligger i den nordlige del af Toscana. Lidt længere nord på oppe i de Appeniske Alper finder man området Garfagnana, der er det hemmelige eller ukendte Toscana. Der er kun en times kørsel til lufthavnenFirenze og en halv times tid til lufthavnen  og Det skæve Tårn i Pisa. Endelig er der kun en kort køretur til strandene ved Versilia kysten, hvor man kan tage et dyb i det dejlige vand i Middelhavet.

Toscana Vacanze har derfor også en række ferieboliger i dette område. Boliger der er oplagte for en kør selv ferie til Italien 

Udvalgte ferieboliger i Lucca provinsen

Se alle ferieboliger i Lucca

Byen Lucca

Lucca

Lucca

Lucca

Om Lucca

Lucca, der blev grundlagt år 180 f.Kr., har ført en omtumlet tilværelse. Den har været en selvstændig men forholdsvis ubetydelig bystat størstedelen af tiden siden grundlæggelsen. Men den har også været underlagt Pisa og den har været styret af den franske kejser Napoleons familie. Men i modsætning til alle de andre bystater i Toscana blev den aldrig erobret af den førende by, Firenze.

”Det der, det er ikke toscansk…”

Mange af de øvrige indbyggere i Toscana betragter angiveligt Lucca som en outsider. “...quello non è toscano..” kan man høre dem mumle. Måske tænker de på den omstændighed, at brødet i Lucca indeholder salt. I resten af Toscana er der ikke salt i fordi Pisa i 1100-tallet blokerede salttransporten ind i landet i forbindlese med de mange krige mellem bystaterne; ergo holdt man da bare op med at pute salt i brødet. Og desuden er dialekten i Lucca også markant anderledes end i det øvrige Toscana.

Sær by eller ej – som besøgende bliver man meget nemt og meget hurtigt forelsket i denne fantastiske by med alle de gamle huse og de smalle krogede gader, hvor det er endog meget nemt at fare vild. Men det kan ikke gå helt galt, for på et eller andet tidspunkt støder man ind i bymuren, og så kan man altid gå op på den og orientere sig.

Rejser rundt i Lucca

De fleste besøgede har sandsynligvis stået på den runde eller rettere ovale plads midt i byen, Piazza dell’Anfiteatro. I dag er den noget turistede plads fyldt med cafeer og restauranter, men den var oprindeligt tilbage i tiden under romerriget et amfiteater.

En anden seværdighed er Torre Guighi, der er noget så sært som et tårn med træer på toppen. I 1300-tallet brugte de rige familier at bygge tårne til deres huse. Og logikken bagved var, at de dermed flashede deres rigdom. Jo højere et tårn, desto mere velhavende var de! (det samme fænomen kan ses i byen San Gimignano). Og træerne på toppen var så at sige prikken over i’et.

Lucca i Italien er fyldt med kirker - store som små, og de er bestemt et besøg værd. Hvis man er interesseret i klassisk musik og operaer kan jeg varmt anbefale et besøg i den lille kirke, Chiesa dei Santi Giovanni e reparta. Her opføres der hver dag året rundt en lille koncert med arier fra forskellige klassiske operaer – og med særlig fokus på komponisten Ciacomo Puccini (1858-1924). Det skyldes at han er født i byen, og den vil med disse daglige koncerter hædre det berømte bysbarn. Der afholddes også en egentlig Puccini festival i månederne juli og august.

Det gamle Lucca, der ligger inden for bymuren dækker et forholdsvis lille areal – og da Lucca er et meget populært mål for turister, er der sommeren igennem trænsel i gaderne. De smalle gader er iøvrigt fyldt med masser af lækre butikker, hvo rman kan købe alt fra lædervarer, sko, tasker og bælter, til tøj og alle former for lokale madvarer some pasta, pølser, ost og olivenolie. Så man kan virkelig få luftet sit købegen her – men pas på,Lucca er en dejlig med også dyr by at handle i!

Der er selvfølgelig også masser af cafeer, restauranter og isbutikker, hvor de, der ikke har behov for at shoppe kan sidde og slappe af medens de kigger på mennesker.

Zona Trafico Limitato

Zona Traffico Limitato

Det er kun lokale biler, der i begrænsede mængder kører i de smalle gader. Det skyldes, at Lucca inden for bymuren er Zona Traffico Limitato, hvilket betyder, at man kun må køre der, hvis man som beboer har en speciel tilladelse til det.

For os turister, betyder det ganske enkelt, at det er NO GO i bil. Trafikken bliver overvåget med kameraer, og hvis man overtræder forbuddet vanker der høje bøder – og myndighederne accepterer ikke undskyldningen med, at man som turist ikke vidste bedre.

Læs mere om trafikkultur og Zona Trafico Limitato (ZTL) her

Lucca Summer Festival

Lucca summer festival

Siden 1998 bliver der hvert år i juli måned afholdt en række rockkoncerter på Piazza Napoleone midt i Lucca i Italien. Det er meget promimente navne, der gennem årene har optrådt her, såsom Bob Dylan, Eric Clapton, Rolling Stones, Rogers Waters, Elton John, Ennio Morricone, Sting og mange andre.
I sommeren 2019 var jeg til en helt fantastisk koncert med Mark Knopler. Så jeg kan varmt anbefale festivalen til alle.

Hvor ligger provinsen Lucca?

 

 

 

LÆS MERE OM ANDRE...

Læs mere om de øvrige attraktioner, oplevelser og steder i provinsen Lucca

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

portræt