Ferieboliger i Lucca » Dansk rejsebureau | Book din ferie her

Book ferieboliger i Lucca

Lucca i Italien er en af de mange bystater, der eksisterede i Toscana i Middelalderen, og som lå i næsten konstant krig med hinanden. For at styrke sit forsvar opførte man i 1500-tallet en godt 4 km lang og 12 m høj og 30 m bred bymur i rødsten. Muren står der stadig og omkranser den smukke og charmerende by med alle de gamle huse og de smalle krogede gader. Lucca er en by og en region, der er nemt at blive forelsket i.

Destinationer og oplevelser i Lucca regionen

Den runde plads i Lucca
Udsigt over Lucca
gadeliv i Lucca

Om Lucca

Lucca, der blev grundlagt år 180 f.Kr., har ført en omtumlet tilværelse. Den har været en selvstændig men forholdsvis ubetydelig bystat størstedelen af tiden siden grundlæggelsen. Men den har også været underlagt Pisa og den har været styret af den franske kejser Napoleons familie. Men i modsætning til alle de andre bystater i Toscana blev den aldrig erobret af den førende by, Firenze.

”Det der, det er ikke toscansk…”

Mange af de øvrige indbyggere i Toscana betragter angiveligt Lucca som en outsider. “...quello non è toscano..” kan man høre dem mumle. Måske tænker de på den omstændighed, at brødet i Lucca indeholder salt. I resten af Toscana er der ikke salt i fordi Pisa i 1100-tallet blokerede salttransporten ind i landet i forbindlese med de mange krige mellem bystaterne; ergo holdt man da bare op med at pute salt i brødet. Og desuden er dialekten i Lucca også markant anderledes end i det øvrige Toscana.

Sær by eller ej – som besøgende bliver man meget nemt og meget hurtigt forelsket i denne fantastiske by med alle de gamle huse og de smalle krogede gader, hvor det er endog meget nemt at fare vild. Men det kan ikke gå helt galt, for på et eller andet tidspunkt støder man ind i bymuren, og så kan man altid gå op på den og orientere sig.

Rejser rundt i Lucca

De fleste besøgede har sandsynligvis stået på den runde eller rettere ovale plads midt i byen, Piazza dell’Anfiteatro. I dag er den noget turistede plads fyldt med cafeer og restauranter, men den var oprindeligt tilbage i tiden under romerriget et amfiteater.

En anden seværdighed er Torre Guighi, der er noget så sært som et tårn med træer på toppen. I 1300-tallet brugte de rige familier at bygge tårne til deres huse. Og logikken bagved var, at de dermed flashede deres rigdom. Jo højere et tårn, desto mere velhavende var de! (det samme fænomen kan ses i byen San Gimignano). Og træerne på toppen var så at sige prikken over i’et.

Lucca i Italien er fyldt med kirker - store som små, og de er bestemt et besøg værd. Hvis man er interesseret i klassisk musik og operaer kan jeg varmt anbefale et besøg i den lille kirke, Chiesa dei Santi Giovanni e reparta. Her opføres der hver dag året rundt en lille koncert med arier fra forskellige klassiske operaer – og med særlig fokus på komponisten Ciacomo Puccini (1858-1924). Det skyldes at han er født i byen, og den vil med disse daglige koncerter hædre det berømte bysbarn. Der afholddes også en egentlig Puccini festival i månederne juli og august.

Det gamle Lucca, der ligger inden for bymuren dækker et forholdsvis lille areal – og da Lucca er et meget populært mål for turister, er der sommeren igennem trænsel i gaderne. De smalle gader er iøvrigt fyldt med masser af lækre butikker, hvo rman kan købe alt fra lædervarer, sko, tasker og bælter, til tøj og alle former for lokale madvarer some pasta, pølser, ost og olivenolie. Så man kan virkelig få luftet sit købegen her – men pas på,Lucca er en dejlig med også dyr by at handle i!

Der er selvfølgelig også masser af cafeer, restauranter og isbutikker, hvor de, der ikke har behov for at shoppe kan sidde og slappe af medens de kigger på mennesker.