Ferieboliger i Chianti Toscana» Dansk rejsebureau | Book din ferie her - ferie i Italien

Ferieboliger i Chianti

- vin, smuk natur og maleriske landsbyer

Chianti området, der breder sig de to regioner Siena og Firenze er karakteriseret nogle meget varierende og smukke landskaber – med det ene mere betagende vue efter det andet. Der er mange utroligt flotte ruter man kan tage gennem de bløde bølgende bakker dækket af utallige vinmarker, små maleriske landsbyer og luksuriøse villaer. Det er virkelig et fantastisk område, der har inspireret digtere, kunstnere og rejsende i århundreder.

Hvis man holder af god vin, er det virkelig et must at besøge Chianti. Byerne Greve in Chianti, Radda in Chianti og små borge som San Gusmé og San Donato in Poggio er alle kendetegnet ved, at der laves forskellige udgaver af Chianti vinene. Så det er bare med at gå på opdagelse.

Byerne kan spore deres historie helt tilbage til etruskerne der beboede området før det blev en del af Romerriget. Takket være skriftlige kilder, er det nu kendt, at etruskerne ikke blot dyrkede vinstokke, men også producerede vine, der blev værdsat. Op gennem middelalderen var det et område, som bystaterne Firenze og Siena sloges for at kontrollere det.

 

Chianti vine

Oprindeligt blev vine fra Chianti lavet 100% på sangiovese druer – og de skulle drikkes unge. Senere begyndte man at blande andre druesorter  i – men stadig med en overvægt af sangiovese. I starten af sidste århundreder begyndte Chianti vinene at blive meget populære hvilket op gennem 1900-tallet medførte at der skete en overproduktion af dårlige vine, faktisk blev kvaliteten så dårlig, at den i 1970’erne næsten var usælgelig.

Det var tydeligt, at noget skulle gøres for at tilbageerobre kundernes gunst. Derfor blev der ved en regelændring tilbage i 1984 satset mere på kvalitet frem for kvantitet. Udbyttet fra markerne blev nedbragt, og druekvaliteten steg efterfølgende. Regelændring tillod også vinbønderne at tilsætte ikke-traditionelle druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Herudover har den teknologiske udvikling – især i kælderarbejdet – også sat sig præg på udviklingen i området.

I dag er Chianti vin opdelt i forskellige distrikter, der alle må kaldes Chianti, men syv distrikter må tillige tilføje navnet på deres distrikt og disse regnes for at være bedre end den almindelige Chianti. Det drejer sig om:

Chianti Classico – den bedste og sikkert også mest kendte Chianti vin. Classico er området mellem Firenze og Siena med en række af de kendte byer som Greve og Radda.

Colli Fiorentini – ligger i bakkerne omkring Firenze.

Colli Senesi – ligger i bakkerne omkring Siena.

Colline Pisane ligger i bakkerne mod Pisa.

Montalbano – er et område i Montalbano bakkerne omkring Pistoia.

Montespertoli – er bakkerne omkring Montespertoli.

Rufina – er området af bakker nær Rufina øst for Firenze.

Interesseret i vingårde i det øvrige Toscana?

Så kan du finde oversigten over vingårde her

 

Retur til forsiden om Firenze

Læs mere om byen og provinsen Firenze her

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål - eller gerne vil have hjælp til at finde lige præcis den bolig der passer til dig og den eller dem du skal rejse sammen med.

Jeg har besøgt alle ferieboligerne og kender alle ejerne. Jeg har desuden kørt Toscana tyndt og besøgt rigtig mange af de spændende og smukke områder i regionen.

Den viden jeg har, deler jeg meget gerne med dig 

Du kan kontakte mig enten per telefon eller mail på

tlf: 2060 8282

Mail: info@toscana-vacanze.dk

 Jeg glæder mig til at høre fra dig