Ferieboliger i Chianti Toscana, Italien | Book din ferie her

Ferieboliger i Chianti

- vin, smuk natur og maleriske landsbyer

Chianti området, der breder sig de to regioner Siena og Firenze er karakteriseret nogle meget varierende og smukke landskaber – med det ene mere betagende vue efter det andet. Der er mange utroligt flotte ruter man kan tage gennem de bløde bølgende bakker dækket af utallige vinmarker, små maleriske landsbyer og luksuriøse villaer. Det er virkelig et fantastisk område, der har inspireret digtere, kunstnere og rejsende i århundreder.

Hvis man holder af god vin, er det virkelig et must at besøge Chianti. Byerne Greve in Chianti, Radda in Chianti og små borge som San Gusmé og San Donato in Poggio er alle kendetegnet ved, at der laves forskellige udgaver af Chianti vinene. Så det er bare med at gå på opdagelse.

Byerne kan spore deres historie helt tilbage til etruskerne der beboede området før det blev en del af Romerriget. Takket være skriftlige kilder, er det nu kendt, at etruskerne ikke blot dyrkede vinstokke, men også producerede vine, der blev værdsat. Op gennem middelalderen var det et område, som bystaterne Firenze og Siena sloges for at kontrollere det.

 

Chianti vine

Oprindeligt blev vine fra Chianti lavet 100% på sangiovese druer – og de skulle drikkes unge. Senere begyndte man at blande andre druesorter  i – men stadig med en overvægt af sangiovese. I starten af sidste århundreder begyndte Chianti vinene at blive meget populære hvilket op gennem 1900-tallet medførte at der skete en overproduktion af dårlige vine, faktisk blev kvaliteten så dårlig, at den i 1970’erne næsten var usælgelig.

Det var tydeligt, at noget skulle gøres for at tilbageerobre kundernes gunst. Derfor blev der ved en regelændring tilbage i 1984 satset mere på kvalitet frem for kvantitet. Udbyttet fra markerne blev nedbragt, og druekvaliteten steg efterfølgende. Regelændring tillod også vinbønderne at tilsætte ikke-traditionelle druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Herudover har den teknologiske udvikling – især i kælderarbejdet – også sat sig præg på udviklingen i området.

I dag er Chianti vin opdelt i forskellige distrikter, der alle må kaldes Chianti, men syv distrikter må tillige tilføje navnet på deres distrikt og disse regnes for at være bedre end den almindelige Chianti. Det drejer sig om:

Chianti Classico – den bedste og sikkert også mest kendte Chianti vin. Classico er området mellem Firenze og Siena med en række af de kendte byer som Greve og Radda.

Colli Fiorentini – ligger i bakkerne omkring Firenze.

Colli Senesi – ligger i bakkerne omkring Siena.

Colline Pisane ligger i bakkerne mod Pisa.

Montalbano – er et område i Montalbano bakkerne omkring Pistoia.

Montespertoli – er bakkerne omkring Montespertoli.

Rufina – er området af bakker nær Rufina øst for Firenze.

Interesseret i vingårde i det øvrige Toscana, Italien?

Så tjek oversigt over vingårde

 

Retur til forsiden om Firenze

Hvor ligger Chianti?

Læs mere om...

Hvordan kommer jeg til Chianti?

Der er mange måder at komme til provinsen Firenze. De fleste vælger at laved det som en kør-selv-ferie til Italien, men man kan også fluve eller køre med tog. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Fly til Firenze
Læs om lufthavnen i Firenze

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

Valg af feriebolig

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

Tilbage til forsiden af Firenze.

Tilbage til forsiden

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål - eller gerne vil have hjælp til at finde lige præcis den bolig der passer til dig og den eller dem du skal rejse sammen med.

Jeg har besøgt alle ferieboligerne og kender alle ejerne. Jeg har desuden kørt Toscana tyndt og besøgt rigtig mange af de spændende og smukke områder i regionen.

Den viden jeg har, deler jeg meget gerne med dig 

Du kan kontakte mig enten per telefon eller mail på

tlf: 2060 8282

Mail: info@toscana-vacanze.dk

 Jeg glæder mig til at høre fra dig