Vinfestival i Toscana | Book ferie hos Toscana Vacanze
vinfestival

VINFESTIVALER I TOSCANA

Oplev glæden over vinhøsten i efteråret i Toscana

Toscana i efteråret er høstsæsonen for vin. På vinmarkerne plukkes på modne druer. Italienerne har et ord herfor  - vendemmia – og man kan som besøgende ofte får lov til at deltage i arbejde med at plukke druerne og fejre høsten på en af de mange tusinde vingårde.

 

Efteråret er også et godt tidspunkt at besøge vinfestivaller.  Her er en oversigt over nogle af de bedste  vinfestivaler i Toscana. Det er er festivaler, hvor der er en masse sjov og godt humør. Der kan man som besøgende opleve, hvordan italienerne elsker en god fest.

Toscanas vinfestivaler handler ikke kun om at nyde et glas eller to med noget godt. De giver også mulighed for at smage og teste de  nye årgange

Sangiovese er Italiens numero one drue. Navnet betyder 'Blood of Jove', alias Jupiter, faderen til de romerske guder. Sangiovese er kernen i Chianti vinene. De mest almindelige Chiantis har sure kirsebærnoter med strejf af tomat- og teblade, violer, urter, jord, lakrids og læder. Du kan få fat i en flaske fra et af Chiantis hjerteområder, Greve in Chianti.

Vinene fra det sydlige Toscanas er også fyldt med masser af Sangiovese. Morellino di Scansano er Toscanas yngste DOCG -vin. Navnet stammer fra ordet 'morello', enten den mørkerøde morello -kirsebær, der findes i området, eller et lokalt kaldenavn for den brune farve på sine heste. Morellino di Scansano er ru omkring kanterne, fyldig, frisk og frugtagtig med modne noter af blomme og andre mørke frugter. 

Men hvad enten du er vin-kender eller bare elsker god vin, så er der masser at komme efter på de forskellige vin festivaler.

 

 

1. Greve Chianti Expo

Greve Chianti Expo

Tidspunkt: Første uge i september
Hvor: Greve in Chianti

De største vinområde i Toscana er Chianti.  På Expo del Chianti Classico i Greve er der mulighed for at smage vinene fra mere end 50 Chianti Classico vingårde. Her serveres også fantastisk mad, underholdning og endda en flagkastningskonkurrence under den tre dage lange festival.

Læs mere her: https://www.expochianticlassico.com/en

 

2. Festa dell'Uva i Impruneta

Festa dell'Uva i Impruneta

Tidspunkt:sidste søndag i september
Hvor: Impruneta

Festivalen, der startede i 1926, er den ældste italienske vinfestival0 og sandsynligvis er den mest populære årlige begivenhed i Impruneta både for de lokale og turister.

 Den vigtigste del af paraden består af parade af vogne bygget af de fire distrikter i Impruneta: Fornaci, Pallò, Sant’Antonio og Sante Marie. I løbet af festivalens dag afholdes populære danse, forestillinger, smagning af landbrugsprodukter og shows af de lokale kunsthåndværksprodukter. "Festa dell'uva" afholdes den sidste søndag i september.

Mens du deltager i festlighederne, skal du ikke glemme at prøve noget af den lokale mad fra en af boderne ... og selvfølgelig prøve de lokale Toscano IGT (Indicazione Geografica Tipica) vintilbud. Festivalens madboder åbner klokken 11 og paraden begynder klokken 15.30. Der kræves billetter til paraden, så sørg for at få dem på forhånd!

Læs mere her: https://festadelluvaimpruneta.it/

 

3. Festa del Vino a Montecarlo di Toscana

Montecarlo vinfestival

Tidspunkt: de to første uger af september
Hvor: Montercarlo

Montecarlo er en lille by, der ligger på en bakketop øst for Lucca. Området er ikke særlig kendt Danmark, men de laver faktisk nogle fremragende hvidvine.

Byen afholder hvert år en vinfestival med musik, kunstudstillinger og vinsmagninger i hele Montecarlo, især på piazza D'Armi og piazza Garibaldi.

For mere information læs her: https://www.facebook.com/FestadelVinoMontecarlo/about/

 

4. Festa delle Cantine i Pitigliano

Festa delle Cantine i Pitigliano

Tidspunkt: første weekend af september
Hvor: Pitigliano

I løbet af den første weekend i september kommer det historiske centrum af Pitigliano til live med tusinder af mennesker, musik, shows og endeløs vin. Vinmarkerne i dette område producerer en af ​​de mest berømte italienske hvidvine: Bianco di Pitigliano, blandt de første til at prale af DOC -betegnelsen.

Læs mere her: https://www.pitigliano.org/en/events/settembre-divino/

 

5. Chiusi vin festival

Tidspunkt: Sidste weekend i september
Hvor: Chiusi

Chiusi vin Festival er en af ​​de førende vinsmagningsbegivenheder i Toscana. De tilbyder ikke kun guidet vin og madsmagning af de lokale vingårde og historiske steder i byen, men festivalen byder på koncerter, parader og roadshows hele weekenden.

Læs mere her: https://www.facebook.com/festadelluvaedelvino/ 

 

6. Cinigiano vinfestival

vin festival

Tidspunkt: Første weekend i oktober
Hvor: Ginigiano (Grosetto provinsen)

Cinigiano vinfestival er den perfekte undskyldning for at besøge denne skjulte perle i en landsby. Engang var en befæstet by, der hæver sig over det toscanske landskab, Cinigiano også hovedkvarteret for Toscanas Montecucco DOCG -vine. Gør dig klar til at tilbringe hele weekenden med at nyde fine Sangiovese -vine og prøve det lækre lokale køkken, mens du bliver underholdt af optog med vogne og deltagere i flotte kostumer

 

7. Capoliveri vin festival

Tidspunkt: Første weekend i oktober
Hvor: Elba

De fleste, der har besøgt Elba, bliver forelskede i den dejlige grønne ø.  Capoliveri vin festival er dendnu en god grund til at tage til Elba.

Det er en tre dage lang festival, de lokale beboerne i Capoliveri tager meget alvorligt og som tiltrækker mange tusinde. Byen er opdelt i 4 kvarterer, og de bruger hver især uger på at dekorere deres kvarter til ære for den romerske gud Bacchus. I løbet af festivalen konkurrerer de i forskellige opgaver og udfordringer. Kvarteret med de bedste dekorationer vinder prisen med det eftertragtede Bacchus -bæger.

Læs mere her: https://www.visitelba.com/discover-elba/news/grape-festival/ 

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - INSPIRATION TIL FERIE OG OPLEVELSER

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor se mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, Italien, såom 

 

 

INFO OM ITALIEN

 

Forsikringer

Brug af Internettet på ferier