Garfagnana ferie Toscana| Book din ferie her - Ferie i Italien

 

 

Det "hemmelige" og ukendte Toscana

Garfagnana er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

 

Garfagnana, der et bjergrigt område nord for Lucca – og det er det ”hemmelige” eller ukendte Toscana. I det klassiske Toscana er der fyldt med kulturelle og historiske oplevelser med kendte byer som Firenze, Pisa, San Gimignano. Den slags byer er der ikke i Garfagnana – bortset fra at der ikke er langt til Lucca. Til gengæld er der den fabelagtig natur, et dejligt roligt tempo, smukke pittoreske landsbyer – og et prisniveau, der er markant lavere end i resten af Toscana. Her kan man opleve det autentiske Toscana. Jeg er sammen med min familie kommet der igennem 20 år – og jeg elsker det!

Når man kører ud af Lucca med kurs mod Garfagnana, kører man ind i Serchio dalen, der har sit navn efter den flod der løber ned gennem dalen. Og det først stykke af køreturen er ærlig talt ikke specielt interessant.

Men efter lidt tid kommer man til den fantastiske 1.000 år gamle bro, Ponte delle Maddalena – og derefter bliver landskabet langsom men sikkert mere og mere spændende. Bjergskråningerne, der er dækket af skov, bliver på begge sider af vejen  højere og stejlere, men trods heraf kan man se, at der er en masse små landsbyer, der nærmest helt naturstridigt klamrer skråningerne – høj oppe og med udsigt ned til dalen. Jeg undrer mig, hver gang jeg kører, hvordan i alverden man er kommet på at placere nogle landsbyer på disse nærmest utilgængelige steder.  

Garfagnana

Og det er for mig faktisk hele essensen ved at være i Garfagnana: Fantastsisk natur med mange flotte udsigter, som jeg aldrig bliver træt af nyde – og de mange små middelalderlige landsbyer. Dertil kommer den meget imødekommende og hjælpsomme lokalbefolkning. Garfagnana har et motto: ”Dove il tempo non corre” – oversat betyder det: hvor tiden ikke løber. Altså her er god tid – og man tager sig god tid. For en dansk familie, der i hverdagen hjemme i Danmark lever et hektisk liver med stamme tidsplaner, er det derfor en lise at komme til Garfagnana og få lidt ro på alting.

Naturen dominerer ubestridt med skove, der stadig er uberørt af mennesker og bjergtoppe 2.000 meter høje – og det er jo for en dansker, der kun kan prale af hjemlandets Himmelbjerget altid fascinerende. Det højeste punkt i Toscana er lige her i Garfagnana: Monte Prado nær Sillano med en højde på 2.054 meter.

Oppe i bjergene finder man naturreservatet Orecchiella Park, unikke formationer, herunder Grotta del Vento, Orrido di Botri, en ekstraordinær kløft og Lima-floden  paradis for sportsentusiaster.

Garfagnana

Garfagnana

Dette område ligger beskyttet af bjergene og kan prale med mange små og store byer, som alle er unikke og forenede med deres fantastiske panoramaer, nysgerrigheder og utrolige retter. Nogle af de største byer, der skal ses, er helt sikkert Castelnuovo di Garfagnana med sin berømte fæstning fra det 11. århundrede og Barga, som i dag betragtes som en af ​​de smukkeste landsbyer i Italien.

Hvad skal man lave i Garfagnana?

For mig betyder Garfagnana fred og ro, og tid til bare at nyde livet. Hver gang jeg kører ind i området sænker mine skuldre sig, og jeg kan mærke jeg slapper af.

Samtidigt inviterer Garfagnana grundet sin natur til en meget aktiv ferie. Her er der nemlig rig mulighed for at  prøve en langs aktiviterer som river rafting, canyoing, vandreture i bjernge osv. Læs mere her.

Mange af disse aktiviteter er primært rettet mod store børn/teenagere og voksne. Men hvis du vil tilbyde de mindre børn andre oplevelser ud over glæde ved at hoppe i poolen hjemme ved ferieboligen, kan jeg anbefale Selva del Buffardello Adventure Park. Parken har en 10 forskellige klatrebaner i naturen. Tre af banerne er for små børn og syv er for større børn/teenagers (+ 140 cm i højde) og voksne. Du kan læse mere om parken her.

 

 

 

HVOR LIGGER GARFAGNANA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs mere om nogle af de byer, steder og attraktioner i provinse, jeg synes er spændende at besøge -eller gå selv på opdagelse:)

  

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL GARFAGNANA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Lucca. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Lucca
Der er ingen lufthavn i Lucca. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det er nemmest, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.