Vendemmia i Toscana Italien | Book din feriebolig her

VENDEMMIA I TOSCANA

...Vær med i vinhøsten

 

 

Vinhøsten i Italien og Toscana er så vigtig, at der simpelthen er et specifikt ord for det: ”vendemmia”. Det stammer angiveligt fra de latinske ord  ”vinum (vin) og ”demia” (afledt af demere – at tage)
Vendemmia finder – afhænging af vejret – typisk sted i sidste halvdel af september. Og på mange vingårde kan man som besøgende få lov til at deltage i høsten. Og det er virkelig en fantastisk oplevelse

Festa delle Vendemmia

Arbejdsdagen afsluttes med en ”festa della vendemmia”, hvor alle, der har deltaget i arbejdet i vinmarkerne inviteres til at sidde med ved et veldækket bord, hvor man sammen kan nyde alle de lokale kulinariske fristelser og dertil naturligvis drikke den lokale vin.

Vil du holde ferie på en vingård?

Vi har lavet aftaler med en lang række ejendomme, der - udover at de udlejer ferieboliger - samtidigt producerer deres egen vin. Nogle er store vingårde med en stor produktion, og andre er ganske små.

Fælles for dem er, at ejerne virkelig brænder for deres vine, og at de elsker at fortælle deres gælster om det og vise dem rundt på ejendommen og nede i kældrene.

Hvis du kunne tænke dig en ferie på en vingård, kan du læse mere her

Retur til forsiden. klik  her.