Cortona Toscana ferie 2021| Book din feriebolig her

 

 

... en af mine favoritbyer i Toscana

Midt i en fortryllende smukt landskab fyldt med små middelalderbyer her og der, ligger byen Cortona på toppen af en bakken. For at komme derop skal man køre af naturskønne veje, der snor sig mellem terrasser med vinstokke og olivenlunde. Og når man kommer op til byen er der en vidunderlig  udsigt ud over Val di Chiana med Trasimeno-søen i det fjerne. Toscana Vacanze har en række spændende ferieboliger i nærheden af Cortona, så der er nemt at aflægge byen et besøg

Hvis I er på en kør selv ferie til Italien, og derfor ankommer i bil,  er det værd at huske på, at selve byen er Zona Trafico Limitato (ZTL) – så derfor anbefales det at parkere på en af P-pladserne lift længere nede ad bakken og så gå op det sidste stykke.

Cortona er en af mine absolutte favoritbyer i Toscana. Der er en eller anden speciel stemning i byen, som jeg holder meget af. Når man går rundt i byen er det nemt at blive fascineret af hvor charmerende og nærmest karismatisk den er med sine stejle gader, gamle etruskiske og romerske mure, smalle gyder og middelalderlige bygninger. Det er en meget gammel by, der blev grundlagt af Etruskerne og senere udbygget i Romertiden. I dag fremstår den som en by fra middelalderen – der mange steder har bevaret sit udseende.

Der er mange gode restauranter, gode hoteller og mange mindre butikker, der sælger unikke varer og kunsthåndværk, alt vil gøre dit ophold absolut behageligt. Som det er tilfældet med mange andre byer vil jeg dog anbefale de restauranter og forretninger, der ikke ligger alt for tæt på centrum. Nogle af dem er tæt på, hvad jeg vil kalde for turistfælder.  

Til gengæld kan jeg varmt anbefale et stop på en af de mange cafeer, der ligger lige ud  Piazza della Republica, domineret af det smukke Palazzo Comunale eller rådhus, med sin unikke og høje trappe og det smukke tårn.  Det er ikke fordi cafeer der serverer bedre kaffe end andre steder, men det er et perfekt sted at sidde og nyde en espresso medens man kan sidde stille og roligt og betragte de mennesker, der passerer forbi.

 

På trods af sin placering i den sydøstlige del af Toscana – der ikke er nær så besøgt af turister som det klassiske Toscana - er Cortona i de senere år blevet et vigtigt turistmål efter udgivelsen af forfatteren Frances Mayes bog,  Under the Tuscan Sun, (da: Mit Hus i Toscana); og endnu mere efter filmen med samme navn med skuespilleren Diane Lane i hovedrollen.

Festival i Cortona

Cortona

Cortona

Cortona

Der finder en del festivaller sted i Cortona i løbet af året. Den mest kendte er nok Tuscan Sun festival, der er en kunstfestival, hvor der ofte deltager internationale filmstjerne og kunstnere.

På et af mine besøg i Cortona i efteråret 2018 viste det sig, at det faldt sammen med en jazz festival.  Det var en helt speiel oplevelse. Det var en aften, hvor regnen stille silede ned, og det var meget fantastisk at gå rundt i de våde gader, hvor gadelygterne spejlede sig i de våde brosten, og folk gik rundt i regnfrakker eller med paraplyer - og så lytte til hvordan der over alt i byen blev spillet musik, både af store orkestre og gademusikanter, der stod i læ for regnen i gadeopgange. Regnen, musikken, lyset og stemningen  - det var helt magisk

Mit Toscanske hus

Mit hus i Toscana

Hollywood i Toscana

Byen er i nyere tid kendt af især amerikanere. Forfattere Frances Mayes boede i byen medens hun skrev bogen ”Under the Tuscan sun”. Den er senere blev filmatiseret til en ”feel good” romantisk historie, der i bedste Hollywood-stil giver en meget idlyseret billede af Toscana.

Bogen og filmen hedder på dansk: Mit hus i Toscana. Og den kan faktisk godt anbefales, hvis du en aften trænger til en gang uforpligtende, sød underholdning.

Cortona

Cortona

Cortona

 

 

 

HVOR LIGGER CORTONA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer og inspiration

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL CORTONA?