Cortona Toscana ferie 2021| Book din feriebolig her
Cortona i Toscana i Italien - dejligt sted af holde ferie

DEN SMUKKE GAMLE BY CORTONA 

... en af mine favoritbyer i Toscana

Midt i en fortryllende smukt landskab fyldt med små middelalderbyer her og der, ligger byen Cortona på toppen af en bakken. For at komme derop skal man køre af naturskønne veje, der snor sig mellem terrasser med vinstokke og olivenlunde. Og når man kommer op til byen er der en vidunderlig  udsigt ud over Val di Chiana med Trasimeno-søen i det fjerne. Toscana Vacanze har en række spændende ferieboliger i nærheden af Cortona, så der er nemt at aflægge byen et besøg

Hvis I er på en kør selv ferie til Italien, og derfor ankommer i bil,  er det værd at huske på, at selve byen er Zona Trafico Limitato (ZTL) – så derfor anbefales det at parkere på en af P-pladserne lift længere nede ad bakken og så gå op det sidste stykke.

Cortona er en af mine absolutte favoritbyer i Toscana. Der er en eller anden speciel stemning i byen, som jeg holder meget af. Når man går rundt i byen er det nemt at blive fascineret af hvor charmerende og nærmest karismatisk den er med sine stejle gader, gamle etruskiske og romerske mure, smalle gyder og middelalderlige bygninger. Det er en meget gammel by, der blev grundlagt af Etruskerne og senere udbygget i Romertiden. I dag fremstår den som en by fra middelalderen – der mange steder har bevaret sit udseende.

Der er mange gode restauranter, gode hoteller og mange mindre butikker, der sælger unikke varer og kunsthåndværk, alt vil gøre dit ophold absolut behageligt. Som det er tilfældet med mange andre byer vil jeg dog anbefale de restauranter og forretninger, der ikke ligger alt for tæt på centrum. Nogle af dem er tæt på, hvad jeg vil kalde for turistfælder.  

Til gengæld kan jeg varmt anbefale et stop på en af de mange cafeer, der ligger lige ud  Piazza della Republica, domineret af det smukke Palazzo Comunale eller rådhus, med sin unikke og høje trappe og det smukke tårn.  Det er ikke fordi cafeer der serverer bedre kaffe end andre steder, men det er et perfekt sted at sidde og nyde en espresso medens man kan sidde stille og roligt og betragte de mennesker, der passerer forbi.

 

På trods af sin placering i den sydøstlige del af Toscana – der ikke er nær så besøgt af turister som det klassiske Toscana - er Cortona i de senere år blevet et vigtigt turistmål efter udgivelsen af forfatteren Frances Mayes bog,  Under the Tuscan Sun, (da: Mit Hus i Toscana); og endnu mere efter filmen med samme navn med skuespilleren Diane Lane i hovedrollen.

Festival i Cortona

Cortona

Cortona

Cortona

Der finder en del festivaller sted i Cortona i løbet af året. Den mest kendte er nok Tuscan Sun festival, der er en kunstfestival, hvor der ofte deltager internationale filmstjerne og kunstnere.

På et af mine besøg i Cortona i efteråret 2018 viste det sig, at det faldt sammen med en jazz festival.  Det var en helt speiel oplevelse. Det var en aften, hvor regnen stille silede ned, og det var meget fantastisk at gå rundt i de våde gader, hvor gadelygterne spejlede sig i de våde brosten, og folk gik rundt i regnfrakker eller med paraplyer - og så lytte til hvordan der over alt i byen blev spillet musik, både af store orkestre og gademusikanter, der stod i læ for regnen i gadeopgange. Regnen, musikken, lyset og stemningen  - det var helt magisk

Mit Toscanske hus

Mit hus i Toscana

Hollywood i Toscana

Byen er i nyere tid kendt af især amerikanere. Forfattere Frances Mayes boede i byen medens hun skrev bogen ”Under the Tuscan sun”. Den er senere blev filmatiseret til en ”feel good” romantisk historie, der i bedste Hollywood-stil giver en meget idlyseret billede af Toscana.

Bogen og filmen hedder på dansk: Mit hus i Toscana. Og den kan faktisk godt anbefales, hvis du en aften trænger til en gang uforpligtende, sød underholdning.

Cortona

Cortona

Cortona

 

 

 

HVOR LIGGER CORTONA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer og inspiration

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL CORTONA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Arezzo. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Arezzo
Der er ingen international lufthavn i Arezzo. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden af Arezzo.