Aktiv ferie i Maremma Toscana Italien | book ferie her -

Aktiv ferie i Maremma

Læs om de mange muligheder

Maremma er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

Lavlandet
Området ud mod Middelhavskysten, bliver af mange betragtet som kernen af Maremma. Det er et frugtbart landbrugsområde. Og selv om mange af bønderne har opgivet deres oprindelige erhverv til fordel for turistindustrien,bliver der stadig dyrket majs, tomater og hvede. De solsikkedækkede marker er i deres smukkeste i marts og april inden blomsterne visner.

Det er også i dette område man finder vinbyen Scansano, hvor der fremstiller de fremragende vine Scansano Morellino. Det er ligeledes her man i større antal støder på den lokale kvægrace kaldet vacca Maremmana, der er let at kende på deres lange horn, og som strejfer frit rundt i Parco della Maremma National Park.

Det er også i dette område man finder vinbyen Scansano, hvor der fremstiller de fremragende vine Scansano Morellino. Det er ligeledes her man i større antal støder på den lokale kvægrace kaldet vacca Maremmana, der er let at kende på deres lange horn, og som strejfer frit rundt i Parco della Maremma National Park.

Ind i bjergene
At forlade sletterne er lidt som at forlade civilisationen. Her finder man Monte Amiata, Maremmas højeste bjerg på 1.738 m. Monte Amiata er kilden til  Maremmas termiske aktivitet. Det giver 37 ° C vand til Saturnias og Sovanas varme kilder. Området omkring bjerget er del af et naturreservat. Faktisk er næsten 50% af Maremma i dag udlagt som parker og naturreservater, hvor der er en fascinerende flora og en meget varieret fauna med vildsvin, hjorte, fasaner, pindsvin og porcupines samt ulve og rovfugle.

Læs mere her  Maremma Riserva di Natura 

Maremmas naturparker:

 • Riserva Naturale Provinciale Monte Labbro
 • Parco Faunistico del Monte Amiata
 • Oasi WWF Bosco Rocconi
 • Riserva Naturale Provinciale Diaccia Botrona
 • Oasi WWF Riserva Naturale del Lago di Burano
 • Oasi WWF della Laguna di Orbetello
 • Parco Nazionale dell'Arcipelago Toscano
 • Parco della Maremma

 

Aktiv ferie i Maremma

Cykling
Maremma er yderst populær blandt cykleentusiaster. lister. Der er masser af plads, relativt let  trafikerede veje og smukke landskaber, hvor der er  mange afmærkede ruter. Den længste er Grand Tour of Maremma på 366 km. På de lokale turistkontorer kan man kort over alle ruterne – og også få anvist, hvor det er muligt at leje cykler.

  

Gåture, ridning og vandreture
Maremma har hundreder af sentieri (markerede stier). De mest populære stier er i Parco della Maremma. Men der går stier ud fra næsten alle byer. Også her kan de lokale turistkontorer hjælpe med kort over ruterne. På næsten alle sentieri er det tilladt at ride på hest og køre med cykel.

Dykning, vandsport og ekstremsport.
Rundt om halvøen Monte Argentario er vandet meget klart – og derfor er der mange gode dykkersteder og dykkerskole. Læs mere her   

I vandet ud for den lille by, Talamone by er der masser af muligheder for wind- og kite surfing. Læs mere her

Golf
Hvis du er en ivrig spiller, har Maremma fire golfklubber:

 

Termiske kilder
Maremma er meget kendt for sine varme termiske kilder. 

Her er en liste over de mest kendte kilder.

 • Terme di Saturnia Spa 
 • Cascate del Mulino varme kilder 
 • Terme di Sorano Spa 
 • Terme di Calidario Spa 
 • Terme di Petriolo Spa 

Hvor ligger Maremma?

Læs mere om byer og attraktioner i Grosseto provinsen

Hvordan kommer jeg til Maremma?

Der er mange måder at komme til provinsen Grosseto. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Ingen lufthavn i Grosseto
Der er ingen internationale lufthavne i Grosseto. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze.

Det er også muligt at flyve til Rom, da Maremma ligger så sydligt, at der kun er ca. 160 km hertil.

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

Personlig service
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom  Agriturismo, private villaer med egen pool, Luksus boliger, vingårde osv.

På forsiden kan du finde en samlet oversigt over de forskellige typer. Klik her for at komme til forsiden

Retur til forsiden af Grosseto. Klik her.