Scansano Toscana Ferie | book din feriebolig her
Scansano i Grosseto i Toscana i Italien

SCANSANO

Centrum for vinproduktion i Maremma

Området er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

Etruskerne var de første til at fremstille vin i Maremma i den 8. århundrede f.Kr. De lærte kunsten  fra grækerne og solgte vinen  stort set overalt  i den antikke verden. Etruskisk vin var bitter og med en ringe holdbarhed, så man tilføjede  urter, krydderier og sukker blev brugt til at skjule den dårlige smag.

I tiden helt frem til 1990’erne fortsatte den lokale vinproduktion med at lave halvdårlige vine, hvor de primære formål for vinbønderne var at producere var til eget forbrug.

Men i 1990’erne var der nogle initiativrige virksomhedsejere, der begyndte at investere i vinproduktion i området omkring den lille by Scansano – sikkert inspireret af den succes vinene fra det nærliggende Bolgheri område havde haft i de foregående årtier.

Vinen fik navnet Scansano Morrellino. Det er klart nok, hvor den første del af navnet kommer fra. Hvad angår "Morellino", er jeg stødt på to forskellige forklaringer. Nogle siger, det betyderr ”lille sort”,  og er en henvisning til den klon af Sangiovese druen, der udgør 85-100% af vinen. Andre fortæller at det kommer fra ordet Morello, som på den lokale dialekt er navnet på den brune farve på hestene fra Maremma. 

Hvorom alting er, initiativet lykkedes i og med vinene fik stor international opmærksom og anerkendelse og i 2006 fik de deres egen klassicikation DOCG  (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).

Jeg kan rigtig godt lide Maremma vinene. De er rubinrøde stærke og fyldig og, men hvis du ikke er forsigtig, kan de overdøve fra selv det mest luksuriøse måltid. De hvide vine er langt lettere og bringer det bedste frem i skaldyr og desserter.

Vin festival
Hvert år i slutningen af september afholder der Festa dell'Uva - hvor der er rig lejlighed til at smage nogle af de godfe lokale vine.

Strada del Vino
På hjemmesiden Strada vini Maremma, kan man få anvist de forskellige vingårde og få anvist ruten hen til dem. 

 

 

 

HVOR LIGGER SCANSANO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs om og bliv inspireret til at opleve de mange spændende steder rundt om i provinsen Grosseto

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL SCANSANO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Grosseto. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Grosseto
Der er ingen international lufthavn i Grosseto. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Grosseto. Klik her.

Link til forsiden