Arezzo Toscana ferie |Book feriebolig her - Ferie i Italien

 

 

En gammel etruskisk by

Arezzo menes at have været en af de mest betydningsfulde byer i det etruskiske rige - fra før romertiden

 

 

 

BYEN AREZZO

 

Provinsen Arezzo ligger i den østlige del af Toscana i Italien. Den har navn efter byen Arezzo, der med sine 99.000 indbyggere ligger en lille times kørsel sydøst for Firenze. Arezzo blev grundlagt  af Etruskerne i det 9. århunderede f.Kr. Senere blev den en lokal vigtig by i perioden under Romerriget, da den havde en strategisk placering. 

Arezzo blev en selvstændig replublik i starten af middelalderen. Men som så mange andre af bystaterne i Toscana, var byen ikke i stand til at bevare sin selvstændighed. I 1289 led de et stort militært nederlag til Firenze i slaget ved Camaldino. I de følgende århundrede var byen og regionen de facto administreret aF Firenze og i 1500-talet blev den indlemmet i storhertugdømmet Toscana. 

Arezzo er ”hovedstaden” i regionen af samme navn. Byen ligger på  på toppen af en bakke  mellem de fire dale: Val Tiberina, Casentino, Valdarno og Valdichiana.

Domkirken i Arezzo

Arezzo

Arezzo

Arezzo

I byens centrum ligger en række imponerende bygninger, herunder kirker, paladser og pladser, som alle er værd at besøge. En af de mest bemærkelsesværdige attraktioner er Piazza Grande, der er en stor åben plads, omgivet af imponerende bygninger og tårne.

En anden attraktion i Arezzo er det imponerende middelalderlige fæstningsværk, Fortezza Medicea. Denne fæstning blev opført i det 16. århundrede af Medici-familien og blev brugt som en militærbase i mange år. I dag kan besøgende opleve en række af arrangementer og udstillinger i fæstningen, herunder koncerter, kunstudstillinger og meget mere.

Festivaller
Arezzo er også kendt for sine mange festivaler og begivenheder, herunder den årlige Giostra del Saracino-festival, en farverig middelalderfestival, der involverer ridderturneringer og traditionel musik og dans. Dette er en populær begivenhed blandt både turister og lokale, og det er en god måde at opleve den lokale kultur og traditioner.

 

Antikvitetsmarkeder
Byen er fyldt med antikvitets-butikker og den første weekend hver måned afholdes der et Antik-marked på Piazza San Francesco og Piazza Grande. Her skal man som besøgende vide, at der er i Italien er en lidt anden definition af begrebet ”antik”. En antik ting behøver ikke være antik i betydningen ”gammel” – bare den ligner noget gammelt, så er det sådan set nok, også selv om den er fremstillet for nylig.

 

Kunst i Arezzo
Arezzo er kendt blandt kunstelskere. Mange besøgende kommer for at en række smukke frescoer malet af renæssancemaleren Piero della Francesca i 1446. Frescoerne, der findes i Cappella Maggiore i la Bacilica de San Francesco, illustrerer fortælling om hvordan træer fra Edens have blev brugt til det kors Jesus blev korsfæstet på. De bliver betragtet som et ad renæssancens mesterværker.

 

"Livet er smukt"
Byen dannede kulisse for Roberto Benignis æstetisk smukke film Livet er smukt.
Mange vil kunne genkende  nogle af Arezzos gader og vartegn fra filmen. Mange af dens mest berømte scener blev filmet i Arezzo, og byen er oversået med skilte, der leder til deres placeringer. Tjek  f.eks. Caffe dei Costanti, hvor Guidos søn ser et skilt, der siger 'ingen adgang til jøder eller hunde', og 19 Via Borgo Unito, stedet for den butik, Guido ejer i starten af ​​filmen. Hovedtorvet, Piazza Grande, er, hvor den berømte cykelscene blev filmet.

 

Hårdt ramt  under 2.verdenskrig
2.verdenskrig  var hård ved Arezzo, der i slutningen af krigen var involveret i store slag mellem den tyske hær og de allierede styrken, der marcherede frem fra syd. Derfor blev byen ramt af mange granater, der bevirkede at mange bygninger blev ødelagt - hvilket stadig kan ses i byen

 

En lille overset perle
Byen er desuden speciel ved, at den ikke er særlig kendt blandt turister. Derfor er der langt færre besøgende i byen end i de andre store toscanske byer, hvilket tydeligt mærkes ved, at der primært tales italiensk i gaderne. Derfor er der et dejligt roligt og afslappende stemning. Når man dertil lægger, at det er en god by til shopping og at priserne på de mange (gode) restauranter er meget rimeligt, så er der rigtig mange gode grunde til at aflægge Areszzo et besøg.

 

 

 

Katedralen Arezzo

katedralen i Arezzo

Katedralen i Arezzo i Toscana er et imponerende bygningsværk, der har tiltrukket besøgende i århundreder. Katedralen, der er dedikeret til San Donato, blev bygget mellem det 13. og det 16. århundrede og er berømt for sin smukke facade og kunstskatte.

Katedralen blev udvidete og ændret i de følgende århundreder. Facaden således blev tilføjet så¨sent som i det 19. århundrede og er et godt eksempel på neogotisk arkitektur.Inden i katedralen kan man ikke undgå at blive imponeret af de høje lofter og flotte buegange, som er typiske for gotisk arkitektur.

En af de mest bemærkelsesværdige skatte i katedralen er maleren Piero della Francescas (1416-1492)"De hellige kors’ legende". Dette værk består af 12 malerier, der skildrer historien om Jesu korsfæstelse og det sande kors' historie. Malerierne er kendt for deres klare farver og detaljerede fremstilling af figurer og begivenheder.

Katedralen i Arezzo er en af de vigtigste kirker i Toscana og har været en populær pilgrimsdestination i århundreder. Den imponerende arkitektur og de enestående kunstværker gør det til et must-see for alle besøgende til Toscana.

 

 

Hvor ligger Arezzo?

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs mere om de øvrige byer, oplevelser og attraktioner i Arezzo

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL AREZZO?

 

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.