Arezzo Toscana ferie |Book feriebolig her - Ferie i Italien
Arezzo

AREZZO

En gammel etruskisk by

Arezzo menes at have været en af de mest betydningsfulde byer i det etruskiske rige - fra før romertiden

 

 

 

BYEN AREZZO

 

Provinsen Arezzo ligger i den østlige del af Toscana i Italien. Den har navn efter byen Arezzo, der med sine 99.000 indbyggere ligger en lille times kørsel sydøst for Firenze. Arezzo blev grundlagt  af Etruskerne i det 9. århunderede f.Kr. Senere blev den en lokal vigtig by i perioden under Romerriget, da den havde en strategisk placering. 

Arezzo blev en selvstændig replublik i starten af middelalderen. Men som så mange andre af bystaterne i Toscana, var byen ikke i stand til at bevare sin selvstændighed. I 1289 led de et stort militært nederlag til Firenze i slaget ved Camaldino. I de følgende århundrede var byen og regionen de facto administreret aF Firenze og i 1500-talet blev den indlemmet i storhertugdømmet Toscana. 

Arezzo er ”hovedstaden” i regionen af samme navn. Byen ligger på  på toppen af en bakke  mellem de fire dale: Val Tiberina, Casentino, Valdarno og Valdichiana.

Domkirken i Arezzo

Arezzo

Arezzo

Arezzo

Byen er særlig kendt for sin  Piazza Grande, som er en stor plads i Arezzos gamle bydel. Pladsen er omkranset af fantastisk middelalderlig arkitektur og belagt med røde brosten, der giver hele bydelen en helt særlig atmosfære.

Arezzo er kendt blandt kunstelskere. Mange besøgende kommer for at en række smukke frescoer malet af renæssancemaleren Piero della Francesca i 1446. Frescoerne, der findes i Cappella Maggiore i la Bacilica de San Francesco, illustrerer fortælling om hvordan træer fra Edens have blev brugt til det kors Jesus blev korsfæstet på. De bliver betragtet som et ad renæssancens mesterværker.

Byen dannede kulisse for Roberto Benignis æstetisk smukke film Livet er smukt. Mange vil kunne genkende  nogle af Arezzos gader og vartegn fra filmen. Mange af dens mest berømte scener blev filmet i Arezzo, og byen er oversået med skilte, der leder til deres placeringer. Tjek  f.eks. Caffe dei Costanti, hvor Guidos søn ser et skilt, der siger 'ingen adgang til jøder eller hunde', og 19 Via Borgo Unito, stedet for den butik, Guido ejer i starten af ​​filmen. Hovedtorvet, Piazza Grande, er, hvor den berømte cykelscene blev filmet.

2.verdenskrig  var hård ved Arezzo. der i slutningen af krigen var involveret i store slag mellem den tyske hær og de allierede styrken, der marcherede frem fra syd. Derfor blev byen ramt af mange granater, der bevirkede at mange bygninger blev ødelagt - hvilket stadig kan ses i byen

Byen er desuden speciel ved, at den ikke er særlig kendt blandt turister. Derfor er der langt færre besøgende i byen end i de andre store toscanske byer, hvilket tydeligt mærkes ved, at der primært tales italiensk i gaderne. Derfor er der et dejligt roligt og afslappende stemning. Når man dertil lægger, at det er en god by til shopping og at priserne på de mange (gode) restauranter er meget rimeligt, så er der rigtig mange gode grunde til at aflægge Areszzo et besøg.

 

Den imponerede formation, Balze i Toscana

Balze di Verghereto

 

Landskabet i Arezzo i Italien er utroligt smukt og varieret med dale, sletter og bakker. Særlig kendt er Balze di Vergheroto, det er nogle stejle lerholdige skrænter, der er opstået via erosioner.  Selveste Leonardo da Vinci havde også et godt øje til - og han brugte dem som baggrund i sit berømte maleri af Mona Lisa. 

Læs mere om Balze

vinmark i Val di Chania i Toscana

Val di Chania

 

Regionen er også kendt for sin produktion af vin og olivenolie - særligt i dalen, Val di Chania

 

Byen Cortone i Toscana

Cortona

 

Cortona er en meget smuk by, der ligger på toppen af en bakke,  hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over den omkringliggende flade slette. Byen kan spore sin historie helt tilbage til etruskertiden – dvs før romerriget opstod.

Det er en af mine yndlings byer i Toscana, da der er en dejlig stemning – og det er spændende at på opdagelse i små krogede gader, eller sidde på det centrale torv midt i byen. Her kan jeg dyrke en af mine yndlingsbeskæftigelser: drikke en god kop espresso, medens jeg kigger på mennesker.

Læs mere om byen Cortona

plakat for filmen under the tuscan sun

Mit hus i Toscana

 

Byen er i nyere tid kendt af især amerikanere. Forfattere Frances Mayes boede i byen medens hun skrev bogen ”Under the Tuscan sun”. Den er senere blev filmatiseret til en ”feel good” romantisk historie, der i bedste Hollywood-stil giver en meget idlyseret billede af Toscana.

Bogen og filmen hedder på dansk: Mit hus i Toscana. Og den kan faktisk godt anbefales, hvis du en aften trænger til en gang uforpligtende, sød underholdning.

Lago Trasimero

Lago Trasimero

 

I den sydlige ende af regione ligger Lago Trasimeno, der er Italiens fjerde største sø.

Om  sommeren er det fint at bade i søen, selv om der ikke er brede strande.

Poppi i Toscana i Italien

Poppi

 

Byen Poppi  er en lille og charmerende by ca 35 km fra Arezzo. Byen er domineret af en meget velbevaret borg fra det 13. århundrede. Borgen er faktisk "prototypen" af Palazzo Vecchio i Firenze i Italien. 

Poppi er en by, der ikke besøges af så mange turister. Men de, der lægger vejen forbi, glemmer med garanti aldrig den eller den smukke udsigt over Val di Casentino.

 

Hvor ligger Arezzo?

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL AREZZO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Arezzo. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Arezzo
Der er ingen international lufthavn i Arezzo. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

Tilbage til forsiden af Arezzo.