Arezzo Toscana ferie |Book feriebolig her - Ferie i Italien

Arezzo

En overset provins i Toscana

Arezzo regionen er en overset perle for mange danskere  - og det er synd, for det er en italiensk perle. Toscana Vacanze har derfor også en række ferieboliger i dette område. Boliger der er oplagte for en kør selv ferie til Italien

Regionen har det hele: smukke landskaber og mange fantastiske historiske byer. Og så laver man fremragende olivenolie og vin i dalen, Val di Chania, der strækker og regionerne Siena og Arezzo.

Udvalgte ferieboliger i Arezzo provinsen

Se alle ferieboliger i Arezzo

Information om Arezzo regionen

Byen Arezzo
Regionen Arezzo ligger i den østlige del af Toscana i Italien. Regionen har navn efter byen Arezzo, der med sine 99.000 indbyggere ligger en lille times kørsel sydøst for Firenze. Arezzo blev grundlagt  af Etruskerne i det 9. århunderede f.Kr. Senere blev den en lokal vigtig by i perioden under Romerriget, da den havde en strategisk placering. 

Arezzo blev en selvstændig replublik i starten af middelalderen. Men som så mange andre af bystaterne i Toscana, var byen ikke i stand til at bevare sin selvstændighed. I 1289 led de et stort militært nederlag til Firenze i slaget ved Camaldino. I de følgende århundrede var byen og regionen de facto administreret aF Firenze og i 1500-talet blev den indlemmet i storhertugdømmet Toscana. 

Arezzo er skøn lille midderalderperle i det billedskønne Chiantidistrikt. Byen er ikke lige så overrendt af turister, som nogle af de større byer, og derfor har du her i endnu højere grad mulighed for at opleve Toscanas autentiske charme. Byen er særlig kendt for Piazza Grande, som er en stor plads i Arezzos gamle bydel. Pladsen er omkranset af fantastisk middelalderlig arkitektur og belagt med røde brosten, der giver hele bydelen en helt særlig atmosfære.

Byen er desuden kendt for at danne kulisse for Roberto Benignis æstetisk smukke film Livet er smukt.

2.verdenskrig  var hård ved Arezzo. der i slutningen af krigen var involveret i store slag mellem den tyske hær og de allierede styrken, der marcherede frem fra syd. Derfor blev byen ramt af mange granater, der bevirkede at mange bygninger blev ødelagt - hvilket stadig kan ses i byen

 

Balze di Verghereto
Landskabet i Arezzo i Italien er utroligt smukt og varieret med dale, sletter og bakker. Særlig kendt er Balze di Vergheroto, det er nogle stejle lerholdige skrænter, der er opstået via erosioner.  Selveste Leonardo da Vinci havde også et godt øje til - og han brugte dem som baggrund i sit berømte maleri af Mona Lisa. 

Læs mere om Balze

Val di Chania
Regionen er også kendt for sin produktion af vin og olivenolie - særligt i dalen, Val di Chania

 

Spændende middelalderby
Cortona er en meget smuk by, der ligger på toppen af en bakke,  hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over den omkringliggende flade slette. Byen kan spore sin historie helt tilbage til etruskertiden – dvs før romerriget opstod.

Det er en af mine yndlings byer i Toscana, da der er en dejlig stemning – og det er spændende at på opdagelse i små krogede gader, eller sidde på det centrale torv midt i byen. Her kan jeg dyrke en af mine yndlingsbeskæftigelser: drikke en god kop espresso, medens jeg kigger på mennesker.

Læs mere om byen Cortona

Hollywood i Toscana

Byen er i nyere tid kendt af især amerikanere. Forfattere Frances Mayes boede i byen medens hun skrev bogen ”Under the Tuscan sun”. Den er senere blev filmatiseret til en ”feel good” romantisk historie, der i bedste Hollywood-stil giver en meget idlyseret billede af Toscana.

Bogen og filmen hedder på dansk: Mit hus i Toscana. Og den kan faktisk godt anbefales, hvis du en aften trænger til en gang uforpligtende, sød underholdning.

I den sydlige ende af regione ligger Lago Trasimeno, der er Italiens fjerde største sø.

Om  sommeren er det fint at bade i søen, selv om der ikke er brede strande.

Byen Poppi  er en lille og charmerende by ca 35 km fra Arezzo. Byen er domineret af en meget velbevaret borg fra det 13. århundrede. Borgen er faktisk "prototypen" af Palazzo Vecchio i Firenze i Italien. 

Poppi er en by, der ikke besøges af så mange turister. Men de, der lægger vejen forbi, glemmer med garanti aldrig den eller den smukke udsigt over Val di Casentino.

 

Hvor ligger Arezzo?

Læs mere om byer og attraktioner i Arezzo provinsen

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Så tjek boligerne i de øvrige regioner i Toscana

Hvordan kommer jeg til Arezzo?

Der er mange måder at komme til provinsen Firenze når man skal på ferie i Toscana, Italien. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik

Fly til Firenze
Læs om lufthavnen i Firenze

Fly til Pisa
Læs om lufthavnen i Pisa

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom Billeje i Italien

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via linket nedenfor kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 Valg af feriebolig

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden af Arezzo.

 

Tilbage til forsiden