Læs om provinsen i Arezzo i Toscana| Book din ferie her

 

 

BYER OG ATTRAKTIONER I PROVINSEN AREZZO

Oplevelser, udflugter og praktisk info om Arezzo provinsen

 

Provinsen Arezzo en overset perle for mange danskere  - og det er synd, for det er en italiensk perle. Toscana Vacanze har derfor også en række ferieboliger i dette område. Boliger der er oplagte for en kør selv ferie til Italien

Det er den østligste provins i Toscana, og dens "hovedstad” er byen Arezzo. Provinsen grænser op til regionerne Marche, Emilia-Romagna, Umbrien og provinserne Siena og Firenze i Toscana. Det har en samlet befolkning på omkring 347.000 i 37 kommuner. Den nordlige del af provinsen  indeholder bjergkæder og dale Pratomagno og Casentino, og de sydlige dele ligger frugtbare Tiber- og Chiana -dale.

Det menes, at provinsen var en indtog en central position i det etruskiske rige, der eksisterende indtil byen Arezzo blev erobret af romerne i d. 3 århundrende f.Kr.

Så provinsen har det hele: smukke landskaber og mange fantastiske historiske byer. Og så laver man fremragende olivenolie og vin i dalen, Val di Chania, der strækker og regionerne Siena og Arezzo.

 

Turen går til...

Inspireret at Politkens berømte rejsebøger: "Turen går til..." har jeg derfor samlet en række artikler om byer og attraktioner i provinsen Arezzo. Derudover er der også information om følgende:

  • Det Italienske køkken
  • Forskellige aktiviteter i Toscana
  • Hvor kommer vi til og rundt i Toscana?
  • Info om Italien og Toscana
  • Praktisk info

 

 

 

HVOR LIGGER PROVINSEN AREZZO?

 

Provinsen Arezzo ligger i det sydøstlige hjørne af Toscana

TOSCANA
Arezzo

 

 

 

BYEN AREZZO

 

Hovedbyen i provinsen har også givet navn til den. Arezzo er en charmerende og spændende by at gå på opdagelse i.  God fornøjelse

 

 

 

 

BYER OG ATTRAKTIONER I OG TÆT PÅ AREZZO PROVINSEN

 

Her er en række forslag til små byer i provinsen, der er et besøg værd. Det er vigtigt for mig at pointere, at denne liste ikke gør krav på, at indeholde de bedste og mest interessante byer i provinsen. 

De nævnte byer er eksempler på nogle af de mange byer, jeg har besøgt, og som jeg kan anbefale. Men det fantastiske ved Toscana er, at her er fyldt med tusindevis af små charmerende og autentiske landsbyer, der ligger spredt ud i landskabet. Så hvad enten I besøger byerne på min liste eller nogle andre, så vil I med garanti få en god oplevelse ud af det. 

 

 

 

DET ITALIENSKE KØKKEN

 

Det italienske køkken er kendt og elsket over hele verden - af både voksne og børn. Det er også kendt for de mange, gode og friske råvarer. 

Læs her mere om do's and dont's ,når du er på restaurant og om den italienske madkultur - herunder nogle af de vigtigste råvarer. 

 

 

 

FAMILIEFERIE, FERIE MED BØRN OG TEENAGERS

I Italien kan man finde en ferieform, der passer til næsten alle.  Her kan du læse om forskellige muligheder.

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

 

INFORMATION OM ITALIEN OG TOSCANA 

 

 

 

PRAKTISK INFO