San Quirico d'Orcia Toscana Italien Ferie | Book ferie her
Sanb Quirigo d'Orcia i Siena i Toscanai Italien

SAN QUIRICO D'ORCIA

En af de skønneste byer i Val d'Orcia

San Quirico d'Orcia er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

 

Prøv engang at smage på navnet: San Quirico d’Orcia. Det er da et fantastisk smukt navn på en by. Jeg kan huske første gang, jeg kom kørende ad Strada Regionale 2 fra Siena på vej mod Pienza. Der skal man lave et meget specielt sving lige uden for byen San Quirico d’Orcia for at komme over på Strada Povinciale 146, der fører til Pienza. På det tidspunkt kendt jeg ikke byen, men da jeg så byskiltet med det smukke navn, blev jeg med det samme enig med mig selv om, at jeg var nødt til at køre tilbage til byen, når mit besøg i Pienza var overstået.

Som sagt så gjort – og det var virkelig en rigtig god oplevelse. Byen lever nemlig til fulde op til sit smukke navn.  Og siden da har jeg gjort det til en vane altid at gøre et stop i byen, når jeg er på de kanter.

Cypresserne ved San Quiriuco d'Orcia

Cypresser ved San Quirico d'Orcia

San Quirico d'Orcia ligger  som så mange andre byer i Toscana på bakketop i den meget smukke dal Val d’Orcia. Kommer du fra Siena side vil du kort før ankomsten passere en lang bro, og hvis du kigger til højre for vejen, vil du – hvis du interesserer dig for Toscana og fotografering genkende en lille klynge of cypresser, der står inde midt på en mark. Det er de mest fotograferede træer i hele Toscana. Utallige er de fotografer – amatører som professionelle – de har fotograferet dem. Hvis du vil med i klubben, så vær opmærksom på, at der ikke er nogen egentlig p-plads på stedet. Du må stille bilen i rabatten og så gå ned på marken og tage dine billeder. Så pas på trafikken – og husk det faktisk er en privat mark.

San Quiruco d'Orcias historie

San Quirico d'Orcia blev grundlagt af etruskerne, men dens tidligste skrevne kilder nævner byen i  712 e.Kr. i forbindelse med en tvist mellem biskopperne i Siena og Arezzo. Fra 1200-tallet voksede landsbyen i betydning takket være sin særlige geografiske placering langs Via Francigena – pilgrimsruten der gik hele vejen fra Cantebuty i England til Peterskirken i Rom. Byen optræder i de følgende  århundeder ofte  på officielle dokumenter enten fra Paven i Rom eller den Tysk-romerske Kejser, hvilket vidner om den lille bys stigende betydning.

Byen blev dog også hårdt ramt af de evindelige krige mellem de forskellige toscanske bystater, der rasede op gennem middelalderen. Så efter at have lidt for under invasioner, plyndringer og ødelæggelse, afgav den i 1559 et loyalitetsløfte til Cosimo I de ’Medici fra bystaten Firenze.

San Quirico d'Orcia i dag

Velbevaret bymidte
Når man gå rundt i byen er det svært ikke at blive imponeret over, hvor velbevaret den er. Bymuren står der stadig, lige som de gamle kirker er også meget velbevarede – og hvis man som jeg, finder det spændende at besøge kirker, så er der nogle gode eksempler i byen, d.eks. er  den gamle romanske kirke, Collegiata og kirken San Francesco anbefalelsesværdige.

San Quirico d'Orcia

Leonini haven

Leonini haven

Jeg kan også anbefale et besøg i Leonini-haven, der blev grundlagt i 1600-tallet. Haven har bevaret sin oprindelige struktur og design, der repræsenterer et ægte klassisk eksempel på italiensk have og en referencemodel for fremtidige parker.

Man kan også bare gå rundt i byen og nyde dens ro og charme. Der er en speciel afslappet stemning i de små  smalle gader med de mange smukke middelalderlige bygninger. Og på de forskellige pladser er det nemt at slå sig ned på en cafe og sidde og slappe af. Husk også at tage et kig ud fra byen ud over den fantastiske dal, Val d’Orcia, der i 2004 kom  på UNESCO’s Verdensarvliste

Spisesteder i San Quirico d'Orcia
Der ligger en del fine restauranter i byen. Jeg er blevet specielt glad for en restaurant ved navnet Ristorante Trattoria Toscana Al Vecchio Forno. De serverer fremragende mad lavet efter traditionelle toscanske opskrifter.

Ristorante Trattoria Toscana Al Vecchio Forno

Madonna di Vitaleta-kapellet

Madonna di Vitaleta kapellet

Madonna di Vitaleta-kapellet ligger i bakkerne i Val d'Orcia på vejen mellem San Quirico d'Orcia og Pienza og er et af de smukkeste og mest stemningsfulde steder i dalen

Det lille kapel, indrammet af to rækker cypresser, blev bygget på det sted, hvor legenden siger, at Jomfru Maria viste sig for nogle hyrder. I 1533 blev en statue af Jomfru Maria af Andrea della Robbia opstillet i kirken.

Kapellet er samme med de tidligere nævnte cypresser et af de mest fotograferede steder i hele Toscana

 

 

 

HVOR LIGGER SAN QUIRICO D'ORCIA?

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL SAN QUIRICO D'ORCIA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Siena. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavne    

Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Siena