Pienza Toscana ferie | Book feriebolig her - Ferie i Italien

 

 

Den ideelle by i Siena provinsen

Pienza er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

 

 

Pienza er en lille by beliggende i Val d'Orcia, i den sydlige del af Toscana. Det er kun 15 kilometer fra Montepulciano, 20 fra Montalcino og cirka 50 kilometer væk fra Siena.

Navnet kommer fra pave Pius II, der i 1405  blev født her, og det betyder byen Pius. Enea Silvio Piccolomini, valgt til pave Pius II i 1458, ønskede at omdanne sit fødested, den anonyme landsby Corsignano, til den ideelle renæssancesby. Opførelsen af ​​Pienza startede omkring 1459 oven på den gamle landsby og tog omkring fire år og skabte en harmonisk by fra det femtende århundrede - Og den har i bykernen stort bevaret sit oprindelige udseende. 

Her vil du kunne opleve imponerende arkitektoniske perler, som har sat byen på UNESCO's  liste over verdenskulturarv. Du vil have mulighed for at slentre igennem romantiske gader med navne som Via dell'Amore (Kærlighedsgaden) og Via del Bacio (Kyssegaden). Dertil kommer, at du vil kunne nyde udsigten ud over Val d'Orcia, som er indbegrebet af toscansk naturidyl.

Tag et kig på de mange feriehuse nær Pienza

Du kan finde masser af skønne ferieboliger nær Pienza her på siden
Hos Toscana Vacanze kan du leje mange smukke feriehuse nær Pienza. Du kan finde lejemål i mange forskellige størrelser og med forskellige faciliteter. Hvad end der skal til for at gøre netop jeres ferie helt perfekt, kan du således finde den rette bolig.

For at gøre det nemmere for dig at finde en lejebolig, kan du søge ud fra en lang række forskellige kriterier. På den måde får du nemt fundet den rette bolig i udvalget af feriehuse nær Pienza.

4 ting, du skal se i Pienza
Der er masser at komme efter i Pienza, og det er derfor også svært at vælge de vigtigste højdepunkter ud. Jeg har dog forsøgt alligevel, så her får du fire ting, du skal se i Pienza.

  • Cattedrale dell'Assunta
  • Val d'Orcia
  • Palazzo Piccolomini.
  • Pieve di Corsignano

Pienza ligger i Val d'Orcia, som med sit bjergfulde og bakkede landskab er et af de smukkeste og mest idylliske områder i hele Toscana. At nyde en solnedgang fra Pienza med udsigt ud over Val d’Orcia er en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for.

Palazzo Piccolomini er en af de bygninger i Pienza, der har tiltrukket sig megen opmærksomhed. Bygningen blev opført som en del af Pave Pius II’s plan om at bygge idealbyen. Det samme gælder den smukke katedral i byen. Begge disse bygninger – samt flere andre smukke renæssanceperler – ligger ved Pienzas centrale torv. Torvet er hjertet i byen og skal ganske enkelt besøges, hvis du ferierer i en af de skønne ferieboliger nær Pienza.

fra Pienza er der nem afgang til at udforske det fantastiske landskab i Val d’Orcia med de bløde bølgende bakker og de karakteriske alleer af cypresser. Der er ligeledes kort afstand til byerne Montalcino. Montepulciano og Siena. Tæt på Pienza er der også en anden lille landsby med det smukke navn: San Quirico d’Orcia. Om den kan jeg kun sige: besøg den, det er en lillle perle!

 

Pieve di Corsignano

Pieve di  Corsignano

I gåafstand lidt uden for Pienza ligger en lille kirke Pieve di Corsignano. Den romanske kirke med tre skibe har sin gamle oprindelse i det 7. århundrede, men den nuværende romanske stil er fra det 12. århundrede. Mens kirkeskibet er relativt tomt, har hvert skib et alter, og til højre for indgangen ses den originale døbefont, hvor både pave Pius II og hans nevø pave Pius III blev døbt.

Picorino ost fra Pienza

Pecorino ost fra Pienza

Pienza er ikke kun kendt for sin skønhed, byen er også berømt for sin pecorinoost. Pecorino di Pienza er en fåreost, der har en historisk oprindelse, ligesom mange af Toscanas vine. Det er angiveligt er det en af de ældste ostetyper i verden. De gamle romere og før dem etruskerne producerede og spiste Pecorino.

Den første weekend i september afholdes Cacio al Fuso. Det er en konkurrence mellem osteproducenter, der finder sted på torvet foran kirken. Deltagerene lægger sig på knæ og skal så rulle en ost så tæt som på en pind, der befinder sig 5-6 m væk. Konkurrencen er blevet afholdt generationer og er meget populær bland de lokale og en fascinerende oplevelse for turister.

Se video fra Cacio al Fuso her  

 

 

 

Billeder fra Pienza

Pienza

Pienza

Pienza

Pienza

Pienza

 

 

 

HVOR LIGGER PIENZA?

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL PIENZA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Siena. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavne    

Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

Retur til forsiden af Siena