Montalcino Toscana ferie| Book din ferie her - ferie i Italien

Montalcino

Book ferie nær Montalcino

Middelalderbyen Montalcino er en lille perle af historie og kunst, der ligger på toppen af en bakke i Vak dÓrcia omgivet af bugnende vinmarker.

Allerede da jeg første gang jeg besøgte byen, følte jeg mig velkommen i de smukke, historiske  snoede  og til tider stejle gader, hvor der mellem husene er udkig til betagende panoramaer af vinmarker.

 

Hvad skal man se i Montalcino?
Selv om det er muligt, vil jeg ikke anbefale køre ind i centrum af byen i bil. Parker i stedet uden for og gå rundt.

Det historiske centrum af Montalcino er domineret af dets imponerende citadel. Bygget i 1361 ud af de eksisterende befæstninger fra det trettende århundrede, blev det en af republikken Sienas republiks sidste forsvarslinje mod Medici-ekspansion. Det hjalp desværre for Siena ikke, da Republikken Firenze under ledelse af Medici familien endte med at få overherredømmet over næsten hele Toscana.

Brunello di Montalcino
Montalcino er uden for Toscana især kendt som byen, hvior der produceres Brunello di Montalcino, en af ​​de mest berømte vine i verden. I midten af ​​1800 tallet begyndte en gruppe vinproducenter at eksperimentere med en klon af den lokale Sangiovese-drue kaldet Brunello. Druen havde den fordel, at den var modstandsdygtig over for vinlus, der var en sygdom, der på den tid hærgede i Chianti området

Ud fra denne drue lykkedes det dem at lave en ny vin, der hurtigt blev kendt langt ud over Brunello for sine mange kvaliteter.  Den første store årgang af Brunello di Montalcino stammer fra 1888 - og der eksisterer efter sigende stadig 2 flasker fra denne årgang!.  

Området omkring Brunello fra langt ind i 1900 tallet meget fattig - og mange valgte at udvandre. I midten af 1960’erne var der kun godt 10 gårde, der producerede vinen, og en hektar vinmark kostede hvad der svarer til kr. 110.000. I dag koster det samme areal lige i underkanten af kr. 4.000.000. Så i dag er der flere hundrede gårde, der producerer vin – og Montalcino  er én af Italiens rigeste byer.

Vinens succes har også medført mange besøgende fra hele verden, så meget at bystyret har været nødt til at indføre restriktioner for ikke at få det lokale miljø helt ødelagt.

Hvor ligger Montalcino?

Hvordan kommer jeg til Montalcino?

Der er mange måder at komme til provinsen Siena. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Siena
Der er ingen internationale lufthavne i Siena. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

Personlig service
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom  Agriturismo, private villaer med egen pool, Luksus boliger, vingårde osv.

På forsiden kan du finde en samlet oversigt over de forskellige typer. Klik her for at komme til forsiden

Tilbage til forsiden af Siena