Montalcino Toscana ferie| Book din ferie her - ferie i Italien

 

 

Book ferie nær Montalcino i Siena provinsen

Montalcino er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

Middelalderbyen Montalcino er en lille perle af historie og kunst, der ligger på toppen af en bakke i Vak dÓrcia omgivet af bugnende vinmarker.

Allerede da jeg første gang jeg besøgte byen, følte jeg mig velkommen i de smukke, historiske  snoede  og til tider stejle gader, hvor der mellem husene er udkig til betagende panoramaer af vinmarker.

 

Hvad skal man se i Montalcino?
Selv om det er muligt, vil jeg ikke anbefale at køre ind i centrum af byen i bil. Parker i stedet uden for og gå rundt.

Det historiske centrum af Montalcino er domineret af dets imponerende citadel. Bygget i 1361 ud af de eksisterende befæstninger fra det trettende århundrede, blev det en af republikken Sienas republiks sidste forsvarslinje mod Medici-ekspansion. Det hjalp desværre for Siena ikke, da Republikken Firenze under ledelse af Medici familien endte med at få overherredømmet over næsten hele Toscana.

Montalcino

Brunello

Montalcino

Brunello di Montalcino
Montalcino er uden for Toscana især kendt som byen, hvior der produceres Brunello di Montalcino, en af ​​de mest berømte vine i verden. I midten af ​​1800 tallet begyndte en gruppe vinproducenter at eksperimentere med en klon af den lokale Sangiovese-drue kaldet Brunello. Druen havde den fordel, at den var modstandsdygtig over for vinlus, der var en sygdom, der på den tid hærgede i Chianti området

Ud fra denne drue lykkedes det dem at lave en ny vin, der hurtigt blev kendt langt ud over Brunello for sine mange kvaliteter.  Den første store årgang af Brunello di Montalcino stammer fra 1888 - og der eksisterer efter sigende stadig 2 flasker fra denne årgang!.  

Området omkring Brunello fra langt ind i 1900 tallet meget fattig - og mange valgte at udvandre. I midten af 1960’erne var der kun godt 10 gårde, der producerede vinen, og en hektar vinmark kostede hvad der svarer til kr. 110.000. I dag koster det samme areal lige i underkanten af kr. 4.000.000. Så i dag er der flere hundrede gårde, der producerer vin – og Montalcino  er én af Italiens rigeste byer.

Vinens succes har også medført mange besøgende fra hele verden, så meget at bystyret har været nødt til at indføre restriktioner for ikke at få det lokale miljø helt ødelagt.

 

 

 

HVOR LIGGER MONTALCINO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

Kør selv ferie til Toscana i Italien

Kør selv ferie til Italien

Fly til toscana på ferien i Italien

Flyrejser til Toscana

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

kontaktinfo

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

portræt

Tilbage til forsiden af Siena