Montepulciano Toscana ferie » Dansk rejsebureau | Book din ferie her

Montepulciano

Hold ferie ved den smukke vin-by

Beliggende på toppen af en ​​bakke i det sydlige Toscana ikke så langt fra Siena finder man middelalderbyen Montepulciano. Den er en sjælden smuk by – der virkelig er et besøg værd. Den er fuld af elegante renæssancepaladser, gamle kirker, charmerende pladser og skjulte hjørner, og fra byen er der nogle fantastiske panorama-udsigter ud over de vidunderlige landskaber i Val d'Orcia- og Val di Chiana-dale.

Montepulcianos strategiske position gør det til et perfekt udgangspunkt for at udforske dette smukke hjørne af Toscana; herfra kan du nå den charmerende Pienza, den termiske landsby Bagno Vignoni, den berømte Montalcino og mange andre fortryllende landsbyer på meget kort tid.

Hvad skal man se i Montepulciano
Montepulciano er en bilfri by,så parker jeres bil uden for den intakte middelalderlige bymur, og og oplev det histioriske centrum af byen pågå-ben .Start f.eks ved Porta al Prato, i den nedre del af byen, og gå op ad gaderne, indtil du når toppen og Piazza Grande, som er byens centrum.

Her ligger rådhuset – Palazzo Communale - hvor man kan komme op i tårnet og nyde en fantastisk udsigt. Der er også en lang række andre historiske bygninger og kirker i byen, som det er værd at aflægge et besøg. Og hvis du trænger til et ”break” undervejs,  er der rig mulighed for at shoppe i de mange småbutikker eller nyde en kop på en cafe.

Uden for bymuren finder man kan man beundre tempio della Madonna di San Biagio, der er tegnet af renæssancekunstnerens Antonio da Sangallo den ældre. Kirken betragtes som en arkitektonisk triumf - så meget at Michelangelo ”kopierede" detaljer fra den, da han lavede de første skitser, hvad der ville blive Peterskirken i Rom.

Vino Nobile di Montepulciano
Men på trods af sin ubestridelige skønhed er Montepulciano nok mest kendt over hele verden for sin Vino Nobile di Mlontepulciano: en af ​​Toscanas mest fremragende vine. Faktisk nyder disse vine nok ikke helt den anerkendelse de fortjener, så derfor er der mulighed for, at købe nogle vine af meget høj kvalitet til prisen.

Gå  derfor ikke glip af et besøg i en af de mange vingårde i området omkring byen. De er ofte interessant ikke alene for deres vine men også deres smukke arkitektur

Begivenheder i årets løb
Hvert år i august konkurrerer de otte distrikter i Montepulciano i Bravìo delle Botti, et væddeløb med vintønder gennem byens ældste gader. Teaterforestillingen Bruscello Poliziano kommer til byen omkring samme tid, mens International Art Workshop byder turister og nysgerrige velkommen med de fineste musikalske og kunstneriske udstillinger. Forhånds-smagninger af Vino Nobile di Montepulciano finder sted i februar: en fristende dato for alle vinelskere!

Typiske retter og produkter
En spadseretur gennem Montepulciano kan passende afsluttes med en middag lavet af de fineste lokale råvarer, såsom Cinta Senese-pølse eller pappardelle-pasta i vildsvinsauce: alt sammen skyllet ned med et glas Vino Nobile. Hvis du elsker frisk pasta, skal du sidde ned foran en tallerken med pici all'aglione (en tyk pasta i hvidløgssauce), et krydderi typisk for Val di Chiana. Og til sidst, gå ikke glip af en Chianina-bøf grillet på bordet.

 

Retur til forsiden af Siena