Montepulciano Toscana Italien ferie| Book din ferie her
Montepulciano

MONTEPULCIANO

Hold ferie ved den smukke vin-by i Siena provinsen i Toscana

Montepulciano er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

 

Middelalderbyen Montepulciano ligger på toppen af en ​​bakke i det sydlige Toscana ikke så langt fra Siena. Den er en sjælden smuk by – der virkelig er et besøg værd. Den er fuld af elegante renæssancepaladser, gamle kirker, charmerende pladser og skjulte hjørner, og fra byen er der nogle fantastiske panorama-udsigter ud over de vidunderlige landskaber i Val d'Orcia- og Val di Chiana-dale.

Montepulcianos strategiske position gør det til et perfekt udgangspunkt for at udforske dette smukke hjørne af Toscana; herfra kan du nå den charmerende Pienza, den termiske landsby Bagno Vignoni, den berømte Montalcino og mange andre fortryllende landsbyer på meget kort tid.

Montepulciano

Montepulciano

Montepulciano

Hvad skal man se i Montepulciano
Montepulciano er en bilfri by,så parker jeres bil uden for den intakte middelalderlige bymur, og og oplev det histioriske centrum af byen pågå-ben .Start f.eks ved Porta al Prato, i den nedre del af byen, og gå op ad gaderne, indtil du når toppen og Piazza Grande, som er byens centrum.

Her ligger rådhuset – Palazzo Communale - hvor man kan komme op i tårnet og nyde en fantastisk udsigt. Der er også en lang række andre historiske bygninger og kirker i byen, som det er værd at aflægge et besøg. Og hvis du trænger til et ”break” undervejs,  er der rig mulighed for at shoppe i de mange småbutikker eller nyde en kop på en cafe.

Uden for bymuren finder man kan man beundre tempio della Madonna di San Biagio, der er tegnet af renæssancekunstnerens Antonio da Sangallo den ældre. Kirken betragtes som en arkitektonisk triumf - så meget at Michelangelo ”kopierede" detaljer fra den, da han lavede de første skitser, hvad der ville blive Peterskirken i Rom.

Vino Nobile di Montepulciano
Men på trods af sin ubestridelige skønhed er Montepulciano nok mest kendt over hele verden for sin Vino Nobile di Mlontepulciano: en af ​​Toscanas mest fremragende vine. Faktisk nyder disse vine nok ikke helt den anerkendelse de fortjener, så derfor er der mulighed for, at købe nogle vine af meget høj kvalitet til prisen.

Gå  derfor ikke glip af et besøg i en af de mange vingårde i området omkring byen. De er ofte interessant ikke alene for deres vine men også deres smukke arkitektur

Montepulciano

afslapning i Montepulciano

Montepulciano

Begivenheder i årets løb
Hvert år i august konkurrerer de otte distrikter i Montepulciano i Bravìo delle Botti, et væddeløb med vintønder gennem byens ældste gader (Se nedenfor). Teaterforestillingen Bruscello Poliziano kommer til byen omkring samme tid, mens International Art Workshop byder turister og nysgerrige velkommen med de fineste musikalske og kunstneriske udstillinger. Forhånds-smagninger af Vino Nobile di Montepulciano finder sted i februar: en fristende dato for alle vinelskere!

Typiske retter og produkter
En spadseretur gennem Montepulciano kan passende afsluttes med en middag lavet af de fineste lokale råvarer, såsom Cinta Senese-pølse eller pappardelle-pasta i vildsvinsauce: alt sammen skyllet ned med et glas Vino Nobile. Hvis du elsker frisk pasta, skal du sidde ned foran en tallerken med pici all'aglione (en tyk pasta i hvidløgssauce), et krydderi typisk for Val di Chiana. Og til sidst, gå ikke glip af en Chianina-bøf grillet på bordet.

Il Bravio delle Botti

Et væddeløb med vintønder 
Der afholdes mange festivaler og konkurrencer i de små byer i Toscana  I Montepulciano har man hvert år et byløb – Bravio delle Botti.

Det er en spændende konkurrence mellem de 8 "contrade" (distrikter) i byen, som søger at vinde "Bravio", det malede stofbanner, der forestiller byens skytshelgen. Vinderne modtager "bravio" i slutningen af ​​løbet på Piazza Grande.

Konkurrencen er meget udfordrende og går ud på at hver contrada skubber enorme og ca. 80 kg. tunge "botti" (vintønder i træ) omkring en kilometer op ad bakke langs de smalle gader i 

Il Bravia della Botti

Montepulcianos historiske centrum.

Hver tønde skubbes af to stærke "spingitori" eller pushere op til målstregen som ligger lige foran den smukke Duomo på Piazza Grande. Undervejs løber mange andre beboere og fans sammen med hvert hold for at opmuntre dem til at fortsætte!

"Il Bravio delle Botti" er gennemsyret af byens traditioner, dens oprindelse går tilbage til det 14. århundrede, hvor løbet rent faktisk blev kørt på hesteryg! Først i nyere tid er løbet blevet transformeret i en konkurrence med tønder. Da Montepulciano er berømt over hele verden for sin fine rødvin "Nobile di Montepulciano", opstod ideen om at bruge vintønder til distrikterne for at konkurrere mod hinanden.

I anledning af løbet  er byen udsmykket med flag og dekorationer, der viser de forskellige kontrada-farver. På selve løbsdagen starter man tidligtbl.a. med optog af de forskellige contradas, der marcherer gennem gaderne udklædt i middelalder-kostymer. Det er en meget fascinerende og flot oplevelse at overvære.

Du kan læse mere  Bravio delle Botti på den officielle hjemmeside http://www.braviodellebotti.com/

 

 

 

HVOR LIGGER MONTEPULCIANO?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL  MONTEPULCIANO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Siena. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- kør selv ferie Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Ingen lufthavn i Siena
Der er ingen internationale lufthavne i Siena. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs mere om fly til Toscana

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

 

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden af Siena

 

Retur til forsiden af Siena