UNESCO's verdensarvliste i Toscana | Book ferie her

 

 

8 uforglemmelige monumenter, byer og landskaber

Toscana er så fascinerende og suggestivt, at det næppe kan forklares med ord: Toscana skal opleves og udforskes førstehånds og deles. Selvom du hører om andres oplevelser, er Toscana noget, du skal se med dine egne øjne. Det er en vigtig del af verdens arv, som vi alle skal glæde os over og bevare og beskytte til  vore efterkommere.

Siden 1982 har UNESCO føjet 8 steder i Toscana til listen over verdensarvsprogrammet - som det seneste er Montecatini terme i 2021 også kommet med.

 

1. Firenze, historiske centrum

Firenze, 'renæssancens vugge' var et centrum for ekstraordinære kunstneriske præstationer gennem hele sin historie. I løbet af det 15. og 16. århundrede, da byen blomstrede under Medici-familien, blev byen beriget med bemærkelsesværdige stykker arkitektur såsom kuppel Santa Maria del Fiore-katedralen designet af Brunelleschi, Palazzo Pitti, Santa Croce og San Lorenzo-kirken. Bemærkelsesværdige kunstværker af kunstnere som Donatello, Michelangelo og Botticelli beskyttes i dag i Firenzes verdensberømte museer.

 

2. Pisa, Piazza dei Miracoli

Pisa er berømt over hele verden takket være sin storslåede domkirkeplads, Piazza dei Miracoli. Pladsen er vært for fire ekstraordinære bygninger, der er nogle af de fineste eksempler på middelalderlig arkitektur, der findes i dag: Katedralen, det enorme baptisterium (det største i verden!), Det skæve tårn og den monumentale kirkegård med sine fresker, fremragende eksempler på historien af italiensk middelaldermaleri fra det 14. og 15. århundrede

 

3. Pienzas historiske centrum

I Pienza hersker renæssancen. Denne by blev fuldstændig genopbygget i midten af ​​det 15. århundrede af Silvio Piccolomini, alias pave Pio II. Han blev født her i 1405, i dengang den ydmyge landsby Corsignano, syd for Siena. Han havde en plan: genopbygge sin hjemby og gøre det til det allerførste eksempel på renæssancens 'ideelle by'. For at gøre dette beskæftigede han Rossellino, en ekspertarkitekt dedikeret til æstetiske humanistiske principper.

Sammen planlagde de det nye bydesign startende fra hovedtorvet - opkaldt efter paven selv, Piazza Pio II. Dette ensemble af geometrisk arrangerede bygninger inkluderer katedralen, Piccolomini-paladset, rådhuset og Ammannati-paladset. Her blev de humanistiske begreber - rationelt design, behagelig æstetik skabt af geometri og gode livsprincipper - anvendt, og Pienza blev taget som eksempel for mange byudviklinger omkring Italien og Europa.

 

4. Midici villaer

Midici villaer i Toscana

I 2013 blev der tilføjet et andet sted til Unesco-verdensarvslisten: det består af 12 villaer rundt om det toscanske landskab og to haver (Boboli i centrum af Firenze og Demidoff Garden i Pratolino) ejet og bygget af Medici-familien mellem den 15. og 17. århundrede.

Haverne repræsenterer fra Medici-familien i Toscana. Medicis er absolut uadskillelige fra Toscana, og deres arv er overalt. Oprindeligt en familie af bankfolk og købmænd, akkumulerede de politisk magt i både Toscana og i hele Europa. Deres dynasti omfattede i sidste ende flere paver, en dronning af Frankrig, plus århundreder med direkte herskende i Firenze og Toscana.

Medici var også berømt efor deres interesse for kunst og videnskab, og dette skinner virkelig igennem i udsmykningen af ​​disse huse, især i det indre af Villa La Petraia.

 

5. Sienas historiske centrum

Siena er et af Italiens fineste eksempler på perfekt bevarede middelalderbyer. Historisk ægthed er det, der gør denne by så speciel. Siena er ikke vokset meget siden det 15. århundrede, og den oprindelige byplan er opretholdt. At gå rundt i dets historiske centrum er som at træde ind i middelalderen, da alle bygningerne er blevet omhyggeligt restaureret og holder Sienas karakteristiske gotiske stil.

 

6. San Gimignanos historiske centrum

Den ultimative middelalderlige bakketopby i Toscana. Et sted, der ser ud til, at det aldrig er kommet videre end i det 13. århundrede, da velhavende familier plejede at bygge tårnhuse for at beskytte sig mod rivaler og vise deres magt. Af de oprindelige 70 står 14 stadig i dag og holder stolt over stenpladserne, springvandene og brøndene.

San Gimignano er et fantastisk sted at opleve middelalderen i alle dens former, lige fra at besøge katedralen og Palazzo del Podestà - smukt dekoreret med freskomalerier fra det 14. århundrede - til at gå sine stengader og klatre op på Torre Grossa.

 

 

7. Val d'Orcia - Toscanas kronjuvel

Val d'Orcia er et landdistrikt syd for Siena, et land med perfekt afrundede bakker, vidder af hvedemarker og rester af gamle bosættelser - broer, klostre, helligdomme, bondegårde - og maleriske bakketopbyer.

Området er erklæret et 'kulturlandskab' af Unesco, og det ser stort set ud som det gjorde i det 15. århundrede, da renæssancens teoretikere etablerede en model for god regeringsførelse og skabte et æstetisk tiltalende landskab og innovative landadministrationssystemer.

 

8. Kurbyen  Montecatinie Terme

 

Montecatini Terme er berømt for sit termiske vand og er en af ​​de største "kurbyer" i Italien.

Grunden herfor blev lagt i slutningen af ​​1800-tallet, hvor Montecatini Terme blev et vigtigt internationalt center for "Belle Epoque", besøgt af kunstnere, musikere og komponister og de "rige og berømte" fra hele Europa såsom Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini , & Richard Strauss, bare for at nævne nogle få

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

INSPIRATION TIL FERIE OG OPLEVELSER

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor se mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, Italien, såom 

 

 

INFO OM ITALIEN

 

Forsikringer

Brug af Internettet på ferier