Bolgheri Toscana ferie | Book din ferie her - Ferie i Italien
Bolgheri vinby i Livorno i Toscana i Italien

BOLGHERI

Hold ferie nær en berømt vinby

Vinbyen er et oplagt mål for en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

Chianti vine
Vine fra Toscana har historisk set for manges vedkommende været synonymt Chianti vine. Og det er da også et område hvor der produceres rigtig meget vin.  Efter 2.verdenskrig  og frem til 1970’erne fokuserede producenterne i området på  kvantitet frem for kvalitet – så meget at vinene næste vatr usælgelige.

DOC klassification
Fra officiel side forsøgte man at skabe grundlaget for bedre vine ved at ”kopiere” det franske system med at klassificere vinene, da man der havde set, at det medførte vine af bedre kvalitet og dermed også mere salgbare internationalt.  Derfor opstod klassificeringen COC (Denominazione di Origine Controllata), der indebar at Chiantivine altid skulle laves på en basis af min. 80% Sangiovese druer.

Det var dog først fra 1980 at det for alvor udmøntede sig i, at der igen blev fokuseret på kvalitet.  Og resultat blev at vine fra Chianti regionen igen indtog deres plads blandt de førende vinområder i verden.

Eksperimenter førte til ny supervin
Der var dog lokale producenter, der gene ville eksperimentere med andre druer. I regionen Livorno, nær den lille landsby Bolgheri startede baron Mario Incisa della Rochetta i 1940’erne nærmest som en slags hobbyprojekt med at eksperimentere med klasiske druesorter kendt fra Bordeaux. Han plantede sine marker til Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. og lavede ud fra dem en ny vin. I starten var det udelukkende til privat forbrug, men fra 1968 blev den også solgt på markedet under navnet Sassicaia. I starten uden den store succes, bl.a. fordi den ikke overholdt klassifikationskravene til Chianti vine om min. 80% indhold af Sangiovese druen., og dermed blev klassificeret som Vino da Tavola, der er en betagnelse for vine af den laveste kvalitet.

Men vinen blev år for år forbedret og i 1978 fik den sit gennembrud i den internationale vinpresse. Det skete da den i en blindsmagning i London slog alle sine konkurrenter – herunder også topvine fra Bordeaux.

Bolgheri

Sassicaia vin

Supertoscanere
Men da den ikke overholdt klassifikationskravene til Chianti vine om min. 80% indhold af Sangiovese druen,og da det samtidigt virkede helt forkert at betegne den som en bordvin, opstod navnet Toscana Superiore – på dansk Supertoscanere.

I 1994 fik vinene fra Bolgheri området deres egen D.O.C klassifikation – og i dag er der ca 50 producenter. Vinene fra området nyder meget stor anerkendelse – og det kan ses på priserne. Bolgheri vine er dyre – nogle af dem endda meget dyre.

Hvis I er på de kanter, vil jeg absolut anbefale et besøg byen Bolgheri et besøg. Alene køreturen op til byen er en oplevelse værd, da det er en ca 5 km lang og meget lige vej med cypresser,der står tæt på begge sider af vejen.

Du kan læse mere om Supertoscanerne her.

Vine fra Maremma regionen
Bolgheri ligger i Livorno regionen.  I regionen Maremma, der ligger lige syd herfor, blev producenterne inspireret af eksperimenterne med at anvende traditionelle franske druesorter. Så hvis I synes denne slags vine er spændende, vil jeg anbefale at aflægge vingårdene i dette område et besøg.  Vinene herfra fik  DOC status i 2011

Vinproducenterne i Maremma, mener selv, deres vine er den bedst bevarede hemmelig i den italienske vinverden. Og sikkert er det i hvert fald, at de laver rigtig gode vine. 

Du kan læse mere om vinene fra Maremma her.

Retur til forsiden om Livorno

 

 

 

HVOR LIGGER BOLGHERI?

 

 

 

 

Læs mere om...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL BOLGHERI?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Livorno. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Livorno.
Der er ingen international lufthavn i Livorno. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs  mere om fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden om Livorno. Klik her