San Galgano klostret Toscana ferie | Book din ferie

 

 

... og myten om Kong Arthur og sværet Excalibur

San Galgano klostret er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

 

Myten om kong Arthur og Excalibur
De fleste kender myten om kong Arthur og Excalibur, sværdet i stenen, et nøgleelement i kong Arthur og hans tapre riddere ved det runde bord. De færrest er til gengæld klar over, at denne ikoniske myte måske er inspireret af historien om et sværd og den unge adelsmand Galgano Guidotti

Ligesom legenden om Arthur er denne historie iboende forbundet med den indre verden, da den begynder med et skift i en tapper ridderliv på grund af en vision fra ærkeenglen Gabriel.

Galgano  Guidotti
Historien udspiller sig i  1100-tallet  hvor Galgano Guidotti -  en ung og rig adelsmand – blev  uddannet i krigskunsten og gjorde sig bemærket  for sin voldelige og hedonistiske tilgang til livet. Alt dette ændrede sig i følgen legenden på grund af indgriben fra Ærkeenglen, der i en dræm viste sig for Galgano, og derved fik ham til at lægge sit liv om. Således oplevede ridderen, der engang var på kanten af ​​ødelæggelse, et skift og blev kendt som Guds ridder.

Sværdet i stenen

Rotonda di Montespie

Selvom han blev latterliggjort af sine kære, besluttede han at blive eremit og følge englens inspiration. Dette skabte naturligvis stærk modstand inden for hans familie, men deres forsøg på at få ham til at skifte mening var forgæves. Ledet af et syn blev han ført op til toppen af bakke ved navnet Montesiepi, hvor  havde han en vision om at opføre et rundt tempel til ære for den hellige jomfru Maria, Gud og Ærkeenglen. Da han klatrede op ad bakken, blev han inspireret til at give afkald på sine verdslige ønsker og stak sit sværd i klippen!

Galgano kanoniseres

Sværdet i stenen Galgano

Galgano fortsatte med at bo på Montesiepi som eremit og blev tilbedt som en hellig.Han døde i 1181 og blev kanoniseret i 1185. Efter hans død i 1182 blev det runde tempel fra hans vision til virkelighed, da den "Rotonda di Montesiepi" cirkulære kirke blev bygget. I dag rummer Montesiepi-kapellet middelalderlige genstande og kunst. Dens midtpunkt, det virkelige sværd i stenen, er nu beskyttet af plexiglas på grund af de forskellige forsøg på at fjerne det og tiltrækker stadig besøgende, der er fascineret af dets historie.

Myten flytter fra Toscana til England
Da en af ​​rundbordets riddere hedder Sir Gawaine (Galganus), er det muligt, at myten om sværdet i stenen blev videregivet til England gennem historierne fortalt af europæiske pilgrimme i middelalderen, da Italiens Via Francigena spillede en vigtig del af europæiske rejser. Historien er efterfølgende blevet vendt om. Hvor Galgano stak sig svær ned i klippen, trak Kong Arthur sværdet Excalibur op fra klippen.

 

San Galgano klostret
Tæt ved den runde kirke  byggede man  fra 1218 et kloster. Det tog 70 år at opføre, men var kun aktivt i en relativt kort periode. Hungersnøden fra 1329 og den efterfølgende pestepidemi fra 1348 indledte dets tilbagegang. I midten af ​​1500-tallet blev klostrets fysiske sammenbrud uundgåelig, da blytaget blev solgt. I slutningen af ​​1700 tallet  blev det ramt af et lyn, der fik de sidste taghvælvinger til at kollapse  Klosteret blev derefter endeligt forladt og står i dag tilbage som en ruin – en kirke uden tag.

Ruinerne af San Galgano klostret er en af de mest imponerende seværdigheder i Val di Merse og udgør det vigtigste eksempel på gotisk-cisterikansk arkitektur på Siena provinsen, faktisk i hele Italien.

 

 

 

HVOR LIGGER GALGANO KLOSTRET?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

Hvordan kommer jeg til San Galgano klostret?

Der er mange måder at komme til provinsen Siena, hvor klostret ligger. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

 

Transport og trafik

Fly til Firenze
Læs om lufthavnen i Firenze

Fly til Pisa
Læs om lufthavnen i Pisa

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom Billeje i Italien

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via linket nedenfor kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

Valg af feriebolig

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor se mange forskellige typer af ferieboliger i Toscana, Italien, såsom