Ferieboliger i Livorno » Dansk rejsebureau | Book din ferie her

Ferieboliger i Livorno

Book ferieboliger i Livorno

Regionen Livorno i Italien udgør godt en tredjedel af Toscanas samlede kyststrækning ud mod det azurblå Middelhav. Regionen er derfor kendt for sine mange smukke og forskellige strande – og kystrækningen har historisk set spillet en vigtig rolle helt tilbage til etruskertiden.

Alle ferieboliger i regionen

Populære destinationer i regionen

Livornos havn har op gennem historien været en vigtig rolle både med hensyn til handel og militært. Det var først etruskerne, siden romerne og i middelalderen bystaten Firenze, der rådede over over havnen og byen.

Medici-familien fra Firenze erklærede den i 1500-tallet en frihavn, hvilket betød at havnen blomstrede op og blev en af de vigtigste i hele Middelhavsområdet. Med  Italiens samling i 1861 mistede byen sin status som frihavn og handlen faldt derfor markant.

Livorno blev hårdt ramt under 2.Verdenskrig. I forbindelse med de Allieredes invasion af Italien i slutningen af krigen blev den udsat for kraftigt bormbardementen af de Allierede styrker. Det betød, at store dele af byen blev ødelagt, og mange historiske bygninger gik tabt.

Efter krigen blev byen genopbygget – og fremstår i dag som en moderne by. Men desværre også uden de historiske bygninger, som ellers præger bybilledet i mange andre italienske byer.

Læs mere om vinbyen Bolgheri

Som en del af Midici-familiens plan for at udbygge og styrke handlen ud fra Livorno blev der i 1600-tallet iværksat et projekt med at bygge et nyt handelsdistrikt – der blev kaldt Venizia Nuova. Som navnet antyder var der en del kanaler i området.

Området blev ikke så hårdt af bormbardementet under 2.verdenskrig som det øvrige Livorno. Derfor er store dele af den oprindelige byplan med kanaler, broer, smalle gader, gamle varehuse samt kirker bevaret – og bestemt et besøg værd.

Elba

I havet vest for Toscana ligger der 7 øer af varierende størrelse. De hedder Elba, Giglio, Giannutri, Pianosa, Montecristo og  Gorgona. Du kan læse mere om øerne her

Den største og nok mest kendte er Elba. Det er en meget smuk, grøn og frodig. Man kan sejle dertil fra havnen i Piombino, der ligger i den sydlige del af regionen Livorno. Du kan finde sejlplaner og priser via dette link.

Jeg har besøgt øen flere gange, senest i sommeren 2019 – og hver gang bliver jeg slået af dens skønhed; de små hyggelige byer og de fantastiske strande med det klare vand – der er perfekt til at bade, snorkle eller dykke i. Det er bare dejligt.

Hvis man rejser til Elba skal være forberedt på, at det er en meget populær feriedestination. Så der er mange mennesker og meget trafik på de smalle og krogede veje. Men på trods af det, synes jeg stadig det er en fantastisk dejlig ø at besøge.

Pianosa

Fra Elba kan man sejle ud til en anden og meget mindre  ø, Pianosa.

Den var i mange år en fængselsø – der husede såvel kriminelle som politiske fanger. I 1980’erne brugte man øen som fængsel for ledende medlemmer af Mafiaen. Og det var først i 1998 at fangerne blev flyttet og fængslet på øen lukket.

I dag fremstår øen som lidt af en spøgelsesby – da alle bygninger stort set er forladte, og der bor kun ganske få mennesker fast på den.

Turister kan besøge den på dagsture med en båd fra Elba. Der er dog for nylig blevet åbnet et lille hotel på øen, så det er muligt at overnatte der.

Hele øen er udlagt som naturreservat – og man kan kun komme rundt på den med guidede ture.

Tæt på det gamle fængsel er det flotte strande med noget helt fantastisk klart vand.  Vær opmærksom på, at der er ikke er mulighed for skygge på stranden – så i middagsheden anbefales det at søge i skygge i området omkring den lille cafe.

Jeg besøgte øen sommeren 2019 – og det var en rigtig fin oplevelse

Capraia

Lidt nord for Elba ligger end anden ø, Capraia.

Den besøgte jeg i sommeren 2018 sammen med min kone – og det var en fantastisk oplevelse.

Vi tog færgen fra Livorno – og det tager ca. 3 timer at komme derover.. Og da Capria er en meget lille ø med kun en enkelt vej, gav det ingen mening at tage bilen med. Så den parkede vi i Livorno og gik ombord på færgen med hver sin rygsæk.  Du kan finde mere info om færgetider og priser her

Capraia  var frem til midten af 1980’erne også en fængselsø.  Så når man dengang tog færgen derover, kunne man opleve, at der også var fanger med på turen.

Når man i dag ankommer med færgen til havnen – Porto Vecchi – så giver det mindelser om at ankomme til de små græske øer.  Det er rigtig dejligt.

Der er to små byer på øen. Det er havnebyen Poto Vecchio og så en lidt større landsby på en nærliggende bakketop, Capraia Isola. Der går en vej mellem de to byer – øens eneste - og hvis man tager bussen, der kører frem og tilbage varer turen ca. 5 minutter. Hvis man vælger at gå, tager det ca. 15 minutter.

Der er en helt speciel og dejlig afslappet stemning på øen. De folk, der besøger øen, har foretaget et meget bevidst valg om af holde ferie ”off the beaten track”. 

Vandet omkring øen er noget af det klareste, jeg endnu har oplevet. Vi tog på en sejltur rundt om øen. Der gjorde vi stop nogle gange undervejs – og hoppede vandet. Det var en fantastisk oplevelse med sigtbarhed op til 40 meter. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vauw!!!

Udvalget af ferieboliger
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster. Og når jeg er ude og besøge mulige nye potentielle boliger, så spørger jeg altid mig selv: "ville jeg selv have lyst til at holde ferie her - eller endnu vigtigere; ville jeg foreslå stedet til vores venner eller børn som feriebolig" 

Det er ud fra de kriterier alle de vingårde, der er vist på denne side, er valgt.

Praktiske oplysninger.
Du kan finde praktiske oplysninger om Italien via disse link

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden