Livorno Toscana Ferie | Book din feriebolig her - Ferie i Italien
Livorno

LIVORNO

Provinsen langs den gamle etruskiske kyst

Provinsen Livorno og dens mange seværdigheder er et oplagt mål på en kør selv ferie til i Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provisen

Regionen Livorno i Italien udgør godt en tredjedel af Toscanas samlede kyststrækning ud mod det azurblå Middelhav. Regionen er derfor kendt for sine mange smukke og forskellige strande – og kystrækningen har historisk set spillet en vigtig rolle helt tilbage til etruskertiden.

Det er en meget smuk region. Men derudover er det også en region, hvor der laves fremragende vin - speciel i området omkring Bolgheri. Derudover er der også som i resten af Toscana en stor produktion af olivenolie. Og så kan du også godt glæde dig over den fremragende mad, når du besøger de mange osterier eller ristorante. Toscana Vacanze har derfor også en række ferieboliger i dette område. Boliger der er oplagte for en kør selv ferie til Italien

 

 

 

LIVORNO BY

 

Havnen i Livorno

Livornos havn har op gennem historien været en vigtig rolle både med hensyn til handel og militært. Det var først etruskerne, siden romerne og i middelalderen bystaten Firenze, der rådede over over havnen og byen.

Medici-familien fra Firenze erklærede den i 1500-tallet en frihavn, hvilket betød at havnen blomstrede op og blev en af de vigtigste i hele Middelhavsområdet. Med  Italiens samling i 1861 mistede byen sin status som frihavn og handlen faldt derfor markant.

Livorno blev hårdt ramt under 2.Verdenskrig. I forbindelse med de Allieredes invasion af Italien i slutningen af krigen blev den udsat for kraftigt bormbardementen af de Allierede styrker. Det betød, at store dele af byen blev ødelagt, og mange historiske bygninger gik tabt.

Efter krigen blev byen genopbygget – og fremstår i dag som en moderne by. Men desværre også uden de historiske bygninger, som ellers præger bybilledet i mange andre italienske byer.

Læs mere om vinbyen Bolgheri

Venezia Nuovo

Som en del af Midici-familiens plan for at udbygge og styrke handlen ud fra Livorno blev der i 1600-tallet iværksat et projekt med at bygge et nyt handelsdistrikt – der blev kaldt Venizia Nuova. Som navnet antyder var der en del kanaler i området.

Området blev ikke så hårdt af bormbardementet under 2.verdenskrig som det øvrige Livorno. Derfor er store dele af den oprindelige byplan med kanaler, broer, smalle gader, gamle varehuse samt kirker bevaret – og bestemt et besøg værd.

Livorno

Mercato centrale

mercato centrale

Mercato Centrale blev bygget i det 19. århundrede og er en stor hal, der mirakuløst overlevede de allieredes bombning fra anden verdenskrig. Det er rent arkitektoniske en af de mest interessante bygninger i Livornoto.Dette unikke marked, huser  flere hundrede boder med med kød,ost, grøntsager osv. samt et meget righoldigt udvalg af fisk og skaldyr.

Livorno Akvarium

Akvariet i Livorno er et godt sted at besøge, hvis du er er på ferie med børn. Det ligger centralt i byen hel tud til vandet og det består at en række forskellige bassiner, hvor der er 300 forskellige arter af fisk og havdyr.

Du kan læse mere om akvaraiet via dette link

livorno Akvarium

La Terrazza Mascagni

LA Terrazza Mascagni

La Terrrazza Mascagni  er er stor plads ud mod havet. Pladsen, der blev anlagt i 1025, er navngivet efter en lokal komponist, Mascagni. Den er med sine markante skakternede fliser  nok den smukkeste plads i Livorno - og fra den er der en pragtfuld udsigt ud over havet. 

Pladsen er meget populær blandt borgene fra - og bliver brugt af mange til deres gåture - la passeggiata - som er en integrerert del af den italienske kultur.

 

 

 

HVOR LIGGER LIVORNO PROVINSEN?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

Læs om de andre spændende oplevelser, der venter dig i Livorno

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL LIVORNO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Livorno. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Livorno.
Der er ingen international lufthavn i Livorno. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs  mere om fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet