Lucignano Toscana ferie | Book feriebolig her - Ferie i Italien

 

 

Autentisk middelalderby i Toscana

 

 

Lucignano er er lille middelalderby, der ligger mellem Siena og Arezzo. Derfor har den haft en strategisk vigtig betydning siden oldtiden og i middelalderen i rivaliseringen mellem de daværende bystater, Siena, Firenze og Arezzo. Toscana Vacanze har en række spændende ferieboliger i nærheden af Lucignano, så der er nemt at aflægge byen et besøg

En befæstet landsby

Lucignano

Tegning fra https://www.visitlucignano.it/

Det er en meget fascinerende lille by, som jeg virkelig vil opfordre Jer til at besøge at besøge.

Den er opbygget i elliptiske cirkler, og er dermed en fantastisk eksempel på middelalderligt anlæg for en befæstet by – og som er bevaret helt frem til i dag.

De gange, jeg har været der på en kør selv ferie til Italien, har jeg parkeret lige uden for bymuren. Jeg er derefter gået ind gennem porten i bymuren og fortsat videre ad de små smalle gader ind til centrum for alle cirklerne og byens hjerte: la Piazza del  Tribunale, hvor også byens rådhus samt kirken Chiesa di San Francesco befinder sig.

Glemt af tiden
Det er som om tiden er gået sporløst hen over Lucignano.  Der er derfor en rolig, afslappet stemning i byen, der giver et sjældent flot indblik i det autentiske Toscana – usopleret af masse turisme.

The Italian Touring Club
The Italian Touring Club har givet givet Lucignano en udmærkelse i form af et Orange flag med følgende begrundelse: "the promotion of cultural heritage, environmental protection, culture, hospitality, access to and availability of resources, the quality of accommodation, catering and local products".

Lucignano er som mange andre små byer i Toscana anlagt på toppen af en bakke. Det skete oprindeligt fordi, det havde en betydning i forhold til at forsvare sig mod eventuelle angribere. Det har ingen betydning i dag – men til gengæld kan man som besøgende glæde sig over den fantastiske udsigt, der er fra byen.

Spredt ud over det nærliggende landskab ligger en række af små spændende byer. Det gælder f.eks. for den lille landsby Gargonza.

Blomsterfestival
Hvert år i de sidste to weekender i maj afholdes der en stor blomsterfestival kaldet Maggiolata. Her bliver foråret og sommerens komme fejret med en parade med store vogne fyldt med figurer og dekorationer, der er pyntede med blomster i alle mulige farver

 

 

 

HVOR LIGGER LUCIGNANO? 

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs mere om de andre spændende byer og steder i provinsen Arezzo

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL LUCIGNANO?