Badeferie i Toscana, Italien | book din ferie her.

 

 

FIND DE MANGE HERLIGE STRANDE

Hvis du gerne vil på badeferie i Toscana er der er mange herlige strande langs vestkysten, hvor du kan få opfyldt dine drømme.

 

Der er en et kæmpe udvalg af strande, du kan besøge - med hver deres karakteristika og kvalitetet. Der er brede sandstrande med lavt vand, der er børnevenlige strande, der er strande med klippeskær over og under vandet og som er perfekte til snorkling eller dykning, der er strande, hvor der er fred og ro - og andre, hvor der er masser af underholdning og aktiviteter, der fashionable strande, hvor mange kommer for at blive set - og der er low key strande. Kort sagt: der er strande for næste en hver smag.

 

Hvis i er afsted på en kørselv ferie til Italien, er det nemt at komme til strandene, hvis I bor i en af feriebolignerne fra Toscana Vacanze

 

Private og offentlige strande

Overordnet set skal man skal altid huske på, at der rent praktisk er to slags strande i Italien. Der er de offentlige, der ligesom i Danmark er gratis at være på og bade fra. Og så er der de private strande. Her skal man betale for at være. Tilgengæld for forbetalingen for man en parasol ofte med et lille bord samt to liggestole. Der er som regel også toiletetter og nogle gange omklædningsrum, man frit kan benytte. Og der kan også være en bruser med ferskvand, så man kan blive skyllet ren for salt og sand, inden man forlader stranden.

 

Personligt har jeg det lidt stramt med disse private strande. Det er mange gange forholdvis dyrt, og jeg bryder mig ikke om at ligge på rad og række med alle de andre under hver sin parasol. Men jeg må omvendt også erkende, at med den meget skarpe sol, der er i Italien, så er det faktisk meget rart at kunne sidde i parasollen beskyttende skygge. Og hvad enten jeg kan li' eller ej, så er det en del af den italienske badekultur. Og når man så ligger der, kan man jo med lige så godt med fordel bruge tid på at betragte, hvordan de italienske familier styrer børnene, eller se hvordan de smukke unge badenymfer og strandløver smører sig ind i sololie og sørger for at vende sig efter solen, så der bliver endnu mere solbrune end de er i forvejen. 

 

God råd, når I skal på stranden

  • Vær forberedt på, at kan være lange køer på vejene ned mod de populære strande - især om søndagen.
  • Parker bilen på en betalings P-plads. Lad være med at bruge tid på at finde en gratis parkering. Det er som at finde en nål i en høstak Og sidst min ikke mindst: lad være med at parkere som italienerne. I vil med stor sandsynlighed få en bøde.
  • Husk en en god solcreme - og smør rigeligt på.. Solen er meget skarp ved havet. Til de mindste er det en god ide med en hat.
  • Giv børnene en t-shirt på uden på badetøjet. Det beskytter mod solen.  
  • Husk de øvrige remedier som solbriller, håndklæder, snorkler osv.
  • På strande med klipper er det en god ide at iføre sig badesko. Indrømmet - det er ikke smart ud. Men klipperne kan være meget, meget skarpe. Jeg har selv prøvet at gå ud uden badesko, og var så uheldig at begge fødder samtidigt fik dybe sår - så meget at det i flere dage stort set var umuligt for mig at gå.
  • På de gratis strande er der ikke toiletter - her må I gå til den nærmeste cafe, og købe en kop espresso, is e.lign., og så låne deres toilet som kunde
  • Husk at medbringe og drikke rigeligt med vand og hold øje med at de mindste også får vædske nok. 
  • Middelhavet bliver hurtigt dybt - så vær forsigtig.
  • Og allervigtigst: NYD DET!!!

 

Hvad er den bedste strand?

Jeg kan og vil ikke anbefale nogle strande frem for andre. Det skyldes, at det er meget subjektivt og individuelt, hvad der er en "god strand". Jeg har nogle personlige favoritter - men det er ikke sikkert det passer til jeres præferencer. Jeg har derfor bestæbt mig på at lave en forholdsvis neutral beskrivelse af enkelte strande, og ud fra det må I så selv afgøre, hvad der passer bedst til Jeres behov.

Toscana Vacenze og ferieboliger ved kysten

Toscana Vacanze har ingen ferieboliger helt ude ved kysten. Det skyldes, at jeg ikke i de nære kystområder har kunnet finde boliger, der lever op til mine krav om autencitet.

Betyder det, at man ikke kan holde en badeferie i Toscana Vacanzes boliger? Nej det gør det bestemt ikke. Jeg vil nemlig anbefale mine gæster, at de lejer en feriebolig længere inde i landet, og så tage en dagstur ud til kysten. Det er nemlig nogle pragtfulde strande. Og nå I så har tilbragt en dejlig dag ved stranden, kan I om aftenen køre hjem til Jeres feriebolig inde i landet igen.

 

 

 

 

 

MINE FORSLAG TIL STRANDE

kort over Toscana

Der er fire af Toscanas provinser, der ligger ud til vestkysten, hvor der er gode badestrande.  Det drejer sig om Lucca, Pisa, Livorno og Grosseto. Nedenfor kan du finde links til beskrivelser af nogle af strandende i disse provinser.

 

Find den rigtig strand for dig

Mine forslag til stranden er på ingen møde udtømmende, der er langt flere strande end, dem jeg har beskrevet.

Du kan selv finde flere strande langs via den glimrende italienske hjemmeside Trovaspiaggi. De har en kortfattet beskrivelse af 183 strande i Toscana. Og du kan desuden selv tilføje nogle filtre, der passer til dine ønsker, så du får en henvisning til de strande, der lige præcis matcher dine ønsker. Siden er både på italiensk og engelsk. Læs mere her

MAEMMA KYSTEN

GROSETTO KYSTEN

 

 

 HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

portræt

Er du i tvivl om hvilke huse til leje i Toscana, der er relevante for dig at kigge nærmere på?

Så må du endelig ikke tøve med at kontakte mig. Jeg har personligt besøgt samtlige af mine samarbejdspartnere, så jeg ved, hvordan hvert eneste af udlejningshusene her på siden er.

 

Venlig hilsen

Carsten Møller

Ejer af Toscana Vacanze

telefon

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Inspiration til ferie og rejser 

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana

Det er mit mål at give mine kunder muligheden for at udleve drømmen om en god ferie i Toscana, Italien. Derfor har jeg nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana. Her har man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie.

Det gælder hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur.

Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

 

PRAKTISK INFO