Bedste strande i Livorno Toscana, Italien | book ferie her.
Strande i Livorno i Toscana i Italien

STRANDE I LIVORNO PROVINSEN

Gå på opdagelse langs den "etruskiske kyst"

Disse strande er et must see på en kør selv ferie til Italien, hvor I bor i en af ferieboligerne i provinsen

 

Hvis du gerne vil på badeferie i Toscana er kysten langs provinsen Livorno et oplagt valg. Kysten kaldes meget ofte den "etruskiske kyst". Det er et af de mest interessante kystområder i Toscana. Der er mange spor af etruskisk arv, gennemsigtigt hav, gamle landsbyer beliggende på bakker, naturparker, en af ​​verdens mest berømte vine (Bolgheri)  og lækre fisk og skaldyrsretter. Provinsen Livorno inkluderer nogle af de mest berømte og bedste toscanske strande.

Private og offentlige strande
Man skal altid huske på, at der rent praktisk er to slags strande i Italien. Der er de offentlige, der ligesom i Danmark er gratis at være på og bade fra. Og så er der de private strande. Her skal man betale for at være. Tilgengæld for forbetalingen for man en parasol ofte med et lille bord samt to liggestole. Der er som regel også toiletetter og nogle gange omklædningsrum, man frit kan benytte. Og der kan også være en bruser med ferskvand, så man kan blive skyllet ren for salt og sand, inden man forlader stranden.

Personligt har jeg det lidt stramt med disse private strande. Det er mange gange forholdvis dyrt, og jeg bryder mig ikke om at ligge på rad og række med alle de andre under hver sin parasol. Men jeg må omvendt også erkende, at med den meget skarpe sol, der er i Italien, så er det faktisk meget rart at kunne sidde i parasollen beskyttende skygge. Og hvad enten jeg kan li' eller ej, så er det en del af den italienske badekultur. Og når man så ligger der, kan man jo med lige så godt med fordel bruge tid på at betragte, hvordan de italienske familier styrer børnene, eller se hvordan de smukke unge badenymfer og strandløver smører sig ind i sololie og sørger for at vende sig efter solen, så der bliver endnu mere solbrune end de er i forvejen. 

 

God råd, når I skal på stranden

  • Ved de populære strande bør I altid stille bilen på en betalings P-plads. Lad være med at bruge tid på at finde en gratis parkering. Det er som at finde en nål i en høstak Og sidst min ikke mindst: lad være med at parkere som italienerne. I vil med stor sandsynlighed få en bøde.
  • Husk en en god solcreme. Solen er meget skarp ved havet. Til de mindste er det en god ide med en hat.
  • Giv børnene en t-shirt på uden på badetøjet. Det beskytter mod solen.  
  • Husk de øvrige remedier som solbriller, håndklæder, snorkler osv.
  • På strande med klipper er det en god ide at iføre sig badesko. Indrømmet - det er ikke smart ud. Men klipperne kan være meget, meget skarpe. Jeg har selv prøvet at gå ud uden badesko, og var så uheldig at begge fødder samtidigt fik dybe sår - så meget at det i flere dage stort set var umuligt for mig at gå.
  • På de gratis strande er der ikke toiletter - her må I gå til den nærmeste cafe, og købe en kop espresso, is e.lign., og så låne deres toilet som kunde
  • Husk at medbringe og drikke rigeligt med vand og hold øje med at de mindste også får vædske nok. 
  • Middelhavet bliver hurtigt dybt - så vær forsigtig.
  • Og allervigtigst: NYD DET!!!

 

Hvad er den bedste strand?
Jeg kan og vil ikke anbefale nogle strande frem for andre. Det skyldes, at det er meget subjektivt og individuelt, hvad der er en "god strand". Jeg har nogle personlige favoritter - men det er ikke sikkert det passer til jeres præferencer. Jeg har derfor bestæbt mig på at lave en forholdsvis neutral beskrivelse af enkelte strande, og ud fra det må I så selv afgøre, hvad der passer bedst til Jeres behov. 

Find den rigtig strand for dig
Du kan selv tjekke de forskellige strande langs kysten via den glimrende hjemmeside "Trova spiaggi". De har en kortfattet beskrivelse af 183 strande i Toscana. Og du kan desuden selv tilføje nogle filtre, der passer til dine ønsker, så du får en henvisning til de strande, der lige præcis matcher dine ønsker. Læs mere her

Livorno

strand

Strandene omkring byen Livorno kaldes ofte som de bedste og smukkeste strande i hele Toscana. Det vigtigste kendetegn ved strandene er at der er klippekyst, også under vandet og derfor er kysten perfekt til dykning.

Castiglioncello.

strand

Castiglioncello er en lillle by, der ligger på et forbjerg omgivet af fyrreskove og bakker, der går direkte ned til havet og danner klinter, små fjorde, bugter og sandstrande.

Castiglioncello har været et berømt badested siden det 1800 taller. I dag er Castiglioncello surfers paradis, især ved det såkaldte “Rocky point”.

Rosignano Solvay.

strand

Strandene ved byen Rosignano Solvay er med rette kendte for deres fine hvis sand. De er desuden meget børnevenlige og er dermed perfekte til dem, der søger en afslappende og fredelig strandtur. Marinaen Cala de ‘Medici er en af ​​de vigtigste i området med 650 bådpladser, yachtklubben og sejlerskolen.

Tæt ved kysten ligger der en fabrik, Solvay, De udleder naturlig limstens-pulver, hvilket gør strandene ekstra hvide. Firmaet forklarer selv på deres hjemmeside, at det på ingen måde har nogen negativ indvirkning på kvaliteten af hverken stranden eller vandet. Du kan læse mere her

Vada 

strand

Vada di Rosignano Marittimo er berømt takket være sine hvide sandstrande og det azurblå vand, der minder et lille tropisk paradis ... Der er både private strande såvel som en stor offentlig strand, alt sammen omgivet af grønne fyrreskove. Vada er både afslappende og spændende, og der er mange aktiviteter åbne for turister, især sejlads.

Marina di Cecina

strand

Cecina tilbyder besøgende et tæt fyrretræ og 15 kilometer sandstrand. I Marina di Cecina er havet utroligt rent og meget tilgængeligt. Der er både private strande såvel som offentlige strande.

Marina di Bibbona

strand

Bibbona er en charmerende by omgivet af natur, og Marina di Bibbona er et yndet turistmål ikke kun til afslapning, men også til sport og underholdning. Den lange strand i Marina di Bibbona er oversået med klitter og fyrreskove. Der er både offentlige gratis strande og private betalingsstrande

Castagneto

strand

Marina di Castagneto har en ren, bred sandstrand og klart vand,  der er omgivet af fyrretræer. Der er både privat betalingsstrande med moderne badefaciliteter og offentlige strande kaldet “Punti Azzurri” med basale faciliteter til rådighed.

Dette er et fremragende sted for discipliner som windsurfing og kitesurfing, som kræver stærk vind og et roligt hav

San Vincenzo

strand

Brede strande med fint, lyst sand, der både er offentlige (=gratis) og private betalingsstrande.  Havvandet er krystalklart, den fugtige luft og lette havbrise gør vandsport sjovere.

Spredt langs kysten er der en række udkigssteder og gamle befæstninger, herunder det gamle San Vincenzo-tårn, som engang blev brugt til at forsvare kysten mod angreb fra pirater. San Vincenzo er et velkendt internationalt turistmål, hvor afslappende ferier kan nydes året rundt.

Quercianella

strand

Langs kysten fra Livorno til Quercianella passerer man høje klipper og klart vand, et paradis for fiskere, dykning og snorkelelskere.

Quercianellas klippekyst er omgivet af smukke villaer bygget i 18 og 1900 tallet.

Golfo di Baratti

strand

Baratti  er med sin uspolerede natur det ideelle sted for turister, der søger et kystnært tilbagetog. Der er en lille turisthavn og muligheder for at dykke og snorkle. Ved havnen står Baratti Tower fra det 15. århundrede.

Piombino

strand

Byen Piombino er blandt mange danskere nok mest kendt for sin havn, hvorfra man sejler til Elba.

Men der har også nogle fine sandstrande. Piombinos kystområde 

Capraia

Capraia

Øen Capraia, der ligger ca 3 timers sejlads ud fra Livorno er et meget spændende sted at besøge - især hvis du godt kan li' at prøve at komme "off the beaten track". 

Vandet er noget at det klareste, jeg har oplevet i Middelhavet  og er derfor perfekt til at snorkle. Der er ikke mange strande, og de der er, er ikke børnevenlige. De er klippefyldte og faktisk lidt svære at komme til. Men vandet er til gengæld fuldstændig fantastisk!!!

Elba

Elba strand

Elba er en vidunderlig, der ligger en times sejlads ud for havnebyen Piombino. 

Om sommeren er der rigtig mang turister, men på trods af det elsker jeg alligevel stemningen på øen. Den er meget grøn og frodig, så det en smuk fornøjelse at køre rundt på den.

Der er mange strande - og langt de fleste er der gode veje ud til. UUdfordringen er at der er så mange turister, at det kan være svært at finde en p-plads. Så du må væbne dig med tålmodighed. De er umagen værd, da strandene og vandet er vidunderlige.

Toscana Vacenze og ferieboliger ved kysten
Toscana Vacanze har ingen ferieboliger  langs Livorno-kysten. Det skyldes, at jeg ikke har kunnet finde boliger, der lever op til mine krav om autencitet. Så jeg vil i stedet anbefale mine gæster, at leje en feriebolig længere inde i landet, og så tage en dagstur ud til kysten. Det ernemlig nogle pragtfulde strande.

 

 

 

HVOR LIGGER LIVORNO KYSTEN?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - inspiration til ferier og oplevelser

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL STRANDENE I LIVORNO?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Livorno. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Livorno.
Der er ingen international lufthavn i Livorno. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs  mere om fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden om Livorno. Klik her

Retur til siden om badeferie i Toscana. Klik her