Cinque terra Toscana, ferie| Book din feriebolig her

 

 

5 smukke byer, der ligger ud til Middelhavet

Byerne et interessante stop på en kør selv ferie til Italien hvor I bor i en af de dejlige ferieboliger i Toscana

 

Cinque Terre er 5 små middelalderlandsbyer, der ligger lidt nord Toscana i provinsen Ligurien. Landsbyerne ligger på rad og række langs stejle klipper direkte ud til Middelhavet.

Byerne og en nationalpark, der ligger i området omkring dem har været på UNESCOS verdensarvsliste siden 1997.

Byerne i Cinque terre er hver især meget smukke, farverige og charmerende, og jeg kan på det varmeste anbefale, at I aflægger dem et besøg.

Men I skal samtidigt være forberedt på, at der i højsæsonen er rigtig mange andre, der har fået det samme ide.  Så hvis I har mulighed for det, er det en fordel at aflægge byerne et besøg i løbet af foråret eller efteråret. Så er der bedre plads.

 

Hvordan kommer  vi til Cinque Terre?

Man kan naturligvis køre til Cinque Terre. Men vær opmærksom på, at det specielt i højsæsonen kan være meget svært og dyrt at finde p-plads

 

Tag toget

Jeg vil derfor anbefale jer at tage toget fra havnebyen La Spezia, der ligger syd for Cinque Terre.

Fra La Spezia afgår Cinque Terre Express. Den holder i alle byerne Monterosso, Riomaggiore, Manarola, Corniglia og Vernazza. Hver station har en række kort og trykte køreplaner, som turister kan tage med

Læs mere om Tog til Cinque terre

 

Tag en vandretur mellem byerne

Vandreture i Cinque terre

Den bedste måde at opleve byerne er at vandre på en af de mange stier, der for binder dem. Den mest kendte kaldes Sentiero Azzurro – men der mange andre at vælge imellem  af forskellige længde og sværhedsgrad.

De stejleste dele af stier er mod nordvest, mellem Monterosso og Vernazza, og også fra Vernazza til Corniglia. Stierne bliver fladere mod Riomaggiore, og faktisk er den sidste strækning for det meste langs en tunnel.

Du kan læse mere om stierne på hjemmesiden ”In Cingue terre

 

Der går også både mellem byerne

Der går regelmæssigt færger mellem alle buerne om sommeren – og det er behagelig måde ats komme frem på.  Bådene ligger til lige i centrum af byerne  -undtagen ved Corniglia der ligger højt hævet over vandet. Du kan finde priser og sejltider på hjemmesiden ”In Cinque Terre

Rigtig mange vælger at parkere bilen enten nord eller syd for området, og så lave en kombination af  togtur, vandring og sejllads med båd frem og tilbage. Vær opmærksom på, at det kan være meget varm oplevelse i højsæsonen – og det er derfor vigtigt at sørge for at drikke meget vand undervejs og smøre godt med solcreme på. Det er især vigtigt hvis der er børn med på turen. En vandretur mellem alle byerne er ca 15 km lang.

Men da såvel tog som både forbinder alle byerne, behøver man ikke gå hele ruten. Hvis benene bliver trætte eller varmen for slem, er det nemt at stige på et tog eller hoppe ombord på en båd.

  

 

Hvornår er det bedst at besøg Cinque Terre?

Jeg ved jo godt at rigtig mange af praktiske årsager, er nødsaget til at besøge Cinque terre om sommeren - da det er på denne tid af året, de er på ferie i Italien.

Men desværre er det den værste tid på året at besøge de smukke og charmerende byer. I sommermånederne er der nemlig propfyldt - som i virkelig propfyldt med turister fra hele verden. Og da byerne reelt set er nogle små byer, kan det store antal besøgende virke næsten skræmmende. 

Derfor er mit råd til jer: besøg byerne i foråret eller om efteråret. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så sørg for at være forberedt på, at I vil skulle dele byerne med rigtig mange andre mennesker.

 

 

 

BYERNE I CINQUE TERRE

Riomaggiore

Riomaggiore i Cinque terre i Italien

Den sydligste by, Riomaggiore har sit navn fra ​​de karakteristiske tårnhuse, der er bygget langs floden (Rio). Det er det første stop med regionaltoget fra byen La Spezia.

Det er den største af de fem byer og er ofte udgangspunktet for at udforske de andre fire og de over 120 km stier langs kysten og i bakkerne lidt længere inde i landet.

 

 

Manorla

Næste stop på ruten er Manarola.  Men sine bygninger og huse var den – er det stadig  berømt for sin vinproduktion. Selve navnet er et bevis på det landbrugssamfund, der gik hånd i hånd med fiskeriet da det stammer fra dialektordet for "møllehjul" (du vil se hjulet langs hovedgaden lige under kirketårnet og floden, der strømmer ned til havet). Den maleriske og isolerede by har mange terrasser, hvorfra der en betagende udsigt ud over det azurblå Middelhav.

Manorla i Cinque Terre i Italien

 

 

 Corniglia

Corniglia i Cinque Terre i Italien

Corniglia er nok den ældste af de fem byer, og den troner højt på en klippetop, der tilbyder sine besøgende fantastiske panorama  udsigter ud over havet.

Byen var oprindeligt en romersk borg – og hed oprindeligt ”gens Cornelia”. I modsætning til de 4 andre byer har en den ingen havn.  Man kan enten tage en bus derop, eller gå via de meget stejle trapper, kaldet Lardarina-trapperne med næste 400 trin. De seje går op – de kloge ta’r bussen og så går de ned ad trapperne.

Hvis du holder af at vandre kan du fortsætte ind til landsbyen San Bernadino. Den er et besøg værd for sin ro og en af ​​de bedste udsigter i Cinque Terre.

 

 

Vernazza

Vernazza var oprindeligt en befæstet by med et stærkt militært forsvar, sandsynligvis brugt som en havn til forsvar mod invaderende pirater.

I dag hersker der en fredelig og hyggelig stemning i byen med fortovscefeer og små butikker. Her kan I nyde en kop kaffe eller et køligt glas hvidvin – og dyrke en af mine yndlingsbeskæftigelser: at kigge på andre mennesker.

Uden for havnen er der langs molen en lille strand, hvor der et muligt at tage en dukkert i vandet.

VErnazza i Cinque Terre i Italien

 

 

Monterosso

Monterosso i Cinque i Italien

Monterosso er opdelt i en gammel og ”ny” by, der er forbundet af en lille tunnel på ca. 100 meter.

Byen var oprindeligt kun tilgængelig enten med båd eller muldyrstier, der førte inde i landet, og den var virkelig isoleret, indtil jernbanen kom igennem i slutningen af ​​1800-tallet.

Der er nogle brede og familievenlige sandstrande midt i byen. Her står der parasoller på rad og række – og der er mange små isbutikker og cafeer.

 

 

 

HVOR LIGGER CINQUE TERRE?

 

 

 

 

LÆS MERE OM

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - inspiration til ferier og oplevelser

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

PORTRÆT

Er du i tvivl om hvilke huse til leje i Toscana, der er relevante for dig at kigge nærmere på?

Så må du endelig ikke tøve med at kontakte mig. Jeg har personligt besøgt samtlige af mine samarbejdspartnere, så jeg ved, hvordan hvert eneste af udlejningshusene her på siden er.

 

Venlig hilsen

Carsten Møller

Ejer af Toscana Vacanze

TELEFONNUMRE