Cinque terra Toscana, ferie| Book din feriebolig her

CINQUE TERRE

5 smukke byer, der ligger ud til Middelhavet

Byerne et interessante stop på en kør selv ferie til Italien hvor I bor i en af de dejlige ferieboliger i Toscana

 

Cinque Terre er 5 små middelalderlandsbyer, der ligger lidt nord Toscana i provinsen Ligurien. Landsbyerne ligger på rad og række langs stejle klipper direkte ud til Middelhavet.

Byerne og en nationalpark, der ligger i området omkring dem har været på UNESCOS verdensarvsliste siden 1997.

Byerne i Cinque terre er hver især meget smukke, farverige og charmerende, og jeg kan på det varmeste anbefale, at I aflægger dem et besøg.

Men I skal samtidigt være forberedt på, at der i højsæsonen er rigtig mange andre, der har fået det samme ide.  Så hvis I har mulighed for det, er det en fordel at aflægge byerne et besøg i løbet af foråret eller efteråret. Så er der bedre plads.

Den bedste måde at opleve byerne i Cinque terre på er under alle omstændigheder ved at vandre ad de i alt 15 km lange vandrestier, der forbinder dem.  Parker Jeres bil ved enten den nordligste eller sydligste – og tag regionaltoget tilbage til bilen, når I er færdige med at vandre. Toget standser ved alle byerne, så I behøver ikke at gå ruten, hvis benene blive trætte.

Det er også muligt at sejle frem og tilbage mellem byerne.

 

 

 

BYERNE I CINQUE TERRE

Riomaggiore

Den sydligste by, Riomaggiore har sit navn fra ​​de karakteristiske tårnhuse, der er bygget langs floden (Rio). Det er det første stop med regionaltoget fra byen La Spezia.

Det er den største af de fem byer og er ofte udgangspunktet for at udforske de andre fire og de over 120 km stier langs kysten og i bakkerne lidt længere inde i landet.

 

 

Manorla

Næste stop på ruten er Manarola.  Men sine bygninger og huse var den – er det stadig  berømt for sin vinproduktion. Selve navnet er et bevis på det landbrugssamfund, der gik hånd i hånd med fiskeriet da det stammer fra dialektordet for "møllehjul" (du vil se hjulet langs hovedgaden lige under kirketårnet og floden, der strømmer ned til havet). Den maleriske og isolerede by har mange terrasser, hvorfra der en betagende udsigt ud over det azurblå Middelhav.

 

 

 Corniglia

Corniglia er nok den ældste af de fem byer, og den troner højt på en klippetop, der tilbyder sine besøgende fantastiske panorama  udsigter ud over havet.

Byen var oprindeligt en romersk borg – og hed oprindeligt ”gens Cornelia”. I modsætning til de 4 andre byer har en den ingen havn.  Man kan enten tage en bus derop, eller gå via de meget stejle trapper, kaldet Lardarina-trapperne med næste 400 trin. De seje går op – de kloge ta’r bussen og så går de ned ad trapperne.

Hvis du holder af at vandre kan du fortsætte ind til landsbyen San Bernadino. Den er et besøg værd for sin ro og en af ​​de bedste udsigter i Cinque Terre.

 

 

Vernazza

Vernazza var oprindeligt en befæstet by med et stærkt militært forsvar, sandsynligvis brugt som en havn til forsvar mod invaderende pirater.

I dag hersker der en fredelig og hyggelig stemning i byen med fortovscefeer og små butikker. Her kan I nyde en kop kaffe eller et køligt glas hvidvin – og dyrke en af mine yndlingsbeskæftigelser: at kigge på andre mennesker.

Uden for havnen er der langs molen en lille strand, hvor der et muligt at tage en dukkert i vandet.

 

 

Monterosso

Monterosso er opdelt i en gammel og ”ny” by, der er forbundet af en lille tunnel på ca. 100 meter.

Byen var oprindeligt kun tilgængelig enten med båd eller muldyrstier, der førte inde i landet, og den var virkelig isoleret, indtil jernbanen kom igennem i slutningen af ​​1800-tallet.

Der er nogle brede og familievenlige sandstrande midt i byen. Her står der parasoller på rad og række – og der er mange små isbutikker og cafeer.

 

 

 

HVOR LIGGER CINQUE TERRE?

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL BYER OG ATTRAKTIONER?

 

Find feriebolig

Termiske bade

Italiensk mad

Garfagnana

Vin fra Toscana

Historiske byer i Toscana

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

Kør selv ferie Italien

Fly til  Toscana

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Nyttig viden

Info om Italien

Jeres forsikringer

Wifi på ferien

Lejebetingelser

Italiensk parlør

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig