Cinque_terre_historie | Book ferie hos Toscana Vacanze her
Cique terre italien

HISTORIEN OM CINQUE TERRE

Et eftertragtet område gennem årtusinder

Området, hvor Cinque terre ligger, hedder Ligurien - og fund af  knogler og redskaber beviser, at det var beboet allerede i bronzealderen.

De gamle romere besatte området efter hårde kampe med oprindelige beboere.  Området var af stor strategisk betydning for at kunne kontrollere havet ud for kysten – både af hensyn til handlen langs kysten og ud fra et militært synspunkt.

Kampen om at kontrollere området fortsatte op gennem histioren. Derfor blev det skiftevis belejret af ”barbariske” stammer fra det nordlige Europa, og derefter af byzantinere og senere langobarderne.

I det 11. århundrede regerede den toscanske Obertengo-familie området. I den periode begyndte de lokale beboere af bosætte sig i små landsbyer langs kysten. Samtideigt startede det imponerende arbejde, som vi stadig kan beundre i dag. Indbyggerne forvandlede de naturlige skove og  stejle skråninger til dyrkede terrasser, byggede stenmure og plantede vin. Landsbyerne var ofte under angreb af pirater, så vagter holdt øje med havet fra mange vagttårne.

I det 12. århundrede blev regionen en del af republikken Genova. Dengang tog det to dage at sejle fra landsbyerne til Genova. På dette tidspunkt var kysten berømt for sin fremragende vin.

I det 15. århundrede begyndte de lokale at bruge navnet "Cinque Terre".

I løbet af det 16. århundrede var der mange piratangreb mod den liguriske kyst. Heldigvis havde landsbyerne i Cinque Terre et stærkt forsvarssystem.

I det 17. århundrede ødelagde en frygtelig storm afgrøden, så landsbyerne havde brug for hjælp fra Genova.

I midten af ​​1800-tallet kom handlen med vin  tilbage og det udnyttede beboerne i de 5 landsbyer til at plante endnu meres på de omkringliggende marker

I 1870 blev Italien samlet og som et middel til at binde landet sammen, blev der anlagt mange nye jernbanelinjer. Kystlinjen mellem Genova og Rom gik gennem Cinque Terre, så landsbyerne kunne nås med tog.

I 1960'erne var den snoede kystvej færdig; det byder på en fantastisk udsigt over landsbyerne og havet.

I 1970'erne blev en amerikansk rejseskribent fortryllet af de fem stille, skjulte landsbyer og fablede om Cinque Terre i sine guidebøger. Siden da har mange rejsende nydt gæstfriheden hos indbyggerne i Cinque Terre.

Siden 1997 har Cinque Terre været på UNESCOs verdensarvsliste.

I 1999 blev Cinque Terre National Park grundlagt

 

 

 

HVOR LIGGER CINQUE TERRE?

 

 

 

LÆS MERE OM

 

Læs mere om de 5 små landsbyer, der udgør Cinque terre.

Læs mere om om hviordan du kan komme til og rundt i Cinque terre med tog

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetemaer - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL TOSCANA?

 

Der er mange måder at komme til  Toscana. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Lufthavne i Toscana
Der er en lufthavn i Pisa. Men man kan også flyve til lufthavnen i Firenze

Læs mere om fly til Toscana

 

Tansport rundt i Toscana
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden