Ferieboliger i Livorno, Toscana, Italien | Book din ferie her
Capraia - en smuk ø i havet ud for Toscana i Italien

FERIE PÅ ØEN CAPRAIA

Middelhavsø med krystal klart vand

 

Den lille øn Capraia ligger ca. 3 timers sejlads fra Livorno midt ude i det pragtfulde blå Middelhav.

Den besøgte jeg i sommeren 2018 sammen med min kone – og det var en fantastisk oplevelse.

Vi tog færgen fra Livorno, og da Capria er en meget lille ø med kun en enkelt vej, gav det ingen mening at tage bilen med. Så den parkede vi i Livorno og gik ombord på færgen med hver sin rygsæk.  Du kan finde mere info om færgetider og priser her

Capraia  var frem til midten af 1980’erne også en fængselsø.  Så når man dengang tog færgen derover, kunne man opleve, at der også var fanger med på turen.

Alle der har prøvet en ø-hopper-ferie i Grækenland, vil ved ankomsten til Porto Vecchio på Capraia få en deja-vu-oplevelse. Der hersker den samme kaotiske, anarkistiske og lettere hektiske stemning blandt de personer, der enten skal af eller på færgen. Gående passagerer bliver blandet med biler, motorcykler og fragt i ét kæmpestort rod. Der er meget langt til de nummererede båse til biler man i Danmark finder f.eks. ved Molsfærgen. Men det fantastiske er, at det fungerer – og jeg synes det er dybt fascinerende.

Det var derfor med en rigtig god følelse i kroppen min kone og jeg forlod færgen og vandrede ind  ad kajen. Det første vi gjorde var at sætte os ind på en café, drikke en espresso og forsøge at skabe os et overblik og øen og planlægge næste træk.

Det var nu rimeligt nemt at få overblik over øen. Det er nemlig en meget lille ø. Der er kun to små byer. Den ene er havnebyen Porto Vecchio. Den anden er en lidt større landsby på en nærliggende bakketop, Capraia Isola. Der går en vej mellem de to byer – øens eneste - og hvis man tager bussen, der kører frem og tilbage varer turen ca. 5 minutter. Hvis man vælger at gå, tager det ca. 15 minutter.

Der er en helt speciel og dejlig afslappet stemning på øen. De folk, der besøger øen, har foretaget et meget bevidst valg om af holde ferie ”off the beaten track”. En stor del af de besøgende kommer med færgen fra Livorno, og resten kommer selv sejlende i deres egne både, der fylder godt op på kajpladserne i Porto Vecchio.

 

Hvad skal man lave på på Capraia?
Tja – så lidt som muligt. Både af lyst men også af nød, for der er faktisk ikke alverden at give sig til.

Størstedelen af øen er ubeboet, så man kan gå nogle fine ture rundt i landskabet. Om sommeren skal man dog passe på med solen. Der bliver meget varmt, og da der ikke er nogle skove på øen, kan man ikke finde skygge. Så husk rigeligt med vand og en hat med skygge.

Det største aktiv ved øen for en tilrejsende turist er havet omkring den. Vandet er noget af det klareste, jeg endnu har oplevet. Vi tog på en sejltur rundt om øen. Der gjorde vi stop nogle gange undervejs – og hoppede vandet. Det var en fantastisk oplevelse med sigtbarhed op til 40 meter. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vauw!!!

Der er ingen sandstrande på øen. De er alle klippefyldte både over og under vandet. Og de fleste af dem er forholdsvis svært tilgængelige med stejle trapper og klatreture over klipper. Så øen er ikke velegnet til badeferie med små børn. Men for alle der f.eks. elsker af snorkle og dykke, er øen og havet omkring den en rigtig dejlig oplevelse.

Capraia

Capraia

Capraia

Capraia

Toscana Vacanze og Capraia
Toscana Vacanze har desværre ingen boliger på øen. Men det skal ikke afholde mig fra at give den mine varmeste anbefalinger. Hvis du har lyst til og mod på at opleve noget lidt ud over det sædvanlige er en tur til Capraia en oplagt mulighed. Så læg en tur til øen ind som et afbræk i ferien på fastlandet. Parker bilen i Livorno og hop ombord på færgen. Jeg lover dig, I vil ikke komme til at fortryde det. Og når I så er tilbage på fastlandet, kan du leje en af mine ferieboliger der. 

God fornøjelse!

 

 

 

HVOR LIGGER CAPRAIA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

Rejsetema - og inspiration til oplevelser og ferier

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL CAPRAIA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Livorno. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Livorno.
Der er ingen international lufthavn i Livorno. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Læs  mere om fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Retur til forsiden om Livorno. Klik her