Loro Ciuffenna ferie iToscana | Book hos Toscana Vacanze

 

 

Smuk og chamerende lille landsby

Byerne et interessante stop på en kør selv ferie til Italien hvor I bor i en af de dejlige ferieboliger i Toscana

 

Loro Ciuffenna ligger tæt på Firenze, og den glimrer med små maleriske gader, enestående panoramaudsigt og en historie, der er der er tæt forbundet med Firenze .

Vejen ad bakkerne op til den lille by i 320 meters højde slynger sig i bløde hårnålesving i alle retninger – så turen derop giver en fantastisk udsigt ud over landskabet.

Loro Ciuffenna blomstrede op i middelalderen på grund af sin nærhed til Firenze og Arezzo - hvor de rige mennesker fra de store byer flyttede ud i deres andet hjem. Byen er bygget op omkring en enkeltbuet romansk, og det koncentrerede historiske centrum og de velbevarede huser og gader har givet landsbyen prædikatet ”Borghi più belli d'Italia”, dvs. en af de ”smukkeste små byer i Italien”

Byen blev grundlagt af etruskerne, men  navnet Loro, der stammer fra det latinske ord Laurus (bugttræ), blev brugt for første gang i 1050, mens Ciuffenna er navnet på den flod, der løber gennem byen. De to navne to blev kombineret i 1863.

En af byens særegenheder er Ciuffenna -floden, der løber gennem en kløft og blev brugt i århundreder til at drive møller, der producerede kastanjemel (et traditionelt produkt i området). Her findes også den ældste fungerende vandmølle i Toscana, sandsynligvis bygget omkring 1100.

Loro Giuffenna

Loro Ciuffenna

Loro Ciuffenna

Loro Ciuffenna

 

 

 

HVOR LIGGER LORO CIUFFENNA?

 

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA - FORSLAG TIL BYER OG ATTRAKTIONER?

 

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TOSCANA?

 

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

 

TELEFONNUMRE

Jeg er altid klar til at hjælpe med at svare på spørgsmål og give dig vejledning, så du får den bedste ferie.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig

PORTRÆT