Val di Chiana Toscana ferie | Book feriebolig her

 

 

... en frugtbar dal i det østlige Toscana

Dalen – Val di Chania – løber fra Arezzo og ca 100 km mod syd gennem proviserne i Arezzo og Siena i Toscana og Perugia og Terni i Umbrien. Den støder op til en andel dal – Val d’Orcia i nordvest. Dens navn stammer fra  floden Chiani, der strømmer gennem dalen, inden den løber ud i Tiberen.

Dalen blev beboet af både Etruskerne og senere Romerne. Jorden og klimaet var meget gunstigt for dyrkning af landbrugsprodukter, og dalen oplevede derfor en lang periode med fremgang og velstand for både indbyggerne og byerne i området. Men da romerne i 65 e.Kr besluttede at bygge en dæmning over Chiani for at forhindre de årlige oversvømninger at Rom blev Val di Chiani langsomt et omfattende sumpet og malariehærget område. Det betød at dalen og byerne i området oplevede en langvarig tilbagevang, der måtte se sig overhalet af byer som Siena og San Gimignano.

Dalen er et oplagt mål, hvis I er på en kør selv ferie til Italien og bor i en af ferieboligerne i området

 

 

 

 

HVOR LIGGER VAL DI CHIANA?

 

Val di  Chania

Kort: www.quattrocalici.it/tipologie-vino/valdichiana-toscana-doc-rosso/

Det ændrede sig først så sent som i 1700-tallet, hvor der blev udviklet planer for dræning af området. Det bevirkede at dalen igen blev befolket og den oplevede en renæssance med dyrkning mange landsbrugsprodukter som f.eks. vin og oliven. Dalen er også hjemsted for det berømte Chanina-kvæg, kilde til den mest lækre bistecca Fiorentina, utrolig velsmagende og ægte bøf.

Når man besøger dalen i dag oplever man  et smukt og frugtbart landskab, hvor der ligger mange charmerende middelalderlige byer, etruskiske grave, berømte vinmarker og termiske kildere

Den centrale by i Val di Chiana er dem smukke by Cortona, der er en gammel etruskisk højborg, der oplevede sin storhedstid under renæssancen.

 

 

 

LANDBRUG I VAL DI CHIANA

val di chiana

Et landbrugsland
Som i de øvrige provinser i Toscana mærker man tydeligt, at Arezzo er et landbrugsområde. En stor del af befollkningen bor på bøndergårde eller i små landsbyer.Landbrugssektoren i Arezzo er en af de største i Toscana og spiller en vigtig rolle i provinsens økonomi. Der er mere end 5.000 landbrug i provinsen, der beskæftiger omkring 20.000 mennesker.

Den mest almindelige afgrøde i Arezzo er hvede, og provinsen er kendt for at producere nogle af de bedste hvedesorter i Italien. Derudover dyrkes der også en række andre afgrøder såsom oliven, vindruer, majs, solsikker og grøntsager.

 

Olivenolie
Olivenolie er en af de vigtigste produkter fra landbrugssektoren i Arezzo. Indbyggeren mener naturligvis, at de producerer nogle af de bedste ekstra jomfruolivenolier i Italien. Indbyggerne i de andre provinser i Toscana mener sjovt nok det samme om olivenolien fra deres provins. Og et faktum er det, at der bliver produceret fremragende olivenolie i Toscana og Italien – og han man som besøgende først én smagt en helt friskpresset ekstras olivenolie, så er det svært efterfølgende at nyde de olivenolier man kan købe i supermarrkedet hjemme i Danmark. 

I Arezzo  er der mere end 10.000 hektar olivenlunde, og høsten foregår normalt i perioden mellem oktober og november.

 

Vin
En anden vigtig afgrøde i Arezzo er vindruer, og der dyrkes en række forskellige sorter såsom Sangiovese, Canaiolo, Trebbiano og Malvasia. Den mests kendte vin fra Arezzo området er Valdichiana-vinen er en rødvin, der produceres i området omkring Arezzo.

Den er lavet af en blanding af Sangiovese- og Canaiolo-druer, der dyrkes i de bakkede vinmarker i området. Disse druesorter giver vinen en rig og intens smag, der gør den til en meget velsmagende vin, der er en perfekt ledsager til mange forskellige retter, især til pasta med kødsauce, grillede bøffer og hårde oste.

Den er ikke helt så kendt uden for Italien som Chianti vinene – men den kan virkelig anbefales. Aflæg nogle af vingårdene i området og smag den – og køb eventuelt nogle kasser med hjem til Danmark. Det plejer jeg at gøre, når jeg besøger mine samarbejdspartnere i området

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

Læs mere om oplevelser, atttraktioner og byer i provionsen Arezzo

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL VAL DI CHIANA?

 

 

 

 

FIND DIN FERIEBOLIG

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.