Val di Chiana Toscana ferie | Book feriebolig her
Val di Chiana i Toscana i Italien

VAL DI CHANIA

... en frugtbar dal i det østlige Toscana

Dalen – Val di Chania – løber fra Arezzo og ca 100 km mod syd gennem proviserne i Arezzo og Siena i Toscana og Perugia og Terni i Umbrien. Den støder op til en andel dal – Val d’Orcia i nordvest. Dens navn stammer fra  floden Chiani, der strømmer gennem dalen, inden den løber ud i Tiberen.

Dalen blev beboet af både Etruskerne og senere Romerne. Jorden og klimaet var meget gunstigt for dyrkning af landbrugsprodukter, og dalen oplevede derfor en lang periode med fremgang og velstand for både indbyggerne og byerne i området. Men da romerne i 65 e.Kr besluttede at bygge en dæmning over Chiani for at forhindre de årlige oversvømninger at Rom blev Val di Chiani langsomt et omfattende sumpet og malariehærget område. Det betød at dalen og byerne i området oplevede en langvarig tilbagevang, der måtte se sig overhalet af byer som Siena og San Gimignano.

Dalen er et oplagt mål, hvis I er på en kør selv ferie til Italien og bor i en af ferieboligerne i området

 

 

 

 

HVOR LIGGER VAL DI CHIANA?

 

Val di  Chania

Kort: www.quattrocalici.it/tipologie-vino/valdichiana-toscana-doc-rosso/

Det ændrede sig først så sent som i 1700-tallet, hvor der blev udviklet planer for dræning af området. Det bevirkede at dalen igen blev befolket og den oplevede en renæssance med dyrkning mange landsbrugsprodukter som f.eks. vin og oliven. Dalen er også hjemsted for det berømte Chanina-kvæg, kilde til den mest lækre bistecca Fiorentina, utrolig velsmagende og ægte bøf.

Når man besøger dalen i dag oplever man  et smukt og frugtbart landskab, hvor der ligger mange charmerende middelalderlige byer, etruskiske grave, berømte vinmarker og termiske kildere

Den centrale by i Val di Chiana er dem smukke by Cortona, der er en gammel etruskisk højborg, der oplevede sin storhedstid under renæssancen.

 

 

 

LÆS MERE OM...

 

 

 

 

DRØMMEN OM TOSCANA

REJSETEMAER OG INSPIRATION

 

 

 

HVORDAN KOMMER VI TIL VAL DI CHIANA?

 

Der er mange måder at komme til provinsen Arezzo. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Kør selv ferie til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

 

Ingen lufthavn i Arezzo
Der er ingen international lufthavn i Arezzo. Man kan i stedet flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

- Fly til Italien

Tansport rundt i provinsen
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere om billeje

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Du kan  her finde  oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

 

 

 

VALG AF FERIEBOLIG

 

Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom 

Agriturismo
private villaer med egen pool
Luksus boliger
vingårde
Ferieboliger med valgfri ankomstdato
Luksus
Ferieboliger med Air-con
Ferieboliger med egen restaurant
Ferieboliger hvor kæledyr er velkomne
Pensionat / B&B.

 

 

 

PRAKTISK INFO

 

Info om Italien
- Værd at vide
- Info  om Italien

Forsikringer
- Forsikringer

Brug af Internettet på ferier
- Brug af internettet

 

Tilbage til forsiden af Arezzo.