Guide til trøfler i Toscana | Book ferie her - Ferie i Italien

 

 

...hvad jorden gemmer i Toscana

 

Trøfler er en af de madvarer, der deler vandene. Enten elsker du dem - eller også gør du bestemt ikke. Personligt er jeg ikke så begejstret for trøfler. 

Uanset hvilken lejr du befinder dig i, kan du næppe undgå at være en smule fascineret af de dyrebare svampe. De vokser under jorden, og det er endnu ikke lykkes os mennesker at dyrke dem. Man skal altså på trøffeljagt de helt rette steder for at få fingrene i jordens egne diamanter, som trøflerne gerne kaldes. 

I Toscana er de særligt kendte for deres trøfler, der får madentusiaster verden over til at juble - og til at finde den helt store pengepung frem. 

Hvad koster trøfler?

Trøfler er en af de dyreste råvarer i hele verden. Prisen på forskellige typer trøfler varierer imidlertid meget. Prisen kan blandt andet afhænge af, hvor trøflerne er fundet samt hvilken art af trøfler, der er tale om. 

Den dyreste trøffel i verden blev solgt for intet mindre end 370.000 kroner. Den vejede knap to kilo, og vi har således at gøre med en kilopris på over 185.000 kroner. Dét er altså ikke så lidt endda. Til gengæld var der også nok trøffel til 300-400 retter i denne basse, som blev købt af en fin restaurant. 

 

Hvilke retter tilbereder man med trøfler?

Pasata med trøfler

Det er i princippet kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til brugen af trøfler i madlavningen. I Italien bruges trøfler blandt andet på pizza og på pastaretter, men også som et ekstra touch til retter med for eksempel hummer. 

Er du til tartar, fungerer trøffel også ganske glimrende her. Hvad du helt konkret skal bruge dine trøfler til, afhænger altså af personlig smag samt hvilken type trøffel, du har med at gøre. Nogle trøfler skal nemlig helst spises rå, mens andre gerne skal tilberedes. 

Hvor finder man trøfler?

Trøfler er fruglegemet af svampe, der vokser under jorden og gerne i symbiose med trærødder. De har det med at gemme sig i nærheden af bække og åer, men kan også vokse underjordisk på bjergskråninger, der vender mod nord. Man kan ikke se dem over jorden, og netop derfor er de så svære at lokalisere. 

I Toscana findes der mere end 25 forskellige arter af trøfler, men kun få af dem er spiselige. Trøflerne gror blandt andet i områderne Siena, Pisa ( specielt rundt om byen San Miniato) og Firenze  hvor indbyggerne gladeligt drager på trøffeljagt med hunde, hvis lugtesans kan hjælpe med at finde frem til de kostbare svampe

trøffeljagt med hund

Hvordan kommer jeg til Toscana?

Der er mange måder at komme til Toscana. Man flyve, køre med tog - eller tage bilen. Du kan læse mere herom via disse link:

Transport og trafik
- Transport til Italien
- Turen ned gennem Europa
- Bilist i Italien
- Leje af bil
- Færdselsregler

Fly til Toscana
Man kan flyve til lufthavnene i Pisa eller Firenze

Tansport rundt i Toscana
Der er ingen tvivl om, at det nemmeste, hurtigst og mest bekvemt at komme rundt i provinsen, hvis man kører i bil. Hvis du flyver derned, kan du leje en bil i lufthavnen. Læs mere herom her

Der er dog også mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Via dette link kan du finde oplysninger om køreplaner og priser for tog og bus.

 

Personlig service
Lige siden grundlæggelse af Toscana Vacanze tilbage i 1999 har fokus været at finde gode, autentiske ferieboliger til vores gæster.  

Mit løfte til dig som kunde er derfor: ”Jeg lejer kun ferieboliger ud, jeg selv har lyst til at holde ferie i…!”

Drømmen om Toscana
Det er vores mål at give vores kunder muligheden for at udleve drømmen om Toscana. Derfor har vi nogle meget forskellige huse i det autentiske Toscana, hvor man for alvor for chancen for at realisere drømmen om en Italiensk ferie – hvad enten man tager afsted som et par, en familie med små eller store børn, en større gruppe eller man som bedsteforældre gerne vil invitere børn og børnebørn med på en tur. Der er mulighed for både naturferie med bjergvandring, badeferie med egen pool, madlavningskurser hos Italienske mamas, trøffelkurser og vinsmagning, osv, osv.

Her på hjemmesiden kan du derfor mange forskellige typer af boliger, såom  Agriturismo, private villaer med egen pool, Luksus boliger, vingårde osv.

På forsiden kan du finde en samlet oversigt over de forskellige typer. Klik her for at komme til forsiden

Retur til forsiden. klik  her.